78 deltagere til 3. afd. af Rotax Challenge i Roskilde

Nr. 3 ud af i alt 9 afdelinger i den danske Rotax Challenge serie blev kørt den 10-11. maj på Roskilde Racing Center. Her var 78 deltagere i de 5 hovedklasser – Micro, Mini, Junior, Senior og DD2.

Martin H. Mortensen (204) havde været den mest dominerende kører i Rotax Super Senior indtil 3. afdeling i Roskilde, hvor det var Alexander A. Lauritzen, der sad på det hele. På billedet er Martin foran Christian Sørensen og Jannie Johansen til Challenge løbet i Vojens.

Her er en opsummering af resultaterne fra løbet i Roskilde

Rotax Micro – 9 deltagere
Johannes P. Korsager satte tiden foran Gianni Andrisani og Magnus Dannesboe. Det var også de tre, der var i front i første heat – dog med Magnus foran Gianni som nr. 2 og 3.

I andet heat vandt Johannes igen, denne gang med Gianni som nr. 2 og Frederik Lystrup på 3. pladsen.

Prefinalen tog Johannes sig også af, nu var Frederik Lystrup oppe som nr. 2 og Thomas V. Krøjgaard blev nr. 3 – mens Magnus og Gianni blev nr. 4 og 5.

I finalen måtte  Johannes afgive førstepladsen til Frederik, mens Magnus Dannesboe og Thomas V. Krøjgaard tog sig af de næste to pladser, og efterlod Johannes og Gianni som nr. 4 og 5.

Dejligt at se at der er god konkurrence om pladserne allerede i micro klassen.

Rotax Mini – 13 deltagere
I Mini klassen køres der Super Pole, hvor de første 8 i den ordinære tidtagning kører en ekstra tidtagning om den endelige startplacering.

Top 5 i Super Pole blev Mikkel Tygesen, Magnus Kriklywi, Christoffer Christensen, Malthe Jakobsen og Jonas L. Nielsen.

Efter lørdagens to indledende heats var top 5 i Mini Malthe Jakobsen, Magnus Kriklywi, Jonas L. Nielsen, Mikkel Thygesen og Frederik Fleck.

Søndag stod programmet på “Finale 1”, som kun tæller til DM resultatet, efterfulgt af prefinale og finale, som også tæller i Challenge mesterskabet.

Top 5 i finale 1 blev Malthe Jakobsen, Mikkel Tygesen, Mick R. Sørensen, Jonas L. Nielsen og Magnus Kriklywi.

Til prefinalen var banen våd, så regndækkene var fundet frem. Den våde bane faldt i god jord hos Mick, der tog førstepladsen foran Jonas, Malthe, Mikkel og så Noah B. Sørensen.

Til finalen var banen blevet tør igen, og nu var det Malthe, der tog sejren foran Jonas L. Nielsen, Mikkel Thygesen, Magnus Kriklywi og Christoffer Christensen.

Rotax Junior – 14 deltagere
Også i Junior klassen køres der med Super Pole. Her blev tiden sat af Frederik Vesti med under 2/100 sek. til Michael Christiansen. Herefter fulgte Nicklas Manager, Mads Hoe og Emil Lassen.

Efter de to indledende heats var Michael Christiansen i front, efterfulgt af Frederik Vesti, Lucas M. Jensen, Nicklas Manager og Mathias Lund.

Finale 1 – og de fleste ekstra DM point – gik til Michael Christiansen, Frederik Vesti, Mads Hoe, Niclas Manager og Lucaas M. Jensen.

Prefinalen blev vundet af Frederik Vesti, og denne gang var Mads Hoe fremme på 2. pladsen, efterfulgt af Michael Christiansen, Oliver L. Jensen og Nicklas Manager.

Junior kørerne nåede at køre både prefinale og finale på tør bane. I finalen var det Michael Christiansen, der fik timet sit løb bedst, og kunne køre først over målstregen til det ternede flag knap et halvt sekund foran Nicklas Manager, som ellers kæmpede hårdt og satte finalens hurtigste omgangstid.

Et par sekunder efter kom Mads Hoe, der var skarpt forfulgt af Oliver L. Jensen, der ligeledes havde Frederik Vesti lige i bagkofangeren.

