Anden afdeling af Dansk Super Kart

Søndag den 27. april stod programmet på 2. afdeling af Dansk Super Kart. Det blev en dag med regn det meste af dagen, men det lune vejr og jævnlige pauser i regnen gjorde det meget svært at vælge det rigtige set-up. Det sås især tydeligt i KF2 finalen.

Her er Nikolaj Rasmussen, der vandt søndagens KF2 finale ca. ½ baneomgang foran Bo Sørensen, der var den næste af de i alt 13 kørere, der havde taget det rigtige valg –  at køre på slicks til finalen. Foto: Åge Kirketerp.

Søndagens KF3 løb – 27 deltagere
Top-kørerne fra lørdagens løb viste, at de også kunne præstere på en hel-våd bane, da de første 5 i tidtagningen blev Nicolaj Møller Madsen, Jacob Nørtoft, Jakob Kristensen, Michelle Gatting og Patrick B. Hansen. Jakob Kristensen var blevet nr. 10 i lørdagens finale, mens Patrick B. Hansen sluttede lørdagen som nr. 22, så det var gode fremskridt fra to af de kørere, vi også kan forvente at se blande sig i topstriden.

Jacob Nørtoft (44) har gjort det rigtig godt både Tyskland og Italien i starten af denne sæson, som også er hans sidste som junior.Foto: Karting i Billeder.

Jacob Nørtoft i poleposition til finalerne
Det var Jacob Nørtoft, der klarede sig bedst igennem kvalifikationsheatene, og derfor var klar til poleposition i både prefinale og finale. Han blev efterfulgt af Nicolaj Møller Madsen, Jonas Hansen, Thomas Krebs og Patrick B. Hansen. De næste 5 på startgridden var Jakob Kristesen, Michelle Gatting, Lars Sørensen, Jens E. Winter og Philip Mansson.

Jeg var især imponeret over den lille fynske sprællemand – Jonas Hansen – som ikke kører nær så mange internationale løb som flere af konkurrenterne gør. Alligevel viser han gang på gang, at han har både evner og vilje til at blande sig i toppen.

Det blev da også Jonas, der vandt søndagens prefinale, efterfulgt af Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen, Patrick B. Hansen og Michelle Gatting.

Michelle slog til i finalen, og tog også den samlede føring
Også finalen blev kørt på våd bane, men det var så småt begyndt at tørre op, og nogle få kørere havde satset og monteret slicks på deres karter – det var dog ikke nogen succes.

Michelle Gatting, der startede 6’er lavede en kanonstart, og kom ud som 3’er efter andet sving. Herefter avancerede hun hurtigt til førstepladsen, som hun holdt sikkert indtil hun fik det ternede flag, og altså kunne stille sig øverst på sejrsskamlen for anden gang i denne weekend.

Her er vinderne af KF3 til den tv-transmitterede præmieoverrækkelse søndag eftermiddag. Foto: Karting i Billeder.

Søndagens KF2 løb – 43 deltagere
Bo Sørensen startede søndagen med endnu engang at sætte tiden til tidtagningen. På de efterfølgende pladser kom Jonas Sunke, Michael Sørensen, Mikkel Mac, Andreas H. Jensen, Patrick Zenka, Nikolaj Rasmussen, Daniel Schilling, Magnus F. Jørgensen og Sebastian Salinas.

Toke Christensen, der var meget hurtig om lørdagen, var tydeligt mærket af sine ødelagte regndæk, og sluttede tidtagningen på en 30. plads.

Bo Sørensen i pole position til finalerne 
Bo vandt begge sine kval. heat, der blev kørt på regndæk. Han kunne derfor også holde forrest på gridden til prefinalen. Ved siden af ham var Andreas H. Jensen, der også var rigtig godt kørende. Bagved de to holdt Patrick Zenka og Nikolaj Rasmussen, som igen blev efterfulgt af Rasmus Bastkjær og Kevin Munkholm.

Bo fik en god start, men havde Nikolaj Rasmussen lige i kofangeren. I tredje sving forsøgte Nikolaj at gå inden om Bo, som lukkede af og i stedet blev ramt af Nikolaj og røg af banen. De kom begge med igen, men Bo måtte se hele feltet passere inden han kunne komme i gang igen, mens Nikolaj kun røg ned på en 6. plads.

