Academy med to danskere

Marcus Bay Lange & Cato Poulsen var de to danske kørere til dette års Academy.

Konceptet med Academy ser ud til at være vokset endnu mere i 2014. 50 kørere fra 32 lande var til start. Nye lande som Syd Korea, Israel, Iran og Libanon havde kørere med, hvilket selvfølgelig kun understreger udbredelsen af konceptet. Danmark havde i år 2 kørere til start. Det var Cato Poulsen og Marcus Bay Lange der var de udvalgte kørere, som skulle repræsentere de danske farver.

Årets første afdeling blev kørt i Belgien på Genk. Anden afdeling skal køres i Wackersdorf Tyskland i Juli, mens tredje og sidste afdeling køres i Italien på Sarno til Oktober. Alle gange kører feltet sammen med KZ-klassernes EM-afdelinger.

Academy_Gruppe_Genk.jpg
Gruppebillede af Academy 2014. Foto: CIK FIA / KSP

Alle kørere får samme materiel, og hele hensigten er, at introducere nye kørere for den internationale kartingverden med samme forudsætninger.

De danske drenge kæmpede alt hvad de har lært. Men en blanding af uheld og motorproblemer, skulle altså vise sig at vanskeliggøre chancerne for en direkte plads i finalen. Marcus Bay Lange havde allerede problemer i fredagens kvalifkation, hvor det ikke var muligt at sætte en tid – hvilket også betød en sidsteplads. Dermed skulle han starte alle sine heats bagerst, og herfra var det mildest talt umuligt at skulle køre 20 pladser hjem på 8 omgange. Han fik dog kørt nogle rigtig gode placeringer hjem, 10 pladser i første heat mens han avancerede 9 pladser i andet heat. Konstateringen blev efterfølgende at danskerne skulle køre second chance for at kvalificere sig til finalen. Her ramte uheldet endnu engang Bay Lange, der ikke kunne starte karten og derfor skulle starte fra sidstepladsen. Gejsten blev holdt højt, og det lykkedes danskeren at køre lidt placeringer op – men desværre ikke nok til en finaleplads. Det samme gjorde sig gældende for Cato Poulsen der ellers havde en rigtig fin tidtagning med en 21. hurtigste tid. I sine heats blev han 12’er og 29’er, og skulle altså køre second chance. Her blev det til en 10. plads, som desværre ikke var nok til en finaleplacering.

Finalen blev vundet af japaneren Ota Kakunoshin.

– “Til trods for den store nedtur i forhold til placeringerne, så var det en lærerig process for alle. Gejsten var høj og de mistede aldrig troen på sig selv,” fortæller Tue Egebak, far til Marcus Bay Lange. Det skal kun blive spændende at følge de to danskere i deres videre færden i Academy-racet. Næste løb på kalenderen er i det tyske på Wackersdorf d. 13. Juli, hvor anden afdeling køres.

Alle resultater kan ses på CIKFIA her.

Scroll til toppen