4. afd. af Jysk/Fynsk Mesterskab i Mou

Aalborg Gokart Klub (Motorsport Norjylland) stod for 4. afdeling af Jysk/Fynsk Mesterskab. Her var det “favoritterne” der vandt, men mange andre gjorde det også rigtig godt.

Fynske Jannie Johansen kørte rigtig stærkt, og blev en sikker nr. 3 i Pop 1. Foto: jannieracing.dk

På Mou Gokartbane øst for Aalborg var der var 68 kørere til start i klasserne Formel Junior, Pop 1 og Formel Yamaha. Med kun 3 klasser til start, havde Aalborg Gokart Klub – som i øvrigt siden maj 2005 har heddet Motorsport Nordjylland – planlagt et lidt anderledes arrangement. Om lørdagen var der træning fra 10-14, efterfulgt af kontrol af teknik og licenser. Herefter var der bl.a. arrangeret vikingespil, fodbold og mekanikerrace i udlejningskarts. Vejret var med Nordjyderne, og der var en rigtig hyggelig stemning på og omkring banen.

Søndagen gik på traditionel vis med intervaltræning, tidtagning og heats. Hele arrangementet blev afviklet rigtig godt, med meget få problemer undervejs.

Formel Junior
Jesper Egebart fra Grindsted tog sig suverænt af førstepladsen med 4 heatsejre. En anden Grindsted kører, Allan Skov Jensen befandt sig også godt på den lille bane i Mou. Med placeringer som nr. 5, 3, 2 og 2 snuppede han den samlede 2. plads foran Nicolaj Møller Madsen, som fra en halvskidt tidtagning kørte sig hurtigt frem i feltet og tog 2. pladsen i første heat, efterfulgt af placeringer som nr. 6, 3 og 4. Bortset fra førstepladsen, var der altså som sædvanlig en rigtig god fight i Formel Junior.

Top 5 blev:
1. Jesper K. Egebart, GGK, Kosmic
2. Allan Skov Jensen, GGK, Trulli
3. Nicolaj Møller Madsen, SKK, Tony Kart
4. Jacob Simonsen, MKK, Swiss
5. Michael Christensen, SKK, Tony Kart

Her går starten til et Formel Junior heat med Jesper Egebart (32) og Nicolaj Møller Madsen (17) forrest.

Pop 1
De tre første pladser i Pop 1 blev meget sikkert indtaget af Kasper Dalby, Mike Steffen Hansen og Jannie Johansen. Jannie startede som 2’er efter tidtagningen, men allerede i første heat måtte hun slippe Mike Hansen forbi. Kasper og Mike havde i flere tilfælde en rigtig god dyst om førstepladsen, og Jannie hængte hele tiden på de to, dog uden at komme i nærheden af overhalingsmuligheder.

Efter de første 3 var der tæt kamp om resten af pladserne. Kampen foregik hele tiden i grupper, hvor der efter de første 3 var en gruppe på mellem 4 og 6 kørere, hvor der hyppigt blev byttet pladser. Kørerene i denne gruppe var Mathias Lehrmann, Asbjørn Johansen, Jonas Korsholt, Nikolaj Rasmussen, Christian G. Larsen og Kenneth Hansen. Kenneth var faktisk en af de mest stabile i gruppen, med placeringer som nr. 4, 5 og 5. I sidste heat var han desværre uheldig i starten, hvor han røg af banen og måtte nøjes med en 19. plads – og dermed en samlet 9. plads i stedet for en velfortjent plads i top 5.

Top 5 blev:
1. Kasper Dalby, AAGKK, Kosmic
2. Mike S. Hansen, SKK, Birel
3. Jannie Johansen, SKK, Maranello
4. Mathias Lehrmann, SKK, Tony Kart
5. Asbjørn Johansen, DMAK, Monza

Her går starten til et Pop 1 heat med Kasper Dalby (104) og Mike S. Hansen (6) forrest.

Formel Yamaha
Også i Formel Yamaha var der en suveræn vinder af både tidtagning og alle 4 heat – Søren Zylaw, som synes umulig at komme i nærheden af for konkurrenterne. På 2. pladsen var Michael Junker også ret sikker, kun et enkelt heat måtte han bytte plads med nr. 3 – Christian Hansen. På resten af pladserne blev der byttet noget mere rundt, og ligeledes fightet flot om pladserne. Jeg nåede desværre ikke at se ret meget af FY-løbet, og kan derfor kun give et begrænset referat.

Top 5 blev:
1. Søren Zylaw, VKK, Gold Kart
2. Michael Junker, GGK, Top Kart
3. Christian Hansen, MKK, Swiss
4. Ronnie Jensen, AAGKK, Swiss
5. Kent Jensen, GGK, Fudi Kart

Her er de 5 vindende Yamaha kørere til præmieoverrækkelsen.

Se alle resultater fra 4. afdeling af JFM her

Scroll til toppen