Andreas Hansen 2’er til første afdeling af EM

Hansen sikrede sig en flot 2. plads ved den første afdeling af EM i Genk. Dermed er danskeren også placeret på en samlet 2. plads i mesterskabet.

KZ og KZ2 klasserne kørte deres første afdeling af EM på belgisk grund i Genk. Her var 85 kørere tilmeldte i KZ2, herunder danskerne Andreas Hansen, Lasse Poulsen, Stefan Lauritsen og Jakob Borsholt.

Andreas S. Hansen kører i for Tony Kart fabriksteamet, hvor han har gjort det rigtig godt i WSK serien. Danskeren startede fredagens kvalifikation ud med at være 3. hurtigst, godt 0.140 fra polesitter Andrea Dalés tid. Der skulle efterfølgende køres fire indledende heats, hvor danskeren klarede sig til UG. Her kørte han placeringerne 2, 2, 3 og en sejr hjem – hvilket sikrede ham en startplacering som 2’er til sin prefinale. Afviklingen sker nemlig således, at der køres to prefinaler hvoraf de 17 bedste i hver prefinale går videre til finalen.

I prefinalen sikrede Hansen sig en flot 2. plads lige bag Birel-køreren Jan Midrla – dette gav en startplacering som 4’er til selve finalen. I finalen blev der kæmpet om pladserne – Andrea Dalé var suveræn og kørte sejren hjem, mens det blev til flot dansk sølv i årets første KZ2-afdeling. Rigtig flot arbejde af Andreas Hansen der dermed også placerer sig som 2’er i den samlede EM-stilling.

Af de andre danske kørere i KZ var Lasse Poulsen 48’er på tiden i kvalifikationen, mens Jakob Borsholt Sørensen var 59’er på tiden og Stefan Lauritsen 73’er. I heatsene blev der kæmpet om hvert eneste placering, hvoraf Jakob Borsholt og Lasse Poulsen var blandt kørerne i de to prefinaler. Bedst gik det for Lasse Poulsen der sluttede på 15. pladsen i sin prefinale, og dermed videre til finalen. Desværre lykkedes det ikke Borsholt at gå med videre, efter en 24. plads i prefinalen. I finalen sluttede Lasse Poulsen på en 25. plads.

Podie_KZ2_EM_Genk.jpg
Andreas Hansen på podiet med Andrea Dalé og Fabian Federer. Foto: KSP / CIK FIA

Top 3 finale – KZ2, Genk.

1. Andrea Dalé
2. Andreas Hansen
3. Fabian Federer

Top 5 samlede stilling KZ2 – EM

1. Andrea Dalé – 35p

2. Andreas Hansen – 27p

3. Douglas Lundberg – 18p

4. Simas Juodvirsis – 17p

5. Fabian Federer – 16 p

Den næste afdeling for KZ og KZ2 feltet er i Tyskland på Wackersdorf d. 10. – 13. Juli.

Gik du glip af KZ2 finalen, kan den ses her.

Alle resultater findes på CIKFIA her.

Scroll til toppen