Nicolai Sylvest bedste dansker til WSK Master

Det blev en succesfuld weekend for Nicolai Sylvest der scorede bedste danske resultat til WSK Master i weekenden.

På billedet (353) ses Nicolai Sylvest klar til start med sin mekaniker Christian Markussen.

KF3 – 64 tilmeldte, 4 danskere

Nicolai Sylvest havde fart på i weekenden på kartingbanen Castelletto. I sine kvalifikationheats scorede den hurtige Baby Race-kører nogle rigtig gode resultater: en tredjeplads, to andenpladser og en 28. plads. Oprindelig skulle Sylvest starte fra pole-position i pre, men dette blevet lavet om til en 11. startplacering efter en dommerkendelse. I pre-finalen gik det virkelig godt for Sylvest og her kunne danskeren for første gang kalde sig vinder af et internationalt race. Det betød også at Nicolai Sylvest skulle starte finalen fra pole-position, og her gik det suverænt. Da starten gik var den blå Tony Kart kørt afsted og det lykkedes ham at holde føringen i 10 omgange, men herefter blev danskeren påkørt og dette resulterede i en ødelagt køler og Nicolai Sylvest sluttede finalen af på en 4. plads, efter 10 omganges flot føring.

Lige bag Nicolai Sylvest sluttede Lasse Sørensen, som havde rigtig god fart på i weekenden. Sørensen satte først hurtigste tid i fredagens tidtagning, og endvidere scorede den hurtige nordjyde en anden-, ellevte- og to førstepladser i sine heats. Derefter skulle Lasse starte pre-finalen fra en tredje startplacering og efter 16 omgange kunne han køre over målstregen som nr. 11 i det hårde felt. Danskeren satte også løbets hurtigste tid med 48.764, hvilket endnu engang bekræftede KSB-kørerens gode fart i denne weekend. Til finalen skulle Lasse starte fra 11. startplacering og efter en masse hårde kampe op igennem feltet kunne danskeren slutte på en 5. plads. Endnu engang satte Sørensen løbets hurtigste tid med 48.819.

Slavko Ivanovic, som for lidt over en uge siden vandt Margutti Trophy, startede også sin weekend på Castelletto flot ud. Hele tre sejre og en 10. plads blev det til i Ivanovics kvalifikationheats. Det betød også, at det var Slavko der skulle starte pre-finalen fra pole-position. Desværre gik det her voldsomt galt for den hurtige kartkører, og efter kun få omgange røg Slavko i tumult og røg rundt på “taget” med sin kart. Det betød selvfølgelig at pre-finalen sluttede her for Ivanovic. Allerede til finalen var den hurtige kører på benene igen og klar til at give den gas en gang til. Her gik det rigtig godt, og efter de 16 omgange var kørt kunne Slavko Ivanovic køre over målstregen som nummer ti.

Nicklas Nielsen scorede i sine fire indledende heats en 18. plads, en femteplads og to fjerdepladser. Det betød også at den regerende mester, skulle starte pre-finalen fra 8. startplacering. I pre-finalen sluttede Nielsen på en 16. plads. I finalen startede det godt ud for Nicklas Nielsen, og efter at have ligget i top 10 i hele ti omgange, måtte Nielsen desværre udgå efter et hårdt sammenstød med en anden kører.

Danskernes placering i WSK Master-mesterskabet:

3. Nicolai Sylvest – 60 point

7. Slavko Ivanovic – 34 point

8. Lasse Sørensen – 24 point

28. Nicklas Nielsen – 2 point

KF2 – 50 tilmeldte, 6 danskere

Nicolas Beer var den dansker i KF2, som scorede det bedste resultat i søndagens finale. Danskeren havde i sine heats kørt sig til hhv. en 8., 25., og 11. plads, men dette var lige akkurat ikke nok til at gå videre til finalen. Derfor skulle Beer køre Last Chance-heat, men her tog danskeren fusen på dem alle og vandt suverænt. Det betød at Tony Kart-køreren skulle starte pre-finalen fra en startplacering som nr. 29. I pre-finalen viste Beer virkelig hvad han er lavet af, og kørte sig frem og sluttede på en 14. plads. Endnu bedre gik det i finalen hvor han sluttede af som bedste dansker på en 8. plads i det hårde KF2-felt.

Nicolaj Møller Madsen scorede i sine heats hhv. en 8., 16., og 9. plads, hvilket gav danskeren 33 point og dermed en startplacering til pre-finalen som nr. 20. I pre-finalen kunne Møller Madsen køre over målstregen som nr. 24. Dette betød selvfølgelig også at Energy-karten skulle starte den store finale fra en 24. startplacering. I finalen gik det dog meget bedre og her kunne Nicolaj Møller Madsen køre over målstregen som andenbedste dansker på en 12. plads.

Christian Sørensen var lige i hælene på Møller Madsen, og efter en hård pre-finale kunne den gæve vestjyde slutte finalen som tredjebedste dansker. I sine kvalifikationheats kørte Sørensen sig til hhv. en 9. og to sjettepladser hjem. Det gav 21 point og en startplacering som nr. 11 til pre. I pre-finalen røg Christian i noget tumult og måtte udgå derfra. Det gav et skidt udgangspunkt med en startplads som nr. 32 til finalen; men i finalen kom jyden stærkt tilbage i sin Tony Kart og sluttede af på en 13. plads lige bag Møller Madsen.

Jonas Hansen scorede i sine heats en 10., 18. og 11. plads. Det kunne omskrives til en startplacering som nr. 28 til pre-finalen. I pre-finalen blev Ward Racing-køreren nr. 29, og endvidere kunne danskeren slutte finalen af på en 23. plads efter at have startet ud fra en fra 29. startplacering.

Jacob Nørtoft samlede sig i alt 31 point med sine to tiendepladser og 11. plads. Det kunne omskrives til en startplacering som nr. 19 til søndagens pre-finale. I pre-finalen gik det også fint for den danskeren og Nørtoft kørte over målstregen som nr. 16. I finalen røg danskeren dog længere ned og sluttede på en 28. plads.

Jacob Gram Nielsen scorede sig hhv. en 14., 15., og 20. plads i sine heats. Det gav danskeren 49 point, hvilket også betød at det var lidt for mange point til at gå direkte videre til finalen. Derfor måtte Nielsen køre Last Chance; men heller ikke her kunne Jacobs placering føre ham videre til finalen.

Danskernes placering i WSK Master-mesterskabet:

13. Christian Sørensen – 12 point

14. Jacob Nørtoft – 10 point

16. Nicolas Beer – 8 point

18. Max Klinkby-Silver – 6 point

22. Jonas Hansen – 4 point

23. Nicolaj Møller Madsen – 4 point

Jacob Gram Nielsen – 0 point

Alle resultater kan hentes her.

Scroll til toppen