God fight om pladserne til Ungdoms Cup

Der blev gået til stålet i alle klasser til 1. og 2. afdeling af Ungdoms Cup, der blev kørt på Københavns Gokartbane den 14-15. april. Der var i alt 143 kørere i aktion, og bortset fra Pop 2 klassen, var der pæne deltagerantal i alle klasser.

Her går starten til et Formel Junior heat, med de to mest dominerende kørere: Nr. 27 Nicolas Beer og nr. 81 Christian Sørensen. Nicolas vandt lørdagens finale mens Christian vandt søndagens finale.

Formel Junior – 34 deltagere
To kørere skilte sig markant ud fra de øvrige, ved at vise meget stabil og hurtig kørsel både lørdag og søndag: Nicolas Beer og Christian Sørensen. Nicolas vandt fra start til slut om lørdagen, mens Christian gjorde det samme om søndagen. Begge dage bed de dog hinanden i haserne hele tiden – ligesom de absolut heller ikke fik fred for resten af feltet.

Nicolas måtte ned og vende på en 8. plads i søndagens prefinale, men ellers var der i bogstaveligste forstand kamp til stregen. Således vandt Christian finalen efter en overhaling på sidste omgang, og med Nicolas helt oppe på siden da de kørte over målstregen.

Hele feltet var, som sædvanlig, præget af hård konkurrence – bortset fra Nicolas og Christian var der ingen gengangere i de to dages top 5!

Søndag satte Lasse Rasmussen tiden, efterfulgt af Søs Aarøe, men de måtte alligevel se sig slået i løbet af dagen, hvor Søs sluttede som nr. 4 (efter at have vundet prefinalen), mens Lasse måtte nøjes med en 8. plads.

Se Formel Junior resultater fra:LørdagSøndag

Pop 2 – 6 deltagere
Løbet var selvfølgelig præget af det lille deltagerantal. Kørerne fik dog alligevel kørt en masse godt race. Andreas Friis-Larsen og Frederik Mortensen tog sig af de øverste podiepladser både lørdag og søndag, og de resterende 4 pladser blev også fordelt fuldstændig ens de to dage.

Her er Pop 2 podiet om lørdagen: 1. Andreas Friis-Larsen, 2. Frederik Mortensen, 3. Niklas Eghøj, 4. Kasper Hansen, 5. Lasse Poulsen – nr. 6 blev Mark Meyer, så er alle nævnt.

Se Pop 2 resultater fra:LørdagSøndag

Pop 1 – 28 deltagere
Der blev kæmpet meget hårdt om placeringerne i Pop 1. Der var kun én genganger i top-5 fra de to dage – Nicklas Vedel Olsen, der blev nr. 2 om lørdagen og nr. 1 om søndagen. Lørdagens løb blev vundet af Lasse Neuchs, som blev 3’er i tidtagningen, og derefter vandt alle sine heats.

Søs Aarøe vandt ellers lørdagens tidtagning knap 2/10 sek. hurtigere end Lasse Rasmussen. Desværre for Søs røg hun i en del problemer, og sluttede på en 11. plads om lørdagen, hvor Lasse Rasmussen havde endnu større problemer, og sluttede som nr. 25.

Om søndagen blev der byttet grundigt rundt på placeringerne – f.eks. måtte Lasse Neuchs helt ned på en 24. plads og Nicolai Anker som blev nr. 3 om lørdagen sluttede søndagen som nr. 17. Det skal nok blive en spændende afslutning på Ungdoms Cup i Pop 1 i år.

Her ligger Lasse Neuchs (166) i spidsen af feltet, skarpt forfulgt af Nicolai Anker (50). Med nr. 152 er det Kenneth Frede.

Se Pop 1 resultater fra:LørdagSøndag

Futura – 20 deltagere
Jeg havde selv fornøjelsen at deltage i lørdagens Futura løb i København (jeg er stadig træt i armene!). Der var rigtig meget godt race i klassen, som var delt mellem de forreste 5-6 kørere, der var klart bedre end resten af feltet, men havde en rigtig god indbyrdes dyst, og så resten af feltet (inkl. undertegnede).

Efter sådan en løbsdag på Københavns gokartbane får man virkelig respekt for de kørere, der kører dobbelt så meget som Futura kørerne i løbet af en løbsweekend. Flere kørere måtte udgå af 2. heat på grund af træthed (jeg nævner ingen navne Tina), som da også blev kørt meget kort efter 1. heat. Også stor respekt til “Grand Old Jan Faurschou”, som var med i kampen om de forreste pladser hele løbet, og sluttede som nr. 4, mens Faurschou Junior aka Christian Faurschou var helt på toppen og vandt alle tre heats.

Her er Futura vinderne – læg mærke til Jan Faurschou på 4. pladsen – han er den eneste, der har kræfter til at løfte pokalen over hovedhøjde 🙂 1. Christian Faurschou, 2. Magnus F. Jørgensen, 3. Kenneth Borgen, 4. Jan Faurschou, 5. Tina B. Jørgensen.

Se Futura resultater her

ROK – 21 deltagere
Rok klassen har i år fået deltagelse af flere nye kørere. Frederik Dannevang, der kørte ICA Junior sidste år stilllede op for Dansk Karting Center og vandt tidtagning og alle 3 heat. En anden ung kører – Nabil Nielsen, som tidligere har kørt Pop blev nr. 2 i tidtagningen, men måtte afgive denne placering til veteranen Allan Kronow, der debuterede i en Arrow Kart.

Hasse Hjertsted tog sig af 3. pladsen, og mindsanten om ikke Jan Faurschou også havde kræfter til at stille op i ROK om søndagen. Her måtte han dog nøjes med en 9. plads.

Se ROK resultater her

Rotax Max Junior – 34 deltagere
Der er kommet rigtig godt gang i Rotax Max Junior klassen i år. De to Intrepid kørere Kasper Kongshøj og Christian M. Andersen tog sig forholdsvist suverænt af de to øverste podiepladser, og efterlod 3. pladsen til Nicolai Aaberg Hansen.

Swiss køreren Kasper H. Jensen, der også var med helt fremme ved det seneste løb i Ikast, tog sig af 4. pladsen, hvorefter endnu to Intrepid kørere meldte sig – Casper Brynnum og Casper Knudsen.

Mikkel Mansa og Mads R. Thomsen der vandt hhv. lørdag og søndag til løbet i Ikast måtte nøjes med placeringer som nr. 12 og 21.

Her er søndagens Rotax Max Junior vinderne. 1. Kasper Kongshøj, 2. Christian M. Andersen, 3. Nicolai Aaberg Hansen, 4. Kasper H. Jensen, 5. Casper Brynnum.