5 danskere til 1. afd. af Parma Industria

Der var flere af danskerne, der gjorde det rigtig godt i løbet, som blev afholdt den 9-10. oktober. Desværre var alle danskerne også involveret i uheld, der gjorde, at det ikke blev til topresultater. Især Marco Sørensen var tæt på en podieplacering.

arco Sørensen var meget tæt på en podieplads i Parma. Her er han ved et tidligere løb i Italien.

Allerførst en stor tak til Ruben Sørensen og Ole Haugaard, som har leveret referat fra løbet i Italien.

Der var 167 tilmeldte kørere, fordelt på 68 ICA Junior, 68 ICA og 31 Formula A kørere. De 5 deltagende danskere var:

ICA Junior
Marco Sørensen, AAGKK
Thomas Dam, GGK
Michael Kristensen, GGK

ICA
Mike Hasselby, HMK

Formula A
Joachim Stephansen, GGK

Herunder er et kort referat af danskernes resultater, samt top 3 i de forskellige klasser. Alle resultaterne kan ses på kartdromoparma.it.

ICA Junior

Marco Sørensen blev en flot nr. 6 i tidtagningen. I første kval. heat blev han 4er. Han kom ind kun 6/10 efter vinderen, og nåede at køre hurtigste tid i heatet. Andet kval. heat blev afviklet på våd bane, og det befandt Marco sig rigtig godt med. Han vandt heatet hele 6 sek. foran nr. 2.

I finalen skulle han starte som nr. 3. Efter lidt tumult i starten kom Marco ud af første sving som 5er, men allerede efter første omgang havde han kørt sig op på 3. pladsen, lige i hælende på de to forreste. På anden omgang overhalede han 2eren, men så var heldet også brugt op, for bagved fra femte position kom der en kamikazepilot og kørte både Marco og de to bagvedkørende af banen. Marco kom i gang igen, men da var feltet kørt, og han måtte desværre nøjes med en slutplacering som nr. 20. Han havde ellers fortjent en podieplacering.

Thomas Dam blev nr. 24 i tidtagningen, men var rigtig godt kørende da løbet for alvor gik i gang. Han blev 9er i 1. kval. heat og 7er i 2. kval. heat. Det rakte til en startplacering i finalen som nr. 15. Her kom han desværre med i et sammenstød, og sluttede som nr. 22.

Michael Kristensen blev nr. 29 i tidtagningen, og udgik meget uheldigt af begge kval. heats. I opsamlingsheatet var banen våd, men på vej til at tørre op. Michael og teamet satsede, som den eneste i feltet, på tørvejrsdæk. Det var et rigtigt sats! Han kørte hurtigste tider i heatet, og kørte sig flot op igennem feltet – indtil han igen blev ramt af uheld og måtte udgå endnu engang.

Top 3 i ICA Junio blev:

1: Marco Zipoli, Tony / Vortex, I
2: David Mengesdorf, Intrepid / TM, D
3: Peter Antonfeld, Mach 1 / TM, HUN

ICA

Mike Hasselby var eneste danske deltager i ICA. Han blev nr. 15 i tidtagningen, men udgik også meget uheldigt af begge kval. heats. I opsamlingsheatet startede han som nr. 28, og kørte sig flot op til en 10. plads. Desværre var det kun de 6 hurtigste, der gik videre til finalen.

Top 3 i ICA blev:

1: Marco Delanca, Intrepid / TM, I
2: Serhiy Chukanov, Birel / TM, UA
3: Ketty D’ambroso, Intrepid / TM, I


Formula A

Joachim Stephansen var også en enlig dansker i Formular A. Han blev nr. 17 i tidtagningen. Sluttede som hhv. nr. 13 og 14 i de to kval. heats. I finalen skulle han starte som nr. 12. Efter et mindre sammenstød faldt hans nosecone af, og han måtte derfor udgå.

Top 3 i Formula A blev:

1: Alexander Sims, CRG / Maxter, UK
2: Giacomo Patrono, Biesse / Atomic, I
3: Riki Cristodoulou, Birel / TM, UK

Alle danskerne kører også med i anden afdeling af Parma Industria. De fleste bliver i Italien og træner hele ugen, så måske kan de klare sig endnu bedre næste weekend.

Scroll til toppen