3 danskere til ROK løb i Polen

Alexander Lindberg, Andreas Frahm og Charlotte Poulsen – alle fra Grindsted Gokart Klub – deltog i Bridgestone Cup i Wallrav Race Center i Polen, hvor Alexander Lindberg sluttede bedst med en 3. plads i ROK Mini.

Her er de tre danske deltagere – fra venstre er Andreas Frahm, Alexander Lindberg og Charlotte Poulsen.

Den 1. august blev opfølgelsen til Baltic Cup i Grindsted kørt på Wallrav racing center i Polen. Der var ud over en del polakker også deltagere fra Litauen og mere interessant, Danmark.

Weekenden startede med en køretur fra Midtjylland, ned over den tyske autobahn og til de polske landeveje.  Det første syn der mødte nogle af de danske deltagere var et land med stor kontrast, nogle steder var fortovene med nylagte herregårdssten med røde fliser til indkørsler, selvom husene lignede noget der ikke var blevet set til siden Berlinmurens fald. Vejene var nogle steder nye og dejlige og indbød til en god fart, mens der andre steder var så sporkørt at enhver ‘Brianbil’ ville hænge på maven.

Derfor var hele holdet meget spændte på hvad det var for en bane der ventede. Da vi nærmede os banen fandt vi en indkørsel der var belagt med gamle sten og med store huller, hvorefter vi ventede os det værste. Denne frygt var dog totalt ubegrundet. Banen var med ny asfalt, nye kurbs og grønt græs hvis man havde lyst til at botanisere. Ryttergarden var også med strøm og gode køreveje og nye toilet og badeforhold. Så alt i alt en bane der lever op til, hvis ikke overgår den danske standard.

Fredagen gik med intervaltræning fra 10 til 18, så der var gode muligheder for at køre sig ind på banen der bød på oplagte sving, store som små, en lang langside og høje hastigheder (105km/t for rok mini). Aftenen stod på klargøring til løbet, der blev afviklet om lørdagen, og aftensmad der blev indtaget på en af de lokale restauranter i byen nær banen. Her var maden god og billig. Da regningen kom, havde de 9 danskere spist og drukket sig mætte for 600 DKK.

Lørdag morgen fik vi dog en noget hård start da vi skulle have licenskontrollen overstået og udleveret transponder, idet løbsledelsen kunne tale polsk og meget lidt eller ingen tysk eller engelsk. Det stoppede ikke her, idet man i polen har et noget mere bureaukratisk system end i Danmark, så der var også en del papirarbejde der kun var at finde på polsk.

Alt dette resulterede i at vi ikke nåede maskinkontrollen og derfor ikke måtte deltage. Det er her hele turens redningsmand, nemlig teamchefen for AMO sportsystem, der også var promotor og finansierede hele løbet, kom os til undsætning. Med hans hjælp lykkedes det, at få de tre danske kørere godkendt til deltagele så vi kunne koncentrere os om det vi egentligt var kommet derned for, nemlig at køre gokart.

Løbet blev afviklet med to frie træninger, to tidtagninger, prefinale og finale, alt sammen lørdag.

Tidstagningerne blev i rok vundet af Daniel Fuchs med 4/10 til nr. 2 og Andreas og Charlotte som henholdsvis 9 og 11. I mini rok blev tiden sat af Jakub Czech og Alexander Lindberg blev nr. 5.
I den følgende præfinale blev vinderen af rok igen Daniel Fuchs der var urørlig. Efter en tæt kamp blev Andreas nr. 12. og Charlotte måtte desværre udgå med en defekt køler.

I mini rok blev Alexander desværre ramt af en anden kører og måtte derfor udgå med ødelagt styretøj på første omgang. Efter disse prefinaler opstod der igen problemer med kommunikationen, idet hverken Alexander eller Andreas måtte komme ud af parc fermé for at udbedre de skader der var sket i løbet af heatet, dette var dog ikke tilfældet med Charlotte, så hvad det egentligt var de skulle blive der for er uvist. Efter lidt tid og en del brok fik de lov til at komme ud og reparere karten så de kunne være klar til finalen.

Den første finale der blev afviklet var Mini Rok, hvor det lykkedes Alexander Lindbjerg efter fantastisk kørsel, at kæmpe sig op på en flot 3. Plads.

Her er Alexander Lindberg på podiet, hvor han modtog både pokal og dæk.

I Rok finalen kørte Andreas og Charlotte rigtigt flot og havde mange gode dueller og Andreas endte på en 7. Plads. Charlotte måtte på trods af flot kørsel se sig overhalet med en omgang fra en 8. plads af Daniel Fuchs, der kørte ekstremt stærkt og vandt finalen med over en langside. I forbindelse med at Charlotte blev overlappet blev der flaget med blåt, hvilket kun respekterede og da hun næste gang kom til langsiden blev der signaleret til hende med et flag, der var delt i fire trekanter, hvor to var blå og to var røde, ikke at forveksle med blåt flag med rødt kryds. Charlotte var ikke klar over betydningen af flag og kørte derfor ikke i pit, hvilket hun burde have gjort, idet hun næste omgang fik et sort flag. Senere fandt vi ud af, at dette flag havde samme betydning som blå flag med rødt kryds og at løbslederen mente, at det var et internationalt fag. Senere har vi kunne konstatere, at det hvert fald ikke er et CIK flag.

På trods af alle disse problemer med sproget, flagene og andre særheder er alle fra turen enige om, at det har været en kanon oplevelse, både socialt og sportsligt som de vil anbefale alle andre danske kørere, hvis muligheden byder sig. Der er blandt turens deltagere også en enighed om, at der fra løbsledelsens side vil blive fulgt op på de fejl og mangler der var i forbindelse med løbet. 

Her er de 3 danske deltagere i deres gokarter på den polske bane.

Resultater

Rok

1 Daniel Fuchs
2 Patryk Kulik
3 Ignas Gelzinis
4 Konstantin Struk
5 Michal Huebner
7 Andreas Frahm
17 DQ Charlotte Poulsen 

Rok Junior
1 Mateusz Maszkowski 
2 Piotr Dobija 
3 Bartlomiej Mirecki 
4 Tomasz Grygiel
5 Patryk Ptaszek

Rok mini
1 Jakub Czech
2 Karol Lubas 
3 Alexander Lindberg
4 Piotr Parys 
5 Alex Karkosik

Referat af Martin Nielsen

Scroll til toppen