Godt race, men få deltagere til 1. afd. af SM

Korsør Gokartbane lagde asfalt til 1. afdeling af SM 2011 for DASU-klasserne samt 3 Rok-klasser med under 10 deltagere i de fleste klasser.

Oplining til finalen i Futura ved SM i Korsør. Foto Kart-Racing.dk

I weekenden den 30. april – 1. maj blev 1. afdeling af Sjællandsmesterskaber 2011 afviklet på Korsør Gokartbane.

Desværre er tendensen igen i år, at der er alt for få deltager i DASU-klasserne. Ved løbet i Korsør var der så ledes kun ca. 75 deltager fordelt på 9 klasser, mens der til sammenligning (samme weekend) var over 125 deltagere i 4 klasser ved Rotax-løbet på Vojens Gokartbane. Heldigvis er det ikke deltagerantallet der er afgørende for, om der køres godt race – for godt race blev der kørt i Korsør!

Desværre kastede en alvorlig ulykke en skygge over lørdagens race. Den unge KF3-kører, Valdemar Risom, kom galt af sted under formiddags træning, da bolten som holder bremsepedalen knækkede. Det resulterede i en tur igennem sandfanget og igennem et stakit, hvor efter han ramte en trailer så hårdt, at den rykkede sig nogle meter! Valdemar blev kørt på skadestuen, men heldigvis er beskeden fra hans far, at han ikke har brækket noget, men han har fået et ordentligt slag på hoften og knubs efter den voldsomme afkørsel! (oplyst af officials på banen)

SM1_2011_hegn.jpg

Hegnet efter det blev lappet samme igen og for ekstra sikkerhed, blevet der placeret dæk foran. Foto: Kart-Racing.dk

Om lørdagen var det klasserne:

 • Cadett Mini (9 deltagere)
 • Cadett Junior (13 deltagere)
 • Rok Junior (9 deltagere)
 • KF3 National (6 deltagere)
 • KZ2/KZ2 Oldboys (4 deltagere)

Søndagens klasser var:

 • Futura/Futura XL (8 deltager, hvor af 1 var XL’er)
 • Rok (3 deltagere)
 • Super Rok (15 deltagere, hvor af 4 var Heavy)
 • KF2 National Oldboys (7 deltagere)

Cadett Mini

SM1_2011_CadetMini2.jpg

Heatstart i Cadett Mini. Foto: Kart-Racing.dk

I klassen for de yngste deltager (8-10 år) var det en jyde (Frederik Vesti, #4), som kom, så og sejrede!  Frederik var hurtigst i tidtagningen, hvor han var næsten ½ sek. hurtigere end de nærmeste konkurrenter. Klassens næst hurtigste i tidtagningen var Linus Pedersen (#61) og dagens 3. bedste tid, blev sat af Mads E. Hansen (#46).

1. heat blev vundet af Frederik Vesti med 9 sek. foran nr. 2 som var Noah Watt (#6), som var kørt sig op fra en startplacering som nr. 4. På en 3. plads blev det Linus Pedersen.

I 2. heat var Frederik Vesti meget uheldig, da han knækkede et gaskabel under opvarmnings omgangen og kom derfor slet ikke med til starten. Det drog Noah Watt til gengæld stor fordel af og vandt heatet foran Linus Pedersen på en 2. plads og Mads E. Hansen på en 3. plads.

Efter dagens to heats var start rækkefølgen i finalen: Noah Watt (P1) Linus Pedersen (P2) og Mads E. Hansen (P3). Frederik Vesti skulle starte fra en 5. plads.

I finalen blev der for alvor gået til stålet i kampen om placeringerne! Frederik Vesti fik på ganske få omgange kørt sig i front og vandt finalen. Noah Watt måtte lige en tur ud i græsset i forsøget på at holde Frederik Vesti bag sig. Det betød at Linus Pedersen tog 2. pladsen få omgange inde i løbet som han holdte til målet. Til gengæld kæmpede Noah Watt og Mads E. Hansen bravt om 3. pladsen. Kampen blev dog lige hed nok i det de ramte hinanden og var en tur uden for banen, med det resultat at de mistede endnu nogle placeringer. Det betød til gengæld at Joakim Pedersen (#17) kunne kører i mål på en 3. plads. Noah Watt endte på en 5. plads mens Mads E. Hansen måtte tage til takke med en 7. plads.

Dagens resultat i Cadett Mini:

 1. Frederik Vesti
 2. Linus Pedersen
 3. Joakim Pedersen

Cadett Junior

SM1_2011_CadettJunior.jpg

Heatstart i Cadett JuniorFoto: Kart-Racing.dk

I klassen for de 10 – 12 årige, var der ikke nogen der kunne røre Andreas Jochimsen (#72), der satte sig på løbet! Han var hurtigst i formiddagens træninger og han satte hurtigste tid i tidtagningen og vandt dagens 3 heats. Kampen om de næste to pladser stod mellem Casper Røes Andersen (#100) og Mark Sørensen (# 62). Casper Røes Andersen kørte en 2. bedste tid i tidtagningen og Mark Sørensens tid rakte til en 3. plads.