Rotax Senior – 8 deltagere
Den “almindelige” Senior klasse, som i år også omfatter XL/Master fik også lov at køre Super Pole – som jo så i praksis bare var to tidtagninger for alle.

I den “ordinære” tidtagning satte Hayden Brammer tiden foran Theis Kroot og Angelo J. Hansen. Men i den afgørende Super Pole tog Theis pole position foran Angelo og Hayden.

Efter de indledende heats var det stadig de tre der var i front, men denne gang med Angelo foran Theis og Hayden.

Samme rækkefølge gentog sig i både finale 1 og prefinalen, mens finalen blev vundet af Theis foran Hayden, da Angelo var udgået med 3 omgange tilbage. I stedet tog Claus Aalborg sig af 3. pladsen.

Rotax Super Senior – 13 deltagere
I Super Senior klassen stillede Alexander A. Lauritzen op for første gang i år. Det gjorde han så overbevisende, at han vandt alt undtagen finale 1, som han ikke færdiggjorde.

I tidtagningen blev Alexander efterfulgt af Martin H. Mortensen, Christian Sørensen, Filip Gammeltoft og Laura Jebe.

Efter de indledende heats var det fortsat Alexander, Martin og Christian forrest, men nu var Nicolaj Kandborg og Hjalte Hellenberg kommet op som nr. 4 og 5.

Finale 1, som kun tæller til DM, blev vundet af Christian Sørensen foran Nicolaj Kandborg, Filip Gammeltoft, Niklas-Rafael Bendfeldt og Hjalte Hellenberg. Martin B. Bertelsen tog 6. pladsen, mens de resterende 7 kørere ikke kørte finale 1 færdig.

Til prefinalen var trekløveret i toppen – Alexander, Martin og Christian igen intakt. Efter de tre kom Fillip Gammeltoft og Nicolaj Kandborg.

Finaleresultatet var en gentagelse af prefinalen, bortset fra at Phillip Vollstedt afløste Nicolaj Kandborg på 5. pladsen.

Rotax DD2 – 21 deltagere inkl. Master/XL
Tidtagningen blev vundet af Mads R. Thomsen foran Mikkel Henriksen og så “gamle” Jan Andreasen, der hensatte de to unge løver Niklas V. Olsen og Mike Hansen til 4. og 5. pladsen.

Den gamle Jan var også ret flyvende i de indledende heats, men det var dog Niklas V. Olsen, der var klar til pole position foran Mads R. Thomsen og Mike Hansen, inden Jan Andreasen kunne placere sig foran Thomas Smith og Mikkel Henriksen.

Finale 1 blev en gentagelse i top 3, mens Mikkel Henriksen og Thomas Smith nu placerede sig foran Jan Andreasen.

I søndagens samlede prefinale var det igen Niklas der vandt, men nu var Mike fremme på 2. pladsen efterfulgt af Thomas Smith og Jan Andreasen på 5. pladsen.

Mads R. Thomsen havde dog gemt det bedste til sidst, da han vandt finalen foran Mike Hansen, Niklas V. Olsen, Jan Andreasen og Mikkel Henriksen.

Lørdagens prefinale og finale for DD2 XL/Master blev begge vundet af Jan Andreasen. I prefinalen var det Michael Bærensen, Magnus Dall, Jesper V. Christensen og Morten Gammelby, der kom ind på de næste pladser i top 5.

I den regnvåde finale var det Jesper V. Christensen der kom ind som nr. 2 efter en hel suveræn Jan Andreasen. På den samlede 3. plads var det XL køreren Andreas Frahm, der viste at lidt vand på banen kun er en fordel for en voksen ung mand. Magnus Dall og Michael Bærensen var forvist til 4. og 5. pladsen.

Den samlede stilling i de forskellige Rotax mesterskaber er pt. ikke opdateret på drmc.dk – men det skulle være på vej, så hold øje med siden, og nyhedsbrevene fra Rotax Danmark.

Næste løb i Rotax Challenge serien køres den 24-25. maj på Sønderborg Racing Center, arrangeret af Als Gokart Klub. Tilmelding, tillægsregler og tidsplaner fremgår af drmc.dk.