Danske pokaler til Trofeo Delle Industrie i Italien

Jonas Hansen fik en flot 3. plads i KZ2 og Casper R. Andersen en 5. plads ved Trofeo Delle Industrie på South Garda banen i Italien. De øvrige danskere var også rigtig godt med, så det kunne let have blevet til flere pokaler.

Her er Jonas Hansen foran Mads Bild ved et Super Kart løb i vojens.

Danskerne var med til at præge løbet fra start til slut

I KF Junior klassen var det Mikkel Høyer, Casper Røes Andersen og Christian Lundgaard, som forsvarede de danske farver, blandt de i alt 53 KF Junior kørere.

I KF klassen var der 25 kørere til start, og her var Andreas Jochimsen, Nikolaj Kjærgaard, Julius Lassen og Daniel Lundgaard til start.

I KZ2 klassen var der også et flot felt med 52 kørere, og her var det Jonas Hansen, Mads Bild og Lasse Poulsen, der gjorde sit bedste for at få dannebrog til tops.

Gennem hele weekenden skiftede vejret mellem regn og tørvejr, så der var desværre også en stor portion held og uheld med i spillet for alle kørerne.

Jeg fulgte f.eks. tidtagningen i KF Junior, og her var både Casper og Christian flere gange helt forrest, men på de allersidste omgange var det alligevel Mikkel, der sluttede bedst af de 3 danskere, med en placering som nr. 13. Casper var nr. 15, mens Christian røg helt ned som nr. 40.

I KF gik tidtagningen meget bedre for danskerne – her var Andreas nr. 4 og Nikolaj nr. 5, mens Julius var nede som nr. 17 og Daniel slet ikke fik nogen tid, og derfor blev noteret som nr. 24.

I KZ2 blev Jonas nr. 5 i tidtagningen, Mads nr. 10 og her fik Lasse ingen tid, og blev derfor noteret som nr. 50

Men 4 ud af 10 danskere i top-10 i tidtagningen må siges at være ok.

4 Danskere i top 10 i startopstillingen til finalerne – hvor alle danskere var med

Alene det at alle 10 danskere kom videre til finalerne var udmærket. Prefinaleresultaterne blev som følger:

KF Junior: Mikkel – P7, Casper P16 og Christian P22

KF: Daniel P9, Julius P13, Andreas 17 og Nikolaj P18

KZ2: Mads P3, Jonas P7 og Lasse P11

Dermed var der lagt op til nogle spændende finaler – hvor især Andreas og Nikolaj satsede meget på at kunne avancere igen, da de havde startet prefinalen som nr. 4 og 6.

I KF Junior finalen var det Casper, der havde tur i den og kørte sig ikke mindre end 11 pladser frem – lige nøjagtig nok til at komme på en pokalgivende 5. plads.

Mikkel Høyer, som ellers havde været rigtig godt med udgik halvvejs inde i finalen – så vidt jeg kan se på tiderne, så havde han satset på regndæk, mens Casper ser ud til at have valgt slicks. Christian fuldendte en dårlig weekend med også at udgå.

I KF finalen sluttede Nikolaj som nr. 6, Andreas som nr. 8 og Julius som nr. 12, mens Daniel udgik som nr. 19.

I KZ2 finalen startede det rigtig godt for Mads, der gik frem og tog føringen. På 2. omgang var han dog tilbage på 3. pladsen. Her blev han en del omgange indtil han pludselig fik problemer med kæden, der endte med at springe, så han måtte udgå.

Jonas startede omvendt, da han gik nogle få pladser tilbage i starten, hvorfra han så avancerede gennem løbet, så han kun slutte på en flot 3. plads.

Også Lasse kørte en fin finale, hvor han avancerede til en 7. plads.

Ret bemærkelsesværdigt, så var der kun 9 af de 34 kørere i KZ2, der gennemførte finalen, da resten enten blev flaget ud eller udgik med defekt. Årsagen var endnu engang det blandede vejr, hvor en stor del af kørerne havde satset på regndæk, mens en anden del havde satset på slicks.

Davide Foré vandt iøvrigt KZ2 finalen, men havde 300 g undervægt, og måtte derfor overgive finalesejren til svenskeren Kevin Engman, der ligesom Lasse Poulsen stillede op for Zanardi Strakka Racing.

Vinder i KF Junior blev østrigeren Simon Reicher, mens vinderen i KF klassen blev italieneren Stefano Cucco.