Første afdeling af Dansk Super Kart

De første 2 afdelinger af Dansk Super Kart blev kørt på Thy Karting Center den 26-27. april. Der var 114 deltagere i de tre internationale klasser – KF2, KF3 og KZ2, og med live TV-transmission fra finalerne, var der lagt op til en spændende weekend.

Michelle Gatting (18) i KF3 blev den eneste dobbeltvinder, da hun snuppede finalesejren både lørdag og søndag. Hun fører da også i den samlede stilling. Her er hun ved at overhale Patrick B. Hansen. Foto: Karting i Billeder.

Det er en fornøjelse at se den gode deltagertilslutning i alle 3 klasser – 27 i KF3, 43 i KF2 og 44 i KZ2. Deltagerantallet er især flot, når det tages med i betragtningen, at der kun var ganske få udenlandske deltagere. Sammenligner man f.eks. med det netop afholdte første afdeling af Tysk Mesterskab, der havde 43, 49 og 61 deltagere i de samme 3 klasser – heraf var der 27 deltagere bare fra Danmark.

Det beviser, at der er grundlag for en meget succesfuld løbsserie – men der er absolut også plads til forbedringer på flere områder.

Vejrguder og dækproblemer gav en del stress
Efter en uge med rigtig godt vejr i Danmark, startede regnen over Thy torsdag aften. Fredag holdt det tørt, men både lørdag og søndag var vejret rigtig drilagtigt, og satte sit tydelige præg på afviklingen af løbet. Det blandede vejr var også med til at give bekymringer hos nogle af de teams, som ikke havde kunnet skaffe de reglementerede Dunlop regndæk inden løbet. Med nogle sidste-minuts kurer-leveringer fra udlandet lykkedes det dog åbenbart alligevel alle at få regndæk til løbet – men selvom det er i strid med reglerne, blev der trænet på en hel del forskellige regndæk. KF3 kørerne måtte desuden affinde sig med, at de om fredagen fik besked på, at de skulle køre på Dunlop DCH dæk i stedet for de reglementerede DDH dæk, der ikke kunne leveres i tilstrækkelige mængder til løbet.

Lørdagens KF3 løb – 27 deltagere
Tidtagningen startede med de fleste af ‘veteranerne’ i top 10, men 3 ‘rookier’ fik kørt sig ind i top 10 på tiden – Andreas S. Hansen på 3. pladsen, Christian Sørensen på 6. pladsen og Kean Kristensen på 10. pladsen. De 7 ‘veteraner’ i top-10 var Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting, Jonas Hansen, Thomas Krebs, Patrick B. Hansen og Jacob Simonsen.

Alle kørere skulle nu igennem to kvalifikationsheat, hvor det samlede resultat af de to heat afgjorde startplaceringen til både prefinale og finale, hvilket er en ny regel i forhold til sidste år. Også nyt i reglementet er, at det kun er prefinale og finale, der tæller i det samlede resultat.

Nicolaj, Michelle og Jacob satte dagsordenen i kval. heatene
Nicolaj Møller Madsen vandt begge sine kval. heat og var derfor klar til pole position til både prefinale og finale. De resterende i top 5 efter kval. heatene var Michelle Gatting, Jacob Nørtoft, Andreas S. Hansen og Jonas Hansen.

Grimt uheld i lørdagens prefinale
Kort efter starten var gået i KF3 prefinalen om lørdagen skete der et grimt uheld, hvor Jacob Simonsen blev ramt hårdt af en anden kart, og måtte en tur på hospitalet. Heldigvis kunne han hurtigt udskrives igen, og var klar til at deltage i søndagens løb – omend noget øm i kroppen.

For de forreste kørere sluttede prefinalen stort set, hvor den startede – kun Andreas S. Hansen, som udgik efter 7 omgange, blev skiftet ud med Thomas Krebs, som havde kørt sig op fra en 8. plads.

Da der kun var én ambullance på banen, betød uheldet, at der blev en længere pause inden prefinalen kunne genoptages. Det betød også, at den live transmission om lørdagen blev fra prefinalerne i stedet for finalerne.

Regn i finalen fik vendt op og ned på resultatet
Da ambullancen var kommet tilbage, og prefinalen kunne startes igen, var det begyndt at regne – og det gav nogle rokeringer i top-placeringerne.

Her er top-5 på podiet ved lørdagens præmieoverrækkelse. Foto: Karting i Billeder.

1. Michelle Gatting
2. Jeppe D. Christensen
3. Jonas Hansen
4. Lars Sørensen
5. Kevin Rossel

Både Nicolaj Møller Madsen og Andreas S. Hansen udgik. Jacob Nørtoft røg ned på en 7. plads, mens Thomas Krebs sluttede på en 13. plads.

PS: Skulle nogen have set lørdagens løb på DK4, og undre sig over forskellen i resultatet, så er det fordi det var prefinalerne, der blev vist på TV, selvom de under transmissionen sagde, at det var finalerne og udråbte vinderne af prefinalerne som vindere af dagens afdeling – jeg undrer mig stadig over, hvorfor de gjorde det.

Lørdagens KF2 løb – 43 deltagere
Der var på forhånd lagt op til en tæt konkurrence i KF2 klassen, som har en blanding af øvede seniorkørere, nyoprykkede juniorer, og kørere, der er rykket op fra de nationale klasser. Bo Sørensen, der er en af de nyoprykkede juniorer, viste evnerne lige fra starten, hvor han satte tiden foran den forsvarende Danmarksmester Patrick Zenka.

Nr. 3 på tiden var Sebastian Salinas, der kører sin 3. sæson i klassen, men ikke har haft et helt så tæt pakket løbsprogram som Bo og Patrick. Nr. 4 var en oprykker fra National A klassen, Toke Christensen, som dog også tidligere har deltaget i de internationale klasser, og vist gode takter. På 5. pladsen kom Maiken Rasmussen, der også kører sin 3. sæson i klassen, og har gjort det godt i det Belgiske Mesterskab de sidste par år.

Patrick Zenka startede den internationale sæson i KF1 for et Østrigsk PCR team, men det ser ud til, at han befinder sig noget bedre i Tony Kart og KF2 – her kører han over målstregen efter sin sejr i lørdagens finale.Foto: Karting i Billeder.

Efter de to kval. heats var det 4 af de 5 kørere i top 5 fra tidtagningen, der lå øverst i tabbellen – Bo, Toke, Patrick og Maiken. Sebastian Salinas var udgået som nr. 25 i et af de to kval. heats, og var derfor