Imens havde Patrick Zenka lagt sig i spidsen, efterfulgt af en stærkt kørende Rasmus Bastkjær. Herefter kom Christoffer Fischlein, Kevin Munkholm, Andreas H. Jensen og Michael Sørensen.

Der blev dog byttet noget rundt inden målstregen, som blev passeret med rækkefølgen Patrick Zenka, Kevin Munkholm, Rasmus Bastkjær, Michael Sørensen og så Sebastian Salinas, som havde kørt sig frem fra en 12. plads. Bo Sørensen nåede op som nr. 21, mens Nikolaj sluttede som 8’er.

Nikolaj Rasmussen vandt i en meget usædvanlig finale
Alle KF2 mekanikerne holdt nøje øje med KF3 finalen, der blev kørt mens de gjorde sig klar til at komme ind på gridden. Der var 2 KF3 kørere ude på slicks, mens resten var på regndæk. Selv på de sidste omgange af KF3 finalen var regndækkene hurtigtst, og få minutter før lågen til gridden skulle lukkes, havde alle kørerne monteret regndæk.

Pludselig blev der tumult i parc ferme området. Nogle af kørerne var begyndt at skifte til slicks, og i løbet af de sidste minutter valgte / nåede 13 kørere at montere slicks på deres karter. I de 3 første startrækker var der 2 på regndæk (nr. 2 Andreas H. Jensen og nr. 3 Patrick Zenka). De øvrige 4 kører i top 6 på gridden havde valgt slicks (nr. 1 Bo Sørensen, nr. 4 Nikolaj Rasmussen, nr. 5 Rasmus Bastkjær og nr. 6 Kevin Munkholm).

Da starten gik var det tydeligt, at regndækkene var hurtigst. Andreas H. Jensen og Patrick Zenka stak med det samme af fra resten af feltet, mens slicks kørerne hurtigt mistede placeringer. Bo Sørensen røg tilbage på en 13. plads på første omgang, mens Nikolaj Rasmussen med nød og næppe holdt sig oppe på en 7. plads. Rasmus Bastkjær var tilbage som nr. 19, mens Kevin Munkholm var på en 15. plads.

De næste to omgange blev en overlevelseskamp for kørerne på slicksdæk, mens regndækkene skød afsted. Allerede på 3. omgang var der dog kommet så meget tørt spor, at slicks dækkene var blevet hurtigere end regndækkene, så nu var det slicks-kørerne der spurtede fremad i klassementet.

Nikolaj Rasmussen var den slickskører, der havde klaret de første svære omgange bedst, og på de næste 2 omgange fik han indhentet og overhalet Patrick Zenka og Andreas H. Jensen.

Herefter var det ren paradekørsel for Nikolaj, mens Bo, Rasmus, Kevin og de øvrige kørere på slicks kæmpede sig op igennem feltet af kørere på regndæk. Der blev først spænding om resulatet igen, da kørerne på slicks skulle til at overlappe regndækskørerne med en omgang. Det var åbenbart gået så hurtigt, at officials kun fik flaget ca. halvdelen af kørerne ud. De mange overlappere gav også så meget forvirring på stregen, at der blev kørt 4-5 omgange for meget og den førende Nikolaj slet ikke fist vist flaget for sidste omgang – og da det ternede flag også først kom frem da han var lige ud for flagdommeren, tog han lige en ekstra omgang for en sikkerheds skyld.

Her er de glade vindere af den noget kaotiske KF2 finale. Foto: Karting i Billeder.

1. Nikolaj Rasmussen
2. Bo Sørensen
3. Rasmus Bastkjær
4. Kevin Munkholm
5. Christoffer Fischlein

Søndagens KZ2 løb – 44 deltagere
Våd bane, 50 HK, 6 gear og en ny type regndæk, er en kombination, der stiller store krav til kørerne. Dem, der klarede sig bedst i morgenens tidtagning var Jan Christensen, Dennis Petersen, Gian Piero Cavaciuti, Thomas Jensen, Morten D. Jensen, Henrik Lilja, Frederik H. Hansen, Michael Bo Andersen, Thomas Dam og Martin K. Mortensen.

