99 deltagere til weekendens Rotax Max Challenge

Rotax Max klasserne er for alvor ved at få fat også i Danmark. Det ses tydeligt af deltagerlisten til weekendens løb i Ikast. Her er i alt 99 tilmeldte i Mini, Junior, Senior og DD2. Der køres heat fra kl. 13 lørdag og kl. 12.15 søndag.

Her er gokarterne linet op før verdensfinalen i Rotax Max 2006, der blev kørt i Portugal. Det er ikke offentliggjort, hvor verdensfinalen skal køres i 2007.

Det tegner til en god sæson for de danske Rotax Max kørere. Konceptet med motorer, der kører mange timer uden reparationer, og en gulerod i form af gratis deltagelse i verdensfinalen til vinderne ser ud til at falde i manges smag.

Der er nok heller ingen tvivl om at ændringerne i motorreglementet i CIK klasserne, samt planerne for udfasningen af de gamle Formel Junior, Pop og Futura motorer har givet Rotax klasserne ekstra vind i sejlene. Mens der er store leveringsproblemer for motorer og reservedele til KF2 og KF3, er der ingen leveringsproblemer med Rotax motorerne, som samtidig er billigere i indkøb og drift.

Vil du selv opleve Rotax klasserne i aktion, så tag et smut forbi Ikast i påsken – der køres løb både lørdag og søndag. Du kan læse mere om løbet på swiss.dk.

Internationale udfordringer
Der er også flere af Danske kørere, der deltager i den internationale Rotax Max Euro Challenge. Første afdeling af Euro Challenge blev kørt i Franske Salbris den 21-25. marts, desværre uden Danske topresultater.

Det forlyder, at det er svært at skaffe eller lave motorer, der kan gøre sig gældende i de internationale konkurrencer, da nogle af de udenlandske teams bruger rigtig mange ressourcer på at udvælge og trimme deres motorer – selv om der ifølge reglerne ikke må tunes på motorerne. Jeg ved ikke om det passer, at der er nogen i udlandet, der har særligt gode motorer, eller om det bare er de Danske Rotax kørere, der ikke har nok international erfaring til at gøre sig gældende.

I motorsport kommer man jo nok aldrig helt ud over, at dem med den største pengepung og de dygtigste teknikere har en fordel, som kan være svær at konkurrere mod for dem med mere beskedne budgetter og ressourcer.

Du kan læse mere om de internationale Rotax Max løb på maxchallenge-rotax.com.

Scroll til toppen