Ingen dansk succes til EM i Formula A og ICA

Nikolaj Bøllingtoft i Formula A, samt Christian L. Markussen, Patrick Zenka og Michael Sørensen i ICA, repræsenterede de danske farver ved EM i La Conga, Italien den 20-21. august. Ingen af de danske kørere formåede at blande sig helt i toppen.

er skubber Christian L. Markussen i gang til et af heatene. Foto: euroteam.as.

Den varme og klistrede bane var åbenbart ikke danskernes kop the. Nikolaj Bøllingtoft var eneste danske repræsentant i Formula A. Her startede han med en 15. plads i tidtagningen. I de indledende heats blev det placeringer som nr. 5, 7 og 24, hvilket gav en startplacering som nr. 19 i først finale. I første finale avancerede han til en 17. plads, og det blev yderligere forbedret til en 11. plads i sidste finale.

Det var 3. og sidste afdeling af EM i Formula A, og Nikolaj Bøllingtoft sluttede på en samlet 22. plads.

I ICA var der 3 danskere til start
Ingen af dem nåede med frem i de forreste rækker. Den nykårede danske mester Christian L. Markussen kom som den eneste med i finalen, hvor han kørte sig til en plads som nr. 22. Med en samlet placering som nr. 34 efter de indlende heats, måtte Christian ud i opsamlingsheat – hvor han bl.a. kørte mod Philip Forsmann. Christian blev nr. 5 i opsamlingsheatet og kom dermed videre til finalen.

Patrick Zenka var nr. 42 efter de indledende heats. I opsamlingsheatet blev han nr. 33, og kom altså ikke med i finalen. Samme skæbne overgik Michael Sørensen, som var nr. 62 efter indledende heats, og nr. 21 i opsamlingsheatet. 

Fra EUROTEAM har jeg modtaget denne pressemeddelelse:

Christian L. Markussen viste en flot figur ved Europa mesterskabet i ICA, La Conga i syd Italien, hvor 72 af de bedste kørere skulle vise hvem der skulle vinde mesterskabet. I alt startede mere end 400 kørere fra hele Europa først på sommeren hvor der blev kørt kvalifikation i 3 regioner.

Det var bestemt ikke nemt, men Christian L. Markussen viste format og kampgejst på en bane der absolut ikke var for nybegyndere. Det siger meget når kun 2 kørere fra Norden kunne kvalificere sig til finalen.

Efterhånden som weekenden skred frem fik Christian L. Markussen fat og tiderne blev konstant hurtigere. Christian blev bedste dansker og sluttede på en 21. plads. Selvfølgelig er Christian skuffet, men han viste at han er en Gokartkører af format.

Peter De Bruijn så muligheder i Christian, men mener, der skal trænes meget i at køre hvor der er greb i banerne, og det findes desværre ikke i Nordeuropa. Derfor er det vigtigt for Christian L. Markussen at komme ned til varmen og træne så hurtigt som muligt og så meget som muligt.

Det blev en ejendommelig afslutning på et Europamesterskab. Der ikke blev en egentlig vinder. I Prefinalen blev Nathanael Berthon fra Frankrig dømt for undervægt, men der blev protesteret, og han fik lov at køre finalen.

Da han så gik hen og vandt finalen blev dommen appelleret og han kom ikke på podiet. Altså en tom plads på toppen ved overrækkelsen.

P.D.B. Peter De Bruijn / Gillard sluttede flot af ved Formula EM, da Oliver Oakes fra England vandt begge finaler i Formula A. Han sluttede samlet som nr. 4 ved EM.

Se billeder fra løbet på euroteam.as

Scroll til toppen