Ærgerlig første afdeling af Academy: Walther udgår efter uheld

Det var med spænding, at man kunne følge med da David Walther, der som den danske repræsentant stillede op til første afdeling af Academy Trophy. På trods af et fantastisk forudgående WSK, hvor Walther satte tidtagningens hurtigste tid, blev det desværre ikke til de helt store resultater denne gang. Den første afdeling blev kørt på den Tyske bane Wackersdorf.

Det specielle ved Academy Trophy er, at alle kører med det samme grej: OTK har nemlig leveret 48 ens Exprit/Vortex/MG karts, og så er det blot op til kørerne at vise hvad de kan ude på banen. Med tidligere vindere som Formel 1 kører Charles Leclerc og Formel 2 kører Richard Verschoor, er det altid spændende at se, hvad Academy Trophy feltet har at byde på!

Den danske repræsentant

Hvert år udvælger DASU en kører, der skal repræsentere Danmark ved Academy Trophy. Sidste år var det Jonathan Weywadt, som var udvalgt. For at blive udtaget til Academy gennemgår man en række test, hvor man tester både kørernes fysiske og mentale evner. Kørerne bliver også testet i deres viden om køreteknik og kartopsæt. Og det var altså David Walther der var den danske kører, der kom igennem nåleøjet. Selv var han også rigtig glad for at være blevet udtaget:

“Det har været en mega fed oplevelse, jeg har fået en helt masse ud af det!”

Danmark har aldrig haft en vinder af Academy Trophy, mon det kan ske i år?

W

Walther til fotoshoot i den officielle academy dragt

Stor forbedring over weekenden

David Walther viste, at han havde farten til at være med i toppen i weekenden, men først efter lidt tid i karten: Tidtagningen blev nemlig til en samlet nr. 28 blandt de 48 kørere i feltet. Herefter gik det dog kun fremad; med en 11. plads i første heat, derefter en 9. plads og i sidste heat kørte Walther sig helt frem til en 3. plads – altså en rigtig flot forbedring over weekenden!

Voldsomt uheld i finalen sætter Walther ud af spil

Det så altså lyst ud for Walther, med en startplacering som nr. 13 i finalen. Herfra rykkede han hele 6 pladser frem da starten gik. Men den unge dansker nåede ikke engang en omgang ind i heatet før uheldet ramte: Køreren foran David sætter pludselig farten ned og tvinger David til at gøre det samme – dette ser køreren bagved ikke og han ender oven på Davids kart. Uheldet ser voldsomt ud, men heldigvis slap Walther fra det uden skrammer. Det gjorde karten desværre ikke, og David måtte udgå fra heatet med teknisk defekt.

Uheldet kan ses i videoen herunder (Det sker ca. ved 1.09.25)

Academy top-5:

  1. Reno Frankot, Holland
  2. Salim Hanna, Colombia
  3. Dion Gowda, Singapore
  4. Yevan David, Sri Lanka
  5. Darius Babaionana, Rumænien

Se alle weekendens resultater her.

Scroll til toppen