Christensen og Mengers på toppen i Tyskland

Ved 3. afdeling af det Tyske Mesterskab i KF1, tog Michael K. Christensen endnu en førsteplads, mens Julian Mengers blev nr. 2 og Søren Mosebo nr. 5. Blandt de resterende 11 deltagere, var det kun Jacob Kristensen i KF3, der formåede at slutte i top-10.

Leader of the pack – Michael K. Christensen forrest i feltet. Selvom Julian kørte hurtigste omgangstid i finalen, var Michael stabil og kørte først over stregen i alle 4 heat. Foto: dkm-dmsb.de.

Det startede ellers ikke særlig godt for Danskerne i KF1, hvor der var 18 deltagere
Michael var bedst på 6. pladsen, herefter kom Andreas Fasberg 11, Julian Mengers 14, Søren Mosebo 16 og Christoffer Johansson 17.

Michael fik sat tingene på plads da heatene startede – han vandt igen alle 4 heat, og fører nu suverænt i den samlede mesterskabsstilling (116 p).

Julian Mengers røg af banen i første heat, som nr. 17. I 2. kval. heat blev han nr. 12. Det gav en startplacering som nr. 15 til sprinten – og her fik Julian også gang i sprinten og sluttede som nr. 6. I finalen havde han endnu mere fart på. Efter at have avanceret til 2. pladsen fik han indhentet og overhalet Michael K. Christensen.

Efter at han havde overhalet Michael og trukket et stykke fra ham, gik der vist finalenerver i benene, da han fik overbremset i et sving, så han måtte uden for banen, og se Michael passere ham igen. Julian fik dog fart i karten igen, og på de 7-8 omgange, der var tilbage af heatet fik han lukket hullet op til Michael, men måtte alligevel nøjes med 2. pladsen – han kørte da også hurtigste tid i finalen, næsten 2/10 sek. hurtigere end Marcel Lipp, der var 5/100 hurtigere end Michael.

Med den flotte indsats rykkede Julian op på 3. pladsen i det samlede mesterskab (59 p) med 21 point til Marcel Lipp på 2. pladsen (80 p).

Søren Mosebo blev 4 og 8 i de to kval. heat. Herefter tog han en 2. plads i sprinten, men måtte altså ‘nøjes’ med en 5. plads i finalen.

Andreas Fasberg holdt sin 11. plads i første kval. heat og blev 9 i andet. I sprint og finale blev han 8 og 16 – Andreas havde ellers farten – kørte 3. hurtigste tid i finalen (1/100 hurtigere end Michael). Christoffer Johansson blev 10 og 12 i kval. heatene, og herefter 12 og 17 i sprint og finale.

KF2 – 21 deltagere
Kevin Munkholm førte det Tyske Mesterskab i KF2 inden weekendens afdeling. Der var derfor også forventning om gode resultater fra hans side. Kevin startede da også flot med at sætte tiden, hvorefter han blev 2 og 3 i kval. heatene.

I sprinten gik det desværre galt, og han sluttede som nr. 21. Herefter fik han kørt sig op på en 9. plads i finalen, men desværre betød resultaterne, at han røg ned på en samlet 3. plads (65 p) med 11 point op til Patrick Schranner på 2. pladsen (76 p), og 19 point til Ramon Kuipers på 1. pladsen (84 p).

Rasmus Bastkjær blev 19 på tiden, 8 og 13 i kval. heatene, hvorefter han sluttede som nr. 19 i både sprint og finale.

KF3
I KF3 havde Bo Sørensen sat næsen op efter at avancere fra den 5. plads han havde i den samlede stilling inden weekendens løb. Det startede desværre ikke for godt, da han blev 20 på tiden. Herefter blev han 3 og 11 i kval. heatene – det gav en startplacering som nr. 6 til sprinten. Her udgik han desværre og sluttede som nr. 34. I finalen fik han sig kørt frem til en 14. plads – men det var langt fra nok.

Han måtte derfor rykke en plads tilbage i den samlede stilling, så han nu ligger nr. 6 (34 point). Der er 8 point op til Fabio Unverdruss på 3. pladsen (42 p), 30 point til Rene Binder på 2. pladsen (64 p) og hele 70 point til Tom Grice, der fører suverænt med 104 point. 

I stedet var det Jacob Kristensen, der gjorde det bedst blandt Danskerne i KF3. Han fik en dårlig tidtagning som nr. 29, men kørte herefter stabilt fremad i rækkerne med placeringer som nr. 13, 8, 7 og 6. Jacob ligger nu på en 9. plads i det samlede mesterskab (27 point), kun 7 point efter Bo på 6. pladsen.

Michelle Gatting startede bedst med en 14. plads i tidtagningen – efter at hun ligesom flere andre i feltet satsede på de forkerte dæk (ca. halvdelen af feltet kørte på regndæk, mens resten kørte på slicks). I første kval. heat måtte hun en tur af banen, og sluttede som nr. 25. I andet kval. heat kørte hun som lyn og torden, og endte med at køre først over målstregen. Herefter måtte hun igen af banen i både sprinten og finalen, som hun sluttede med placeringer som nr. 27 og 21. Michelle ligger på 20. pladsen i det samlede mesterskab.

Jacob Nørtoft blev 34 i tidtagningen, 26 og 20 i kval. heatene, hvorefter han blev nr. 13 i opsamlingsheatet, og derfor ikke kom med til sprint og finale. Jacob havde fornøjelsen at blive kørt grundigt af banen i 3 ud af 4 heat, så han og far/mekaniker Søren vil sikkert erklære sig enig i kritikken af, at der bliver kørt alt for hårdt uden det får nogen konsekvenser.

Du kan se alle resultater pådkm-dmsb.de.

Scroll til toppen