Årets talenter

Hvert år kårer DASU årets kartingtalent, og Colding pokalen uddeles til en talentfuld gokartkører. I 2009 gik DASUs kartingtalent pris til Andreas S. Hansen, mens Colding pokalen gik til Andreas Fasberg.

Andreas S. Hansen vandt CIK løbet Viking Trophy, der blev kørt i Juni 2009 på Thy gokartbane, med deltagelse af 35 kørere fra Skandinavien og Baltikum. Sejren i Viking Trophy gav direkte adgang til World Cup for KF3, hvilket er det uoficcielle Verdens Mesterskab for juniorkørere. Her sluttede han på en fornem 4. plads ud af de 72 deltagere fra hele verden. Andreas S. Hansen blev nr. 3 ved DM for KF3, og kvalificerede sig til finalerne ved Europamesterskaberne for KF3.

Alt i alt en række flotte resultater, der berettiger kåringen som årets talent.

Colding pokalen til Andreas Fasberg
Colding Pokalen er indstiftet af guldsmed Kim Colding. Andreas Fasberg har i 2009 haft en helt fantastisk sæson, med samlet sejr i både DM, Dansk Super Kart og Viking Trophy i gearkart klassen KZ2.


Her er Andreas Fasberg foran Thomas Dam før starten på et heat ved Viking Trophy 2009.

Andreas Fasberg blev desuden den første dansker nogensinde der har deltaget i World Cup for den fornemste gearkartklasse i karting, KZ1. Her imponerede han alle ved at blive nr. 3 i tidtagningen og blive nr. 2 i et kvalifikationsheat. Desværre opstod der problemer for Fasberg i de andre heats, og han måtte nøjes med en slutplacering som nr. 12. En utrolig flot præstation i et felt med 72 af verdens bedste og mest rutinerede racerkørere – heriblandt flere Formel 1 kørere.

Scroll til toppen