71 kørere klar til Dansk Super Kart

Første afdeling af Dansk Super Kart og DASU / DINO Talent Cup køres i Vojens den 2-3. april med fuldt løbsprogram både lørdag og søndag.

På billedet er Mads Frederiksen i sin DINO Kart fra 2010. Mads er en af de 34 tilmeldte til Talent Cuppen for 12-16 årige, som køres for første gang ved løbet i Vojens.

23 deltagere i KZ2 – 14 deltagere i Cadett Junior og aflysning af KF2 National

KZ2 klassen har i år et lidt lavere antal deltagere end første afdeling af Super Kart i 2010. Der er 3 tilmeldte i den nye KZ2 XL førerklasse, så det er heller ikke nok til at lade de tunge KZ2ere overtage pladsen for KF2 National klassen, der måtte aflyses efter kun 2 tilmeldinger.

Cadett Junior er også ny deltagerklasse i Dansk Super Kart, og man kunne da godt have ønsket sig mere end 14 deltagere, men der er ingen tvivl om, at nogle kørere har valgt at deltage i den nye Talent Cup i stedet for Cadett Junior, og de unge kørere skal nok få et rigtig godt race alligevel.

Det bliver interessant at følge om aflysningen af KF2 National til denne løbsserie betyder den endelige død for denne klasse, eller om der kommer deltagere nok til de øvrige nationale løb.

Rigtig god start for den nye Talent Cup med 34 deltagere

Det nye tiltag – DASU / DINO Talent Cup – ser ud til at få en rigtig god start, med fuldt deltagerfelt til første løb i Vojens. Der er oven i købet lavet en præsentationsfolder, som fortæller om konceptet og præsenterer de 34 tilmeldte kørere – du kan se folderen online her. Det bliver spændende at følge afviklingen af Talent Cuppen, hvor der er mange gode kørere med.

DASUs Bo Baltzer fortæller blandt andet følgende om baggrunden for den nye serie:

“Samarbejdet passer perfekt med DASU’s planer om sammen med Team Danmark og sponsorer at indsætte et dansk hold i ungdoms-VM fra 2011, og den nye klasse vil gøre det muligt at vurdere de unge talenter på ens vilkår.”

“DASU driver i samarbejde med Team Danmark et intensivt talentudviklingsprogram indenfor karting, og det er meningen, at den nye “DASU & DINO Talentklasse” fremover skal danne grundlag for udtagelse af kørere til elitearbejdet.”

Ingen af de 4 kørere, der er udtaget til det nationale U18 landshold deltager i Talent Cup’en…

Set i lyset af planerne for den nye serie, så undrer det mig meget at DASU ikke har stillet som betingelse for udtagelse til landsholdet, at kørerne deltager i Talent Cup’en, så de øvrige deltagere kan få lov at måle sig med de der er udtaget.

De 4, der er udtaget til det danske landshold til U18 VM er Nicolai Nielsen, Martin Mortensen, Kasper Larsen og Jannick Flygenring. Robert Schlünssen er teamchef for det danske landshold.

De 3 sidstnævnte er også en del af DASUs talentudviklingsprogram for karting og bane, hvor de indgår på det såkaldte ‘Niveau 3’ sammen med Christian Sørensen, Kevin Rossel, Kean Kristensen og Andreas S. Hansen.

Jeg kender ikke kriterierene for udtagelsen, eller kørernes vilkår for at deltage i U18 landsholdet, men jeg kunne nu godt have tænkt mig at se mindst et par stykker af de KF3 kørere, der lavet de bedste danske resultater det sidste års tid som deltagere på holdet – her tænker jeg på kørere som Nicklas Nielsen, Nicolaj Sylvest, Lasse Sørensen og Slavko Ivanovic.  Men der kan selvfølgelig være mange årsager til at ingen af dem er med. Der er iøvrigt heller ingen af disse 4 kørere, der er med i Talent Cup’en…

Deltagerne i talentudviklingsprogrammet på niveau 2 for 2011 er iøvrigt Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen, Michael K. Christensen, Dennis Lind og Kevin Magnussen.

Vi ses til godt race i Vojens den 2-3. april

Hvis du ikke er en af de udøvende deltagere – så tag en tur til Vojens i weekenden. Der er fuldt program med finaler både lørdag og søndag – og jeg tør godt love, at der bliver masser af godt race. Gokartweb.dk er selvfølgelig på banen og klar med referat og billeder efter løbet.

Scroll til toppen