7. og 8. afdeling af Dansk Super Kart 2015 i Vojens

KZ2 klassen havde igen fået “vokseværk”, efter en afdeling i Søndersø med kun 14 deltagere var der mødt 27 kørere op til løbet i Vojens. KF Junior og KF havde også flere deltagere end sidste afdeling, så efter 76 deltagere i Søndersø kunne der mønstres 92 deltagere til løbet i Vojens.

Vejret fik en afgørende rolle for løbet

Som så mange gange før ved et dansk gokartløb, så kom vejret til at spille en afgørende rolle for løbet i Vojens. Lørdagen startede med tørvejr, mens de sidste heat blev kørt i regnvejr. Søndagen var tør hele dagen lige indtil det allersidste heat, hvor en pludselig byge gav KZ2 kørerne lidt for mange ekstra udfordringer.

Cadett Mini – 15 deltagere

Da der om lørdagen blev kørt 7. afdeling af Dansk Super Kart var det i Cadett Mini klassen Conrad Laursen der løb med sejren. Conrad var ellers i tidtagningen blevet henvist til 3. pladsen, da Frederik Lystrup tog pole, og Magnus Germansen tog 2. pladsen.

I de to indledende heats var det Mickey Magnussen der vandt det ene heat, mens Conrad tog det andet heat – Frederik Lystrup måtte nøjes med P4 og P7.

Lørdagens top 5 blev:

1. Conrad Laursen
2. Mickey Magnussen
3. Magnus Germansen
4. Villads Lidenskov
5. Frederik Lystrup

Til søndagens 8. afdeling var det igen Frederik Lystrup der satte pole, efterfulgt af Conrad Laursen og Magnus Germansen.

Mickey vandt første indledende heat, hvor Frederik kørte en 2. plads hjem, men i søndagens andet heat måtte Frederik desværre udgå 4 omgange før tid, så han måtte kæmpe ekstra hårdt i finalen.

Søndagens finale blev vundet af Mickeys, efterfulgt af Magnus – og Frederik kæmpede sig op på en 3. plads. Nr. 4 og 5 blev hhv. Jonathan Weywadt og Alexander Jensen.

Cadett Junior – 20 deltagere

I lørdagens tidtagning lagde Mikkel Højgaard Petersen ud med pole position, efterfulgt af Lucas Sommerlund og Viktor Poulsen.

Kampen i Cadett Junior er dog ekstremt tæt, og da Mikkel måtte tage til takke med en sidsteplads i første heat og en 6. plads i andet heat, så var det svære odds for ham til finalen. Første heat blev vundet af Oliver Skjellerup, mens andet heat blev vundet af Noreaga Danesi.

I lørdagens finale var det dog Bastian Buus, som sluttede forrest, med Lucas Sommerlund, Viktor Poulsen, Mikkel Højgaard Petersen og Oliver Skjellerup på de efterfølgende pladser i top 5.

Om søndagen var Bastian Buus helt klar lige fra morgenstunden. Han satte pole position, vandt heat 1, blev nr. 2 i heat 2 og satte så trumf på ved at vinde finalen.

KF Junior – 20 deltagere

I KF Junior klassen var Frederik Vesti en af de ekstra kørere i klassen i forhold til løbet i Søndersø. Det var dog Emil Dose, som ovenpå sin nylige sejr i en afdeling af det tyske KFJ mesterskab satte pole position i tidtagningen, og viste at han stadig også kan køre hurtigt i Danmark. Christian Rasmussen og Frederik Vesti kom ind på de efterfølgende top 3 pladser i tidtagningen.

Frederik Vesti vandt første heat, mens Emil Dose vandt 2. heat. I finalen så Emil Dose ellers også godt ud, men et knækket forhjulsnav satte dog Emil ud af spillet allerede på første omgang af finalen.

Frederik Vesti gjorde sit arbejde færdigt, og vandt lørdagens finale foran Christian Rasmussen, Rasmus Bradal, Mikkel Meyer Hansen og Lasse Karlshøj.

Om søndagen var det Rasmus Bradal der var skarpest fra starten, da han satte sig på pole foran Emil Dose og Lasse Karlshøj. Rasmus havde dog ikke helt heldet med sig i de indledende heat, hvor Christian Rasmussen vandt det ene og Frederik Vesti det andet, mens Rasmus måtte noget længere ned i rækkerne.

Til søndagens finale var det Christian Rasmussen, der trak det længste strå da han vandt foran Frederik, mens Rasmus Bradal fik kæmpet sig op på 3. pladsen. Som 4’er og 5’er om søndagen kom Mikkel Meyer Hansen og Mads Damlund.

KF – 10 deltagere

I KF klassen havde den 28-årige “gokart-pensionist” og tidl. international topkører Nikolaj Bøllingtoft fundet Kosmic køredragten frem og bidrog til et rigtig tæt race i weekendens mindste klasse.

