Årets korteste løb – SM3 i København

2007 skal åbenbart give udfordringer for ungdomskørerne i SM. For 3. gang i årets serie fik regn indflydelse på løbet, der blev kørt på Københavns Gokartbane den 16-17. juni.

Billedet her viser tydeligt de vandmængder, der gjorde det nødvendigt at stoppe løbet.

Af Louise Arp,
 Arp Motorsport

Lørdag er det klasserne Formel junior, POP2, POP1 og Futura XL. Udfordringen er, at det bare regner mere og mere i løbet af dagen, så løbsledelsen vælger efter 1. heat at udsætte de næste heat i halvanden time, da  banen står under vand. Desværre får det ingen effekt, da regnen fortsætter, så LUG vælger at lade 1. heats resultater gælde som dagens resultat. Det var der delte meninger om blandt kørerne, men sikkerhedsmæssigt var det den rigtige beslutning.

Formel Junior
Nicolas Beer fortsætter sin sejrsgang, også her i regnvejr, tæt fulgt af Jannick Flygenring og Kean Kristensen.

POP2
Den SM-førende Frederik Mortensen røg af banen under opvarmningsomgangen, og det gav luft til Andreas Friis-Larsen, der vandt en komfortabel sejr foran Lasse Poulsen fra Fyn og Nicklas Eghøj fra Rødby.

POP1
Nummer 2 i SM, Niklas Vedel Olsen, deltog ikke i dette løb, da han var på Le Mans. Det gav muligheder for hans konkurrenter og den udnyttede de.
Nicolai Anker tog starten tæt forfulgt af Lasse Neuchs. I løbet af heatet fik Rico Andersen mere og mere fart på, og han fik overhalet både Nicolai og Lasse, så den endelige stilling blev Rico, Nicolai, Lasse og 4. pladsen tog Jonas Kragekjær sig af.
En overraskelse var Mia Andreasen, der blev 5’er. Mia kørte uden sidekasser og næse og det fungerede for hende. Men en kører der ikke brød sig om regnen var Søs Aarøe. Hun kom i mål som den sidste, og håber nok på regn på sommerlejren i Klippan, så hun kan træne i det våde føre.

FUTURA XL
Den SM-førende Peter Dyhr satte tiden og havde nok regnet med at vinde. Men tændrøret ville det anderledes i stormfloden – motoren satte ud flere gange og han endte som 3er. Vinder blev Kasper Frederiksen og 2er blev Martin Stahl fra Korsør.

Søndag var det så tid til Nat.A, OldBoys og Futura. Under de første træninger var banen stadig fugtig, men til tidtagningen tørrede den op og forblev tør resten af dagen.

National A
Den SM-førende Steven Alfheim Jensen deltog ikke i løbet, da han var til tysk mesterskab. Det gav andre kørere mulighed for at komme frem i feltet, og især Jonas Olesen i FA kart var flyvende. Han satte tiden og vandt alle 3 heat. Han havde dog masser af konkurrence, fra Thomas Øland Sørensen og Benjamin Kristiansen. I finalen lå Jonas, Benjamin og Dear Schilling helt tæt, og da Dear vil overhale Benjamin, rammer de sammen og Benjamin må udgå kun 1 omgang før mål. Surt for ham. Det gjorde, at resultatet blev Jonas Olesen, Dear Schilling, Ronnie Guldmann, Christopher Fischlein og Nick Myron.

Her går starten til et National A heat, med Jonas Olesen i front, og solen højt på himlen.

Old Boys
8 kørere til start, og ligesom de første afdelinger af SM, var der aldrig tvivl om, hvem der blev 1 og 2. Michael Hansen i Tony//Kart og Morten Bulow i FA Kart er en klasse for sig, og de sluttede også i den rækkefølge. 3er blev Jørgen Akselsen, som ved en rigtig god start i finalen kom herop og så blev han der.

Futura
Endnu engang weekendens største felt, denne gang med 25 tilmeldte kørere. Peter Lundstrøm var hurtigst, satte tiden og vandt alle 3 heat, foran Jerry Tofte Petersen. Allan Olsen blev 3er og Michael Sparlund 4er.
Igen var Stefan Lauritsen langt fremme i de indledende heats, men en knækket flex gjorde, at han fik teknisk defekt i finalen og derfor blev placeret som nr. 16.