Ingen danskere helt fremme til Italian Open

9 Danskere deltog i 4. og næstsidste afdeling af Italian Open Masters, som blev kørt i Lonato ved South Garda. Michael K. Christensen, Nikolaj Bøllingtoft, Nicolaj Møller Madsen og Kevin Magnussen kom tæt på, men det lykkedes ikke helt i finalerne.

Her er Nikolaj Bøllingtoft (8) til Vinter Cup i South Garda tidligere på året.

KF1
Nikolaj Bøllingtoft startede bedst af danskerne med en 4 plads i tidtagningen. Michael K. Christensen blev nr. 7 og Joachim Stephansen, som stillede op for Savani Competition blev nr. 25. Rækkefølgen holdt gennem de to kval. heat, så de tre danskere skulle starte som nr. 4, 13 og 29 i første finale.

I finalerne måtte Nikolaj desværre nøjes med placeringer som nr. 10 og 16. Michael blev 11 og 21, mens Joachim blev nr. 25 og 18.

I den samlede stilling er Michael K. Christensen fortsat bedste dansker med en 4. plads – 11 point efter Davide Fore. Nikolaj Bøllingtoft er nr.18, 43 point efter Michael.

KF2
Patrick Zenka fortsætter som eneste danske deltager i KF2. Patrick fik en rigtig skidt tidtagning – det ser ud som om han kun har nået at køre en enkelt omgang (han har ikke nogen 2. tid), hvor han var langsommest af de 62 deltagere. Med sådan en tidtagning er det virkelig op ad bakke.

I de tre kval. heat måtte Patrick starte bagest (nr. 32, 31 og 31), men han formåede både at komme igennem alle heat uden at udgå, og samtidig at køre sig op til nr. 12, 16 og 13, for dermed at kunne gå direkte til en startplacering som nr. 24 i den første af søndagens to finaler.

Finalerne sluttede med placeringer som nr. 26 og 22, men det ser ud som om Patrick har den fart der skal til for at være med fremme – forudsat, at han kan få en lidt bedre tidtagning. Konkurrencen er utrolig hård Italian Open Masters (både i KF1, KF2 og KF3). Patrick Zenkas bedste tid i 2. finale var 43.53. Patrick Fontner, der vandt 2. finale havde bedste tid på 43.38 på de efterfølgende pladser i top 5 blev der kørt 43.67, 43.70, 43.60 og 43.61 – den langsommeste kører som gennemførte alle 25 omgange i finalen kørte 43.91 – lidt over ½ sek. er hvad der skiller de 34 finaledeltagere!

KF3
Der var 5 danske deltagere i KF3, men efter tidtagningen så det ikke alt for lyst ud for Danskerne. Kevin Magnussen var bedst på en 25. plads. Herefter kom Michelle Gatting (33), Nicolaj Møller Madsen (35), Michael E. Christensen (47) og Lars Sørensen (50) – Lars havde ellers været hurtigste dansker i warm-up inden tidtagningen, men havde desværre ikke fundet den rigtige opsætning til tidtagningen.

Nicolaj, Kevin og Michelle kom fornuftigt igennem de 4 kval. heats og kvalificerede sig direkte til søndagens to finaler som nr. 14, 21 og 22 – Kevin havde ellers to 5. pladser og en 8. plads, men var røget i problemer i et heat som han sluttede som nr. 29.

Michael og Lars måtte en tur i opsamlingsheat, hvor de sluttede som nr. 13 og 15, og dermed ikke kom videre til finalerne.

Kevin lagde rigtig flot ud med en 8. plads i første finale, hvor Michelle og Nicolaj måtte nøjes med placeringer som nr. 22 og 27.

I sidste finale kom Kevin desværre igen i problemer, og sluttede som nr. 18, mens Michelle igen blev 22 og det gik helt galt for Nicolaj, der tilsyneladende ikke kom ud til finalen.

I den samlede stilling er Kevin fortsat bedste Dansker med en 10. plads, Michelle er nr. 26 og Nicolaj nr. 41.

Jeg vil tro, at det har været en lidt lang tur hjem fra Italien for de 9 hårdt prøvede Danskere.

Du kan se alle resultater på federkarting.it

Scroll til toppen