Årets Ungdoms Cup vindere er fundet

De sidste to afdelinger af DASU Ungdoms Cup blev kørt i Grindsted den 19-20. september, hvor de samlede vindere i klasserne Cadett Mini, Cadett Junior og National A Junior skulle findes. Ved samme løb blev årets ROK Cup og Super ROK Cup afgjort.

I Cadett Mini er der mere Girl Power på vej til dansk karting – Kamilla Willum fra Søndersø Karting Klub vandt årets samlede ungdoms Cup foran Peter R. Bøllingtoft, Marcus F. Rising, Casper Andersen og Kevin Suenson.

Du kan se ca. 500 billeder fra søndagens løb her

God konkurrence i DASU klassen for de 8-10 årige
23 forskellige kørere har deltaget i årets Ungdoms Cup for Cadett Mini. Heraf er der dog kun 9 kørere, der har deltaget i alle afdelinger. Noget af forklaringen på dette er formentlig reglen om at man skal være fyldt 8 år før man kan deltage – og nogle af deltagerne er først fyldt 8 år efter sæsonstarten.

De 5 forreste i det samlede resultat har været meget stabile i deres præstationer hele året, men til 3. og 4. afdeling i august dukkede Christian Lundgaard op og ville fra starten blande sig i kampen om topplaceringerne.

Peter R. Bøllingtoft (38) har været godt kørende hele sæsonen. Her er han i nærkamp med Kamilla Willum.

Christian Lundgaard sluttede sin debutsæson med en dobbeltsejr
Christian Lundgaard er en af de kørere, der først er fyldt 8 et stykke inde i sæsonen, hvorfor han ikke deltog i de første to afdelinger af Ungdoms Cup. Til gengæld har han været med helt fremme lige siden han startede (mon ikke han havde smugtrænet lidt inden den officielle debut?).

<
Her er Christian Lundgaard sammen med mekaniker og far Henrik Lundgaard.
I de 8 tællende heat (prefinale og finale i 4 afdelinger), som Christian Lundgaard har deltaget i er det blevet til en 6 plads, en 5. plads, en 3. plads, tre 2. pladser og to sejre. De sidste to sejre kom i finalerne i de sidste afdelinger i Grindsted, hvor der oven i købet blev kørt om dobbelt point. Christian sluttede da også samlet som nr. 10.

Casper Andersen (100) havde kørt sig frem til pole position i søndagens Cadett Mini finaler. Prefinalen vandt han i flot stil, men i finalen måtte han se sig passeret af en stærkt kørende Christian Lundgaard, som her ligger lige bag Casper med nr. 95.

Nicolaj Sylvest vandt Ungdoms Cup i Cadett Junior – den største Ungdoms Cup klasse
34 kørere har deltaget i årets Ungdoms Cup i Cadett Junior – heraf har 20 kørere deltaget i alle 6 afdelinger. Den mest vindende kører har været Alexander Lindberg, men han blev diskvalificeret fra 1. og 2. afdeling og måtte derfor nøjes med en samlet placering som nr. 20 på trods af 7 førstepladser og 1 andenplads i de resterende 8 tællende finaler.

Her er Alexander Lindberg lige foran den samlede vinder Nicolai Sylvest i starten ved søndagens prefinale.

Nicolaj Sylvest, Daniel Lundgaard og Casper B. Petersen har haft en meget tæt og lige kamp om de forreste pladser. Resultatet i den samlede stilling sluttede i den nævnte rækkefølge, hvor de blev efterfulgt af Jan Jønck og Thorbjørn Jørgensen.

Her er Daniel Lundgaard, der har skiftet lidt mellem Kosmic og Swiss Hutless, afhængigt at, hvad de syntes passede bedst til banen. Måske var det et forkert valg i Grindsted – i hvert fald blev Daniel passeret med 6 point af Nicolai Sylvest, der havde mere fart end Daniel specielt i søndagens finaler.

Rasmus Martinussen startede ud med 4 førstepladser i de 4 tællende finaler til første og anden afdeling, men har siden været plaget af en del uheld og tekniske problemer, og måtte derfor tage til takke med en samlet 6. plads. I søndagens prefinale havde Rasmus (7) nogle rigtig gode dueller med Casper B. Petersen (49), hvor Casper trak det længste strå.

Nicklas Nielsen vandt en meget suveræn sejr i National A Junior
19 kørere har deltaget i årets Ungdoms Cup i National A Junior – heraf har 9 kørere deltaget i alle 6 afdelinger. Nicklas Nielsen har været helt suveræn fra start til slut, hvor han har vundet 9 af de 12 tællende finaler.

Her er Nicklas Nielsen på vej med hjul til sin kart før starten på et heat, mens klubkammerat og navnebror Nicklas Ingemann ser til.

På de efterfølgende pladser har der været mere kamp om placeringerne, hvor både Morten B. Larsen, Nicklas Ingemann, Lasse Poulsen, Mikkel B. Johnsen – som sluttede i top 5 i den nævnte rækkefølge – samt Marcus Petersen, Jonas Lynge, Andreas Friis-Larsen, Jasper Nielsen, Mark Hellqvist og Kasper Hansen har taget top 5 placeringer i enkelte afdelinger.

Morten B. Larsen startede begge søndagens finaler fra pole position, og var tydeligt frustreret over at han alligevel måtte se sig overhalet af en meget suveræn Nicklas Nielsen.

Her er Morten B. Larsen (30) foran Nicklas Nielsen (11), Lasse Poulsen (9) og Nicklas Ingemann (2). Nicklas Nielsen startede begge søndagens finaler fra en 4. plads, men brugte kun 2 og 3 omgange til at køre sig i front.

Du kan se den samlede stilling og alle finaleresultaterne på dasu.dk – direkte link her

Referat og billeder fra ROK og Super ROK, der blev kørt i samme weekend følger.