17 danskere kvalificeret til EM

I alt kvalificerede 17 danskere sig til Europamesterskabet i Zuera til Juli. Det blev også til podiepladser for danskerne både i KF2 og KF3.

På billedet ses Max Klinkby-Silver (#77) som kørte en flot andenplads hjem i søndagens finale på den engelske bane PFI.


KF2-feltet var hele weekenden præget af de danske kartingkørere, som konstant formåede at holde sig  flot i toppen af det nordeuropæiske felt. Allerede lørdag eftermiddag kunne de fleste af danskerne skrive Europamesterskabet i kalenderne efter at have kørt nogle gode kvalifikationheats.

Nicolas Beer, Jonas Hansen og Alexander Lauritzen skulle søndag køre om de sidste billetter til Europamesterskabet i søndagens B-finaler. Her gik det godt for både Beer og Hansen som begge gik sikkert videre, men desværre ikke Alexander Lauritzen.

5 danskere i top 10 i KF2

I A-finalerne befandt de resterende danskere sig sikkert, og bedst gik det for Max Klinkby-Silver som sluttede af på en suveræn 2. plads. For anden gang på kort tid kunne KF2-rookien Kevin Rossel betræde podiet med en flot 3. plads lige bag Klinkby-Silver. Andreas S. Hansen som i år kører for maranello i KF1-klassen i WSK-serien, kørte også nogle rigtig gode placeringer hjem i weekenden races og sluttede finalen af på en flot 5. plads i det hårde KF2-felt. Endvidere sluttede Christian Sørensen på en 9. plads lige foran danske Michelle Gatting som sluttede på en 10. plads.

Lars Sørensen sluttede af på en 15. plads, efter at have vist rigtig god fart hele weekenden. Den danske birel-kører var blevet henholdsvis nr. 3,1,4 og nr. 2 i sine lørdagsheats. Jacob Nørtoft som kun kort tid forinden løbet i England skiftede team til Birel Motorsport, sluttede A-finalen af på en 26. plads, efter at være blevet 5, 12, 8 og nr. 7 i sine kvalifikationheats om lørdagen. Den regerende Europamester Nicolaj Møller Madsen sluttede desværre weekenden af fra tilskuerpladserne. Efter en kaotisk finalestart blev Møller Madsen kørt af og kom efterfølgende ikke igang igen og i en af lørdagens kvalifikationheats måtte mesteren udgå efter en knækket aksel. Desværre udgik Kasper Larsen også fra finalen efter at have kørt nogle fine kvalifikationheats med placeringerne 10, 10, 9 og 10. Thomas Krebs er den sidste dansker som kvalificerede sig i KF2-klassen til Europamesterskabet i Zuera. Krebs kørte dog kvalifikationen i Varennes og her var han fredag tredjehurtigst i tidtagningen og blev efterfølgende nr. 4, 2, 2 og nr. 9 i sine heats. I A-finalen sluttede han på en 32. plads efter at være udgået med 3 omgange tilbage.

Kvalificerede danskere i KF2:

Max Klinkby-Silver
Kevin Rossel
Andreas S. Hansen
Christian Sørensen
Michelle Gatting
Lars Sørensen
Jacob Nørtoft
Nicolaj Møller Madsen
Kasper Larsen
Thomas Krebs
Nicolas Beer
Jonas Hansen

3 danskere i top 10 i KF3

I KF3 betrådte Lasse Sørensen denne gang podiet. Han kunne køre over målstregen som nummer to i A-finalen. Sørensen var i sine heats blevet nr. 5, 16, 2 og nr. 2. Nicolai Sylvest havde endnu engang også god fart på sin blå Tony Kart fra Baby Race og i A-finalen sluttede danskeren på en flot 6. plads og samtidig satte løbets hurtigste tid. I sine heats var han blevet nr. 2, 11, 1 og nr. 13. Slavko Ivanovic sluttede af på en flot 9. plads efter at være blevet hhv. nr. 12, 12, 4 og 3 i sine kvalifikationheats. Nicklas Nielsen kørte også et rigtig flot løb og sluttede finalen af på en 12. plads. I heatsene var den hurtige Tony Kart-kører blevet nr. 23, 2, 5 og nr. 4. Nicklas Ingemann sluttede i sin kosmic-kart finalen af på en 21. plads, og i sine heats var danskeren blevet nr. 10, 6, 23 og nr. 12.

Kvalificerede danskere i KF3:

Lasse Sørensen
Nicolai Sylvest
Slavko Ivanovic
Nicklas Nielsen
Nicklas Ingemann

Europamesterskabet køres i Zaragoza, Zuera i Spanien d. 24. Juli.

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen