40 års jubilæumsløb i Grindsted

I forbindelse med DM i Formula A, afviklede GGK 40 års jubilæumsløb for klasserne Cadetti, Formel Junior, Pop 1 og Futura, lørdag den 11. juni. I det store hele var det et godt løb med masser af spændende race. I Cadetti og Formel Junior var nogle uheld og protester dog med til at give lidt skår i glæden over det gode arrangement.

Her er der hyggelig forældresnak før starten på første heat i Cadetti klassen. Senere blev hyggesnakken afløst af protester, som heldigvis viste sig at være ubegrundede.

Cadetti med høj gearing
Klassen for kørere på 8-10 år som, til stor glæde for dansk motorsport, vinder mere og mere frem, kører af og til i lidt for højt gear – efter min mening. I rigtig mange henseender er det en meget velfungerende klasse, hvor der bliver holdt nogle supergode arrangementer til fælles glæde for både børn, forældre og tilskuere.

Indimellem kunne man måske godt ønske sig at forældrene gearede en smule ned, og tog lidt mere afslappet på podernes præstationer i en begynderklasse som Cadetti. Jeg mener selvfølgelig at både børn og forældre skal have lov til at gå helhjertet op i deres sport også selvom børnene kun er 8-10 år. Men er det virkelig er nødvendigt at varme dæk op i pitten ved at løfte bagenden på karten og lade køreren give fuld gas mens dækkene varmes mod asfalten – til stor fare for den der holder foran? Og er det virkelig nødvendigt at protestere mod en konkurrent, der kører lidt hurtigere på nogle få steder af banen? Hvis forældrene ikke kan holde sig fra at foretage ureglementerede ændringer på motorerne, var det måske en idé at lade motorerne plombere fra starten, og så kun lade autoriserede værksteder skille dem ad?

Der blev ellers kørt flot race i klassen. Desværre endte sidste og afgørende heat med at de to forreste kørte hinanden af banen. De glemte derefter at lade feltet køre forbi inden de kørte ind på banen igen (som de skal iflg. reglementet), det betød at en af de to blev ramt af en af de kørere, der kom bagfra. Det gav en slem forskrækkelse til drengene, noget bukket jern og en del skuffelse over mistede placeringer. Den unge kører, der blev lagt protest mod i første heat, fik ikke fart i karten i de sidste to heat – man må håbe, han ikke helt havde fået ødelagt humøret af tumulten omkring protesten.


Her er Cadetti-feltet efter tidstagningen. 22 kørere var mødt op til jubilæumsløbet.

Top 5 blev
1. Nicolas Beer
2. Kasper Larsen
3. Lasse S. Sørensen
4. Lasse L. Sørensen
5. Thomas Jensen

Resultatliste kan ses her (nr. 1 mangler desværre på listen!)

Formel Junior
Der blev, som altid i Formel Junior, kørt et meget tæt race. Der var 24 deltagere, som kæmpede hårdt om placeringerne. Christian Sørensen fra GGK satte tiden, men havde overset det gule blink da han kørte forbi en anden kører under tidtagningen. Det gav et sort flag og en startplacering bagest i feltet. Christian nåede aldrig helt frem i feltet igen. I stedet var det mest Jesper Egebart, Jacob Christensen, Lasse Neuchs, Nicolai Møller Madsen, Michael Christensen, Kevin Rossel, Dennis Lauritsen og Allan Skov Jensen, der kæmpede om de forreste pladser. Flere af kørerne havde problemer med banens kerbs (eller mangel på samme), og måtte en eller flere ture i sandkassen.


Her er Nicolaj Møller Madsen foran Jesper Egebart, Kevin Rossel, Dennis Lauritsen og Michael Christensen. 

Lasse Neuchs fik sort flag for, efter sigende, at køre et par andre kørere af banen. Han valgte at lade være med at køre finalen. Kevin Rossel måtte nøjes med en 13. plads i finalen efter to 4. pladser i de første heats. Jacob Kristensen og Jesper Egebart fik sort flag for at overhale i gul flagzone, da de lå nr. 1 og 2 i finalen – Egebart fik først det sorte flag efter  præmieoverækkelsen var overstået. Inden da havde der endda været et ca. 20 min. langt møde på målstregen, hvor løbslederen besluttede, at han ikke skulle have flaget. Efter løbet blev der lagt protest, hvor dommerens kendelse blev et sort flag til Egebart, hvorefter pokalerne måtte byttes rundt. En noget ærgerlig afslutning på det løb – uanset hvem der havde ret!

Den endelige top 5 blev
1. Nicolai Møller Madsen
2. Dennis Lauritsen
3. Michael Christensen
4. Allan Skov Jensen
5. Kalle Andersen

Resultatliste kan ses her (nr. 1 mangler desværre på listen!)

Pop1
Der var 18 deltagere i Pop 1 klassen – desværre havde den sene beslutning om, hvilke klasser der skulle køre med til løbet, forhindret flere i at deltage. Ikke desto mindre var der et stærkt felt i Grindsted, som var opsat på en god fortræning til de sidste afdelinger af Ungdoms Cup, som skal køres i Grindsted til september.Her går starten til 1. heat, med Nikolaj Rasmussen, Kenneth Hansen, Kasper Dalby og Jesper Gregersen som de 4 forreste.

Kasper Dalby var hurtigste mand under træningen, men med nye dæk til tidtagningen blev det GGK kørerne Nikolaj Rasmussen og Kenneth Hansen, der satte sig på de første to pladser. Kasper Dalby tog 3. pladsen – men satte iøvrigt senere ny banerekord i tiden 40.39 (jeg ved ikke om tiden er officiel!). Nikolaj kom godt afsted fra starten, og vandt alle 3 heat, mens Kasper og Kenneth kæmpede om 2. og 3. pladsen. Christian G. Larsen, som er blevet 1’er og 2’er i de første afdelinger af JFM havde problemer med at få karten sat rigtigt op til banen i Grindsted, mens Jeppe Fuglsang, der ligger helt i top i Rotax Max Junior klassen, havde mere fart i karten.

Top 5 blev
1. Nikolaj Rasmussen
2. Kasper Dalby
3. Kenneth Hansen
4. Jeppe Fuglsang
5. Christian G. Larsen

Resultatliste kan ses her (nr. 1 mangler desværre på listen!)Her har næsten alle Pop 1 kørerne fået udleveret jubilæumskrus efter tidtagningen. Og ja, det var 40 års jubilæum, selvom der står 1995 – 2005 på krusene. Det var en trykfejl, som først blev opdaget da krusene skulle deles ud 🙁

Futura
Jeg så ikke nogen af Futura Heatene, da de kørte umiddelbart efter, jeg selv havde en kører i gang. Så I må nøjes med et billede af top 3.Top 3 blev
1. Allan Olsen
2. Dennis Ladefoged
3. Lasse R. Petersen

Resultatliste kan ses her (nr. 1 mangler desværre på listen!)

Der var desværre lidt problemer med at få resultatlisterne korrekt ud af systemerne. Med god hjælp fra Peter Thornemann lykkedes det dog at få ovenstående lister ud, hvor nr. 1 desværre mangler. Men det er vel bedre end ingenting…

Scroll til toppen