12 ud af 14 danskere i finalen til WSK

Første afdeling af den hårde Euroserie i WSK er veloverstået. Med et tårnhøjt dansk deltagertal var Danmark godt repræsenteret på kartingbanen i Sarno. Desværre nåede ingen danskere podiet denne gang.

KF2 – 10 danske deltagere

I KF2 var hele 10 danskere tilmeldt, og her gik otte af dem videre til finalen. Det var en hård kamp i sig selv at kvalificere sig videre til finalen i det 66 mands store felt.

Nicolas Beer var den dansker som fik det bedste udbytte ud af finalen. Ward Racing-køreren havde nogle gode kvalifikationheats lørdag og søndag med placeringerne 4, 5, 13 og en 11. plads. Dette kunne sikre danskeren en sikker plads i finalen. I søndagens regnvåde pre-finale skulle Beer starte fra startplacering nr. 12, og her gik det rigtig godt og han sluttede på en godkendt sjetteplads. I finalen gik det også over al forventning, og danskeren scorede sig det bedste danske resultat i KF2 med endnu en flot sjetteplads.

Max Klinkby-Silver som har startet sin 2011-sæson ud med masser af speed, havde nogle rigtig gode kvalifikationheats. Det blev til pladserne 2,5 og to suveræne sejre! Det gav Birel-køreren en startplacering på pole-position til pre-finalen. I prefinalen sluttede Klinkby-Silver på en ottendeplads, og i den regnvåde finale blev det til en 10. plads.

Nicolaj Møller Madsen havde god fart på i weekendens race. I sine kvalifikationheats havde det danske talent nogle gode kampe. Det blev det til en sejr som senere blev omregnet til en 10. plads grundet tidstraf, og endvidere en niendeplads og to flotte andenpladser. Det gav Europamesteren en startplacering som nummer syv til prefinalen. I prefinalen blev Møller Madsen hårdt påkørt og røg af banen og ned bagerst i feltet. Til finalen fik danskeren dog lov at vise sin ustyrlige figthervilje og kørte sig helt frem på en flot 12. plads.

Tony Kart-køreren Christian Sørensen havde også god fart på i Sarno. Han scorede sig nogle flotte placeringer i sine heats: 6,6,3 og en 15. plads blev det til. Det kunne række til en startplacering som nummer ni i prefinalen, som i øvrigt blev kørt i regnvejr. Her sluttede Sørensen på en 13. plads, og det samme gjorde sig gældende for den dygtige dansker i finalen.

Jacob Nørtoft havde en hård weekend, og efter en hård tidtagning skulle Nørtoft køre nogle gode placeringer hjem i sine heats. Det blev til henholdsvis en 23, 18, 7 og en flot fjerdeplads. Det gav den Engelske-mester en startplacering som nr. 29 i prefinalen. Det satte den dygtige dansker på hårdt arbejde i den regnvåde pre-finale, og Nørtoft imponerede også ganske flot ved at køre sig helt frem på en 7. plads. I finalen sluttede han på en 12. plads.

Kevin Rossel som var den hurtigste dansker i fredagens tidtagning, havde efterfølgende nogle hårde kampe i sine heats. I sit første heat måtte Rossel se sig slået ud af en tidstraf på 10. sek som rykkede ham ned på en 17. plads, endvidere blev det til en 22., 13. og en rigtig flot fjerdeplads i det hårde Euro-felt. I pre-finalen skulle den talentfulde kartingkører starte på en 31. plads. I en våd pre-finale og finale kunne Rossel slutte på henholdsvis en 29. og 26. plads.

Michelle Gatting som i denne weekend kørte sit første karting-race i 2011, havde også en hård weekend blandt de hårde drenge. Hun havde nogle rigtig flotte kvalifikationheats med placeringerne 14, 7, 3 og en niendeplads. Det betød at den kvindelige kart-kører skulle starte pre-finalen fra en 11. plads. I den våde pre-finale blev det til en 14. plads, og desværre gik det den forkerte vej i finalen, hvor hun sluttede på en 23. plads.

Lars Sørensen havde i Sarno også en hård weekend for sig. Sørensen havde nogle ret gode heats om lørdagen og søndagen med placeringerne 11, 18 og to flotte sjettepladser. Det betød at den gæve dansker skulle starte prefinalen fra startplaceringen 19. I den våde prefinale sluttede Lars Sørensen også på en 19. plads, og i finalen blev det til en 24. plads.

Thomas Krebs havde en rigtig ærgerlig weekend. For til trods for nogle gode heats med placeringerne som nr. 13, 26, 11 og en syvendeplads, så gik danskeren lige akkurat ikke videre til finalerne.

Heller ikke Kasper Larsen gik videre til finalerne med sine heat placeringer som nr. 23, 23, 8, og 24’er.

KF3 – 4 danske deltagere

I KF3-klassen gik alle tilmeldte danskere videre til finalen. Lasse Sørensen var den dansker som var tættest på at smage champagnes sødme efter at have kunne køre en flot fjerdeplads hjem i finalen.

I KF3 var Lasse Sørensen bedste dansker. Efter en god tidtagning som nummer fire, kørte Lasse sig frem til henholdsvis en 6., 2., 9., 2., og 19. plads i sine heats. Det betød at den unge Birel-kører skulle starte den våde prefinale fra startplacering 12. Det gik rigtig fint i prefinalen, og her blev Lasse Sørensen nr. 9. Endnu bedre gik det for den talentfulde kører da han i finalen kørte sig frem på en rigtig flot fjerdeplads, dette efter at have ligget i toppen hele løbet.

Nicklas Nielsen har skiftet sin DR-kart ud med en Tony Kart hos det professionelle Tony Kart Junior Team. Her skal Nicklas fortsat udvikle sit store talent, og det skal blive interessant at følge den dygtige kartkører her. Den unge dansker scorede nogle gode placeringer i sine heats, som hhv. 11, 3, 3 og to sejre! Det betød at Nielsen skulle starte pre-finalen fra startplacering fire. I pre-finalen gik det også fint for den gæve dansker, men grundet et tidstraf på 10 sekunder, skulle placeringen indenfor top 10, skiftes ud med en placering som nummer 17. I finalen sluttede han på en 18. plads.

Slavko Ivanovic, som virkelig har imponeret indtil videre, kørte også nogle rigtig flotte heats i Sarno. Det blev til hele to sejre og endvidere en 15., femte- og tredjeplads. Baby Race-køreren skulle starte prefinalen fra en sjette startplacering, men det gik dog ikke så godt for den hurtige kørere her, og han sluttede henholdsvis pre- og finale af efter påkørsler, på en 11. og 26. plads.

Nicolai Sylvest kunne i sine kvalifikationheats køre nogle fine placeringer som nr. 15, 11, 4, 6 og 7 hjem. Disse placeringer kunne omskrives til en 16. plads i den regnfyldte pre-finale. Danskeren havde også en fin pre-finale og kunne slutte af på en godkendt 12. plads. I finalen, som også var præget af regnvejr, kunne Baby Race-køreren slutte af på en 16. plads i det 34 mands store felt.

Du kan se alle resultater fra WSK serien på wskarting.it

Scroll til toppen