Nikolaj viste da også at han ikke har glemt at køre gokart, da han satte pole både lørdag og søndag, og over hele weekenden var med til at sætte sit præg på klassen.

De to Energy / TK Racing kørere Alexander Müller og Julius Lassen var dog ikke indstillet på at give plads til “pensionisten” så Alexander tog sejren i lørdagens finale mens Julius vandt søndagens finale, mens de henviste Nikolaj til en 2. og 3. plads.

KZ2 – 27 deltagere

Med 27 deltagere var KZ2 klassen igen største felt. Sidste års nr. 1, 2 og 3 i Dansk Super Kart – Mads Bild, Jonas Hansen og Toke Christensen, har ikke deltaget i alle årets Superkart løb, men de var alle tre til start i Vojens, så hvis ikke konkurrencen var hård nok i forvejen, fik den endnu en tand til løbet i Vojens.

I lørdagens tidtagning viste Michael E. Christensen at han er en af de meget seriøse kandidater til årets mesterskab, da han satte tiden foran netop Mads Bild og Toke Christensen. Jonas Hansen fik en skidt tidtagning da han var nede på en 14. plads – 3/10 sek. efter Michael…

De to indledende heats blev vundet af Michael E. Christensen og Mads Bild, mens også fik vist evnerne, da han kom ind som nr. 2 og 3.

Mens tidtagningen og første heat blev kørt i tørvejr, så blev 2. heat og finalen kørt i regnvejr – og her viste Mads Bild sig utrolig skarp på trods af sit længere fravær fra race.

Top 5 i lørdagens finale blev:

1. Mads Bild
2. Jonas Hansen
3. Patrick B. Hansen
4. Toke Christensen
5. Thomas Dam

I søndagens tidtagningen viste Mads Bild, at det ikke kun skyldes regnvejret at han vandt om lørdagen, da han satte tiden foran Michael E. Christensen og Andreas Birkbak.

I de indledende heats var det Michael Bo Andersen, der viste mest tænder da han i begge heat hurtigt fik kørt sig i front. I heat 2 blev han dog hentet af Michael E. Christensen, og af noget der lignede taktiske årsager lod Michael Bo Michael E. køre forbi og tage sejren i heatet, da han åbenbart hellere ville starte finalen fra yderbanen.

Rent kaos i søndagens KZ2 finale

Da starten gik til KZ2 finalen – med Michael Bo Andersen og Michael E. Christensen i forreste startrække – lavede Thomas Dam en fantom-start fra 3. eller 4. startrække. Han skød frem imellem 2 x Michael, som “lukkede” døren, så han måtte bakke af igen. Den manøvre gav tumult i feltet – selvom Thomas Dam (så vidt jeg ved / kunne se) ikke gjorde noget ulovligt. Pludselig var der en i den forreste fjerdedel af feltet der spandt rundt, og efterfølgende var der et massesammenstød med ca. halvdelen af feltet involveret.

Det gav et rødt flag, og med bukkede aksler og andre småskader blev der givet 20 minutter til at gøre klar til genstart. Genstarten gik fint og uden problemer, men de 20 minutters pause var nok til at kørerne ikke kunne undgå den regnbyge, som startede ca. midt i heatet.

Selvom kørerne havde nået at få varme i dækkene inden regnen kom, så gav det store problemer med at finde ud af, hvor meget gas man kunne give på de forskellige steder af banen.

Samlet set var der således kun 17 af de 27 kørere, som gennemførte finalen (21 var med til genstarten). Jonas Hansen var dog den eneste af lørdagens finalevindere, der måtte “bide i sandet” og udgå.

Næste afdeling af Dansk Super Kart køres i Grindsted den 29-30. august

DSK løbene ligger tæt her i efteråret, og oven i det, så var der flere af DSK kørerne, som stillede op til klubløbet i Grindsted, der blev kørt den 22-23. august, og således var mere end almindeligt velbesøgt:

11 Cadett Mini kørere – Conrad Laursen vandt
15 Cadett Junior kørere – Lucas Sommerlund vandt
8 DASU Junior / KF Junior kørere –  Rasmus Busch vandt
6 KF kørere – Phillip Vollstedt vandt
22 KZ2 – Michael E. Christensen vandt

Efter løbet i Grindsted køres sidste og afgørende afdeling af DSK på Roskilde Racing Center den 18-19. september. Her tæller løbet samtidig til det officielle Danmarks Mesterskab for KZ2 og KF klasserne.

Det ser iøvrigt ud til at KZ2 kørerne får en ekstra gulerod eller to til DSK og DM løbet i Roskilde idet, meget tyder på at Kevin Magnussen stiller op til løbet – og hvem ved, nu har Marco Sørensen også fået en KZ2 kart til træning, så det kan være han også dukker op til DM løbet?

Ergo er der lagt i kakkelovnen til et hedt dansk gokart-efterår i 2015 – uanset om det varme vejr holder eller ej.