Jacob Nørtoft nr. 7 til World Cup i KF2

Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen og Michelle Gatting kvalificerede sig til finalerne ved World Cup for KF2 i spanske Alcaniz den 20. september. Jacob lå ellers nr. 2 i finalen, da han fik motorproblemer og måtte gennemføre finalen med en overophedet motor.

Her ses Jacob Nørtoft (nr. 108) i sin FA Kart ved starten på finalen til World Cup. Som det fremgår af billederne har kørerne alle kamera monteret – det kunne være ret interessant at se nogle af optagelserne fra finalen. Foto: Cikfia.com

Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen og Michelle Gatting var de tre bedste danskere fra start til slut. I tidtagningen blev det til følgende danske resultater:

8. Jacob Nørtoft
9. Nicolaj Møller Madsen
13. Michelle Gatting
33. Lars Sørensen
36. Jonas Hansen
37. Kevin Munkholm
64. Maiken Rasmussen
66. Christina Nielsen

Jacob, Nicolaj og Michelle var de eneste tre der nåede godt nok igennem de 4 kvalifikationsheats til at blive blandt de 34 der skulle køre prefinale og finale.

Lars Sørensen satte en motor, Jonas Hansen udgik også af et heat, Kevin Munkholm havde en enkelt 7. plads men kæmpede tilsyneladende med at finde et kart set-up, der passede ham. Maiken Rasmussen var plaget af det ene uheld efter det andet – sammenstød og tekniske problemer. Christina Nielsen havde en 19. plads som bedste resultat, og fik aldrig helt fart nok i karten til at blande sig fremme i feltet.

Her er danskernes placering efter kvalifikationsheatene

6. Jacob Nørtoft
8. Michelle Gatting
16. Nicolaj Møller Madsen
44. Lars Sørensen
47. Kevin Munkholm
56. Jonas Hansen
66. Christina Nielsen
72. Maiken Rasmussen

Et sammenstød i prefinalen ødelagde Michelle Gattings chance for topplacering
Michelle mistede en enkelt placering på prefinalens første omgang, og de efterfølgende omgange blev en placeringskamp med bl.a. den regerende Europamester Jordan Chamberlain. Halvvejs igennem heatet havde Michelle erobret 7. pladsen, men på 10. omgang skete der et sammenstød og Michelle måtte udgå.

Nicolaj Møller Madsen fik en dårlig start på prefinalen, hvor han røg ned som nr. 22 på første omgang og kunne så bruge resten af heatet på at køre sig frem til en slutplacering som nr. 14.

Jacob Nørtoft kørte en god prefinale og avancerede en enkelt plads, så han kunne starte finalen fra en 5. plads.

Overophedet motor og skæv ramme
Jacob Nørtoft fik en rigtig god start på finalen, hvor han hurtigt kom op på en 2. plads, men allerede på første omgang blev motoren for varm og var medvirkende til at Jacob bakkede, men alligevel formåede at slutte på en ganske flot 7. plads i den meget hårde konkurrence. Når man kigger på omgangstiderne kan man også se, at Jacob måtte kæmpe hårdt, da hans bedste omgangstid er den 3. langsommeste blandt dem der gennemførte finalen – hele 6/10 langsommere end den hurtigste omgangstid.

Nicolaj Møller Madsen fik en bedre start på finalen, og vandt et par pladser på første omgang. Herefter var det placeringskamp der gik lidt frem og lidt tilbage hele finalen, hvor han endte med at snuppe to pladser på næstsidste omgang, så han kunne køre en 11. plads hjem – med omgangstider, der var ca. et halvt sekund hurtigere end Jacob Nørtoft.

Michelle Gatting måtte jo på grund af sammenstødet i prefinalen starte fra en 30. plads, og det lykkedes hende kun at avancere til en placering som nr. 23. Efter finalen viste det sig, at rammen var blevet skæv ved sammenstødet i prefinalen – en fejl der desværre ikke var blevet opdaget i tiden mellem prefinalen og finalen.

Top 5 – og de danske finale resultater ved World Cup i KF2 blev

1. David Manuel Tomas Da Luz, P, Zanardi / Parilla
2. Stoffel Vandoorne, B, CRG / Maxter
3. Gilbert Mitchell, AU, Kosmic / Vortex (Australier med Italiensk licens)
4. Viktor Öberg, S, Gillard / Parilla
5. Felice Tiene, I, Kosmic / Vortex

7. Jacob Nørtoft, DK, FA Kart / Vortex
11. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy / TM
23. Michelle Gatting, DK, Maddox / Maxter


Her er de tre vindere af World Cup for KF2 2009. Foto: Cikfia.com.


Du kan se alle resultaterne på cikfia.com – direkte link her

Scroll til toppen