Danskerparade i Tyskland

Det går godt for flere af de danske deltagere i det Tyske Mesterskab. Michael K. Christensen vandt endnu en sejr i KF1, Julian Mengers blev nr. 3 i KF1, Andreas Fasberg var lige ved at få en 2. plads. Kevin Munkholm blev nr. 2 i KF2. I KF3 var Bo Sørensen, Kevin Magnussen, Michelle Gatting og Jacob Kristensen med helt i i front.

Bo Sørensen kører for Tyske KSN Motorsport i det Tyske Mesterskab. Han kører således Tony Kart i Tyskland, og Kosmic for Ingemann Racing i de øvrige løb. Han satte tiden i KF3 og vandt første heat. Foto: ksn-motorsport.de.

I KF1 var Michael K. Christensen suveræn. Han satte tiden og vandt alle heats!

Andreas Fasberg startede som næstbedste dansker med en 4. plads i tidtagningen. Han blev herefter nr. 4 og 3 i de to kval. heats, hvilket gav en startplacering som nr. 3 til sprinten (prefinalen). I sprinten blev 3. pladsen omsat til en 2. plads. I finalen kom Andreas godt fra start, men blev skubbet af banen i første sving, og måtte en tur i græsset. Han fik sig kørt op til en 8. plads, men var selvfølgelig noget skuffet efter at have været med fremme hele weekenden.

De øvrige Danskere i KF1 havde det noget sværere. Julian Mengers, Søren Mosebo og Christoffer Johansson blev hhv. nr. 12, 13 og 17 i tidtagningen. Da finalen startede lå de nr. 11, 10 og 18. Julian Mengers kørte en kanon flot finale, hvor han fik byttet sin 11. plads i sprinten til en 3. plads, så vi alligevel fik to Danskere på podiet i Ampfing – det kunne da have været rigtig sjovt, hvis også Andreas Fasberg havde fået sin velfortjente podieplads.

I den samlede stilling fører Michael K. Christensen, Julian Mengers er nr. 4, Andreas Fasberg nr. 6 og Søren Mosebo nr. 7. Der var 20 deltagere til 2. afd. af det Tyske Mesterskab i KF1.

I KF2 var Kevin Munkholm med helt fremme hele weekenden og sluttede på en flot 2. plads.

Kevin blev nr. 3 i tidtagningen og kvalificerede sig som nr. 4 til sprinten. Her kom han tilbage på 3. pladsen, og i finalen kunne han med en super overhaling på sidste omgang køre over målstregen som nr. 2, lige efter Burkard Maring, som også gør det rigtig godt i det Italienske Mesterskab.

Rasmus Bastkjær deltog også i KF2, men han havde svært ved at finde farten. Det blev til placeringer som nr. 15 i tidtagningen, 17 efter de to kval. heats, 13 i sprinten og 12 i finalen.

I den samlede stilling fører Kevin Munkholm mens Rasmus Bastkjær er nr. 13. Der var 19 deltagere til 2. afd. af det Tyske Mesterskab i KF2.

KF3 startede med 4 danskere i top-5!

Bo Sørensen satte tiden foran 4 P.D.B. / Gillard kørere – Østriske Rene Binder på 2. pladsen, Kevin Magnussen på 3. pladsen, Michelle Gatting på 4. pladsen og Jacob Kristensen på 5. pladsen. Jacob Nørtoft måtte nøjes med en plads midt i feltet som nr. 22.

Efter kvalifikationsheatene var det en anden P.D.B. kører, Tom Grice fra England, der lå på førstepladsen, skarpt forfulgt af Bo Sørensen, mens der var en Tysker, Mario Farnbacher, der havde snuppet 3. pladsen foran Kevin Magnussen og Michelle Gatting. Jacob Kristensen blev nr. 7 i første kval. heat, men røg desværre af banen i 2. kval. heat så han kvalificerede sig kun til en samlet 22. plads til sprinten. Jacob Nørtoft måtte omkring opsamlingsheat, som han vandt og dermed også kom med i finalen.

Sprinten blev vundet af Tom Grice – igen tæt forfulgt af Bo Sørensen, og denne gang med Kevin Magnussen og Michelle Gatting lige efter. Jacob Kristensen havde fået kørt sig godt op, og sluttede sprinten på en 13. plads.

I finalen skete der desværre et sammenstød i starten, som betød at løbet blev stoppet efter nogle omgange. KF3 kørerne blev sendt i pit og fik lov at reparere mens KF2 kørerne kørte deres finale.

Da starten skulle gå igen var der noget galt med karburatoren på Bo’s motor. Selvom løbsledelsen gav kørerne en ekstra opliningsomgang lykkedes det ikke at få motoren i gang, og Bo måtte derfor meget ærgerligt se finalen fra pitten.

Her kunne han se Tom Grice køre først over stregen, efterfulgt af Kevin Magnussen. Michelle Gatting havde haft nogle sammenstød og var røget ned på en 20. plads mens Jacob Kristensen fortsatte sin optur og sluttede hvor han var startet i tidtagningen – på en rigtig flot 5. plads. Jacob Nørtoft sluttede fiinalen som nr. 23.

I det samlede resultat er Bo Sørensen bedste Dansker på en 5. plads. Herefter kommer Jacob Kristensen på 12. pladsen og Michelle Gatting på 17. pladsen. Der var 43 deltagere til 2. afd. af det Tyske Mesterskab i KF3.

Du kan se alle resultater på dkm-dmsb.de

Scroll til toppen