De tre kval. heat fik hver sin vinder – Jan Christensen vandt ét af sine to kval. heat, det samme gjorde Michael Bo Andersen og Thomas Jensen. Alligevel var det Frederik H. Hansen, som med to 2. pladser, fik æren af pole position til både prefinale og finale. Han var efterfulgt af Jan Christensen, Henrik Lilja, Michael Bo Andersen, Dennis Petersen og Thomas Jensen.

Thomas Dam, der ellers også havde blandet sig i topkampen, havde haft et uheld i et kval. heat, og på grund af den stramme tidsplan nåede de ikke at få karten gjort klar til det andet kval. heat, hvorfor han ikke kvalificerede sig til finalerne.

Lilja tog sejren på en helvåd prefinale bane
Med tider, der var ca. 4 sekunder langsommere end tidtagningen, der blev kørt på halvvåd bane, var det Henrik Lilja, der kunne køre først over målstregen i søndagens prefinale. I løbet af heatet havde han fået opbygget et 5 sekunders forspring til Jan Christensen, som også havde lagt afstand til sin forfølger, Dennis Petersen. Herefter fulgte Thomas Jensen og Morten D. Jensen.

Michael Bo Andersen var røget ned på en 7. plads, og den Italienske GP fabrikskører, Gian Piero Cavaciutti brød sig ikke meget om regnvejret, og sluttede på en 12. plads. Af de unge rookier i klassen var det Alexander Biune, der klarede sig bedst, da han kom ind som nr. 8. 

Endelig lykkedes det for Michael Bo Andersen (24) at få en sejr med hjem fra Thy. Foto: Karting i Billeder.

Michael Bo Andersen fik vendt sit konkurrenceheld, og tog finalesejren
KZ2 kørerne havde lige overværet den føromtalte KF2 finale, hvor slicksdækkene endte med at være meget hurtigere end regndækkene, hvor alle naturligvis stillede op på slicks.

Den tørre bane var lige vand på Michael Bo Andersens mølle, der endelig fik lidt held i sprøjten på banen i Thy (sidste år mistede han DM guld, da motoren havarerede på sidste omgang). Fra sin startplacering som nr. 3, avancerede han i løbet af de første par omgange til førstepladsen, og der blev han – uden problemer – indtil han kunne køre over målstregen som vinder af 2. afdeling af Dansk Super Kart.

Thomas Jensen fik også en rigtig god start, og kom hurtigt fra en 5. plads op på en 2. plads, som han holdt rigtig længe – faktisk helt indtil 3. sidste omgang, hvor Henrik Lilja fik lavet en helt perfekt timet overhaling for enden af langsiden.

Mens Lilja havde ligget og luret på Thomas Jensen, og ventet på det helt rigtige tidspunkt til overhalingen, havde Dennis Petersen hentet dem begge to, og kort efter Lilja udnyttede han muligheden for at overhale, og sendte dermed Thomas Jensen ned på en 4. plads.

Bag ved Thomas så det ud til at sidste års KF2 Mester, Andreas Fasberg, havde fundet det rigtige gear, da han kunne køre ind på en 5. plads.

Her er søndagens glade vindere af KZ2 finalen. Foto: Karting i Billeder.

1. Michael Bo Andersen
2. Henrik Lilja
3. Dennis Petersen
4. Thomas Jensen
5. Andreas Fasberg

Du kan se alle resultater pådasu.mylaps.comogtmsk.dk.

Den samlede top 5 i de 3 klasser er nu som følger:

KF3 – 27 deltagere i alt

1. Michelle Gatting, 393 point
2. Jonas Hansen, 388 point
3. Jacob Nørtoft 386 point
4. Nicolaj Møller Madsen, 370 point
5. Thomas Krebs, 370 point

KF2 – 43 deltagere i alt

1. Kevin Munkholm, 382 point
2. Rasmus Bastkjær, 375 point
3. Jonas Sunke, 368 point
4. Bo Sørensen, 366 point
5. Nikolaj Rasmussen, 359 point

KZ2 – 44 deltagere i alt

1. Henrik Lilja, 396 point
2. Dennis Petersen, 387 point
3. Jan Christensen, 386 point
4. Morten D. Jensen, 378 point
5. Michael Ringstrøm, 351 point

Download pdf-dokument med stillingen i alle 3 klasser her– eller find den pådasu.mylaps.com .


/Torben R. Gokartweb.dk

Scroll til toppen