Der var ikke de helt store overraskelser i top 3, som var domineret af de 3 hurtigste fra tidtagningen, med Andreas Jochimsen som dagens vinder i klassen.

Dagens resultat i Cadett Junior:

 1. Andreas Jochimsen
 2. Casper Røes Andersen
 3. Mark Sørensen

KF3 Nat./Rok Junior

De 2 klasser KF3 Nat. og Rok Junior blev afviklet sammen. Efter samråd med kørerne blev det besluttet at Rok Junior-feltet startede 10-15 m. foran det lille KF3 Nat. felt, som nu kun var på 5 efter at Valdemar Rismo var udgået. Det fungerede uden de helt stor problemer og slev om KF3- kørerne nåede op til de bagerste Rok Junior-kørere, så gik det ikke ud over det indbyrdes race i KF3 Nat. klassen.

Rok Junior

SM1_2011_RokJunior.jpg

Heatstart i Rok JuniorFoto: Kart-Racing.dk

Der var 9 deltagere i RokJunior og her var det Daniel Lundgaard (#8), der satte konkurrenterne på plads. Daniel Lundgaard var hurtigst i tidtagning og vandt dagens 3 heats. På de næste to pladser var der flere af de unge deltagere som blandede sig i dysten om de øvrige to pladser på podiet. I tidtagningen var det Jacob Hald (#7) der satte 2. bedste tid og Filip Gammeltoft (#45) satte dagens 3. hurtigste tid.

I 1. heat var der som nævnt ikke den store kamp om 1. pladsen som Daniel Lundgaard havde sat sig på og Filip Gammeltoft holdte sin 2. plads mens Magnus Ruud Kjær (#22) kørte sig ind på 3. pladsen. Det blev de samme 3 kørere der satte sig på de samme placeringer i dagens 2. heat.

I finalen blev Daniel Lundgaard udfordret på 1. pladsen som Magnus Ruud Kjær satte sig på i den første del af løbet. Daniel Lundgaard fik dog taget topplaceringen tilbage og vandt dermed finalen. Magnus Ruud Kjær kom ind på 2. pladsen og Filip Gammeltoft kørte sig til en 3. plads. Jacob Hald sluttede på en 5. plads.

Dagens resultat i Rok Junior:

 1. Daniel Lundgaard
 2. Magnus Ruud Kjær
 3. Filip Gammeltoft

KF3 Nat.

SM1_2011_FK3.jpg

Heatstart i KF3 Nat. Foto: Kart-Racing.dk

Efter Valdemar Risom uheld om formiddagen, var der kun 5 deltager tilbage i KF3 Nat. klassen. Selvom de ikke var flere deltagere, så var der flere gode dueller gennem dagens heats i kampen om podiepladserne. Til at begynde med så det ud til at det ville være Simon Kilov (#2), som ville køre med det hele, men sådan skulle det ikke gå. Simon Kilov var hurtigst i tidtagningen, mens Dennis Mathisen (#89) var 2. hurtigst og Jacob Hansen (#1) 3. hurtigst.

Simon Kilov vandt 1 heat, hvor Dennis Mathisen blev nr. 2 og Jacob Hansen nr. 3.

I 2. heat mistede Simon Kilov kæden få omgange inde i heatet og det gave dermed en 1. plads til Dennis Mathisen og en 2. plads til Jacob Hansen mens Jannick Jakobsen kom ind på en 3. plads.

Finalen var der en rigtig tæt og god dyst om 1. pladsen. Dennis Mathisen havde sat sig på førstepladsen fra starten af heatet, med Simon Kilov helt op bag sig. Simon pressede Dennis gennem hele heatet, men Dennis kørte en fejlfri finale og kunne dermed køre over målstregen som dagens vinder i klassen. Simon Kilov blev 2’er og Jacob Hansen satte sig på 3. pladsen.

Dagens resultat i KF3 Nat.:

 1. Dennis Mathisen
 2. Simon Kilov
 3. Jacob Hansen

KZ2 Olboys

AM1_2011_KZ2OB.jpg

De 4 KZ2’er klar til start. Foto: Kart-Racing.dk

Der var kun 4 tilmeldt KZ2 og alle 4 var “Oldboys”. Michael Kastaniegaard (#133) satte tiden i tidtagningen, mens Ove Dalgård Christensen (#33) kørte 2. bedste tid og Henrik Højman (#176) 3. bedste tid.

Det blev dog Ove Dalgård Christensen der satte sig på de 3 heats, som han vandt alle 3. Flemming Olsen (#23) blev 2’er i finalen, mens Henrik Højman kom 3’er. Michael Kastaniegaard udgik i finalen med et knækket gaskabel.

Dagens resultat i KZ2 OB:

 1. Ove Dalgård Christensen
 2. Flemming Olsen
 3. Henrik Højman

Futura

SM1_2011_Futura.jpg

Her bliver finalen i Futura afgjort, da Celine Friis (#149) forsøger at tage 1. pladsen på sidste omgang. Foto: Kart-Racing.dk

Troels Hansen (#64) satte hurtigste tid i tidtagningen med Martin Born (#63) på 2. bedste tid og Celine Friis (#149) kørte en 3. bedste tid. I dagens 2 første heats var der ikke den store ændring i top 3, hvor Celine Friis pressede Troels Hansen gennem begge heats for at fravriste ham 1. pladsen, men det lykkedes ikke i de første 2 heats.

Finalen blev dog en noget anden historie. Martin Born kunne ikke starte sin kart (død batteri) og var derfor ude af finalen før den overhovedet var kommet i gang. Celine Friis lavede en god start og kom forbi Troels Hansen og så blev der elles kæmpet bravt om første pladsen. De to kørere byttede placeringer et par gange igennem heatet og hen mod slutningen var Nicklas Rasmussen (#71) også kommet op til de to forreste for at blande sig i kampen. Finalen blev afgjort på allersidste omgang, hvor Celine Friis forsøgte at gå forbi Troels der lå 1’er. De ramte hinanden og mistede begge lidt fart og det var lige det der skulle til, for at Nicklas Rasmussen kunne gå forbi dem begge og vinde finalen. En meget underholdende, finale set fra sidelinien.

Dagens resultat i FUTUA:

 1. Nicklas Rasmussen
 2. Celine Friis
 3. Troels Hansen

Rok

Sm1-2011-rok.jpg

Heatstart for de 3 deltager i Rok.  Foto: Kart-Racing.dk

Her var der ikke så meget spænding om udfaldet. De 3 tilmeldte holdte de placeringer de havde fra tidtagningen.

Dagens resultat i Rok:

 1. Alexnader Müller (#10)
 2. Chris Ellinor Thorsen (#58)
 3. Sebastian Wichtrup (#88)

Super Rok

Sm1-2011-SuperRok.jpg

Heatstart i Super Rok. Foto: Kart-Racing.dk

Dagens største felt med 15 deltagere, hvoraf 4 af dem kørte som “Heavy”.

Casper Brynnum (#67) satte hurtigste tid i tidtagningen, Andreas Friis-Larsen (#43) næst bedste tid og Victor Radsted (#80) den 3. bedste tid.

I 1. heat slog Victor til i starten og satte sig på 1. pladsen fra start til slut. Casper Brynnum blev 2’er og Andreas Friis-Larsen kom ind på en 3. plads.

I 2. heat var det igen Victor Radsted der tog sig af 1. pladsen, mens Andreas Friis-Larsen blev nr. 2. Casper Brynnum mistede et par placeringer og det betød at Allan Skov (#24) kunne køre i mål som nr. 3 og Casper Brynnum som nr. 4.

Finalen var der tæt kamp om 1. pladsen mellem Victor Radsted og Andreas Friis-Larsen. Det blev Andreas Friis-Larsen der kørte 1. pladsen i hus med Victor Radsted på en 2. plads og Thomas Douglas (#36) på en 3. plads. Thomas Douglas havde kørte sig flot op i løbet af dagen, efter en skidt tidtagning, hvor det kun blev til en 11. plads. Casper Brynnum udgik fra finalen få omgange før mål efter en påkørsel, hvor hans styretøj blev bukket.

Hugo Jensen (#23) blev hurtigste “Heavy” kører.

Dagens resultat i Super Rok:

 1. Andreas Friis-Larsen
 2. Victor Radsted
 3. Thomas Douglas

KF2 OB

Sm1-2011-KF2.jpg

Heatstart i KF2 Oldboys. Foto: Kart-Racing.dk

I klassen for de “voksne drenge” var det Thomas Pedersen (#9) der satte tiden i tidtagningen. Carl Petersen (#29) kørte 2. bedste tid og Michael Kastaniegaard (#133) 3. bedste tid.

De 3 placering ændrede sig ikke i 1. heat og i 2. heat så det længe ud til at udfaldet skulle blive det samme. Det ændrede sig 8 omgange inde i heatet, hvor Thomas Pedersens motor satte sig og så kunne han trille i mål og se sin 1 plads forsvinde ud i luften. Carl Petersen vandt 2. heat foran Michael Kastaniegaard, mens Rune Andersen kom ind på 3. pladsen.

Denne stilling holdte de også i finalen, hvor Thomas Pedersen ikke kunne stille til start pga. sin ødelagte motor.

Dagens resultat i KF2 OB:

 1. Carl Petersen
 2. Michael Kastaniegaard
 3. Rune Andersen

Stor ros til Korsør Gokartbane for det flotte vejr og for en fin og effektiv afvikling af løbet.

2. afd. i Sjællandsmesterskabet køres på Barmosen ved Vordingborg den 6. -7. aug.

Du kan se alle resultater på Mylaps.com

Fotos fra løbet – Cadett Mini

Fotos fra løbet – Cadett Junior

Fotos fra løbet – KF3 Nat.

Fotos fra løbet – Futura

Fotos fra løbet – Rok + Rok Junior

Fotos fra løbet – Super Rok

Fotos fra løbet – KF2/OB + KZ2/OB

Fotos fra Pitten + Podiet lørdag

Fotos fra Pitten + Podiet Søndag

Scroll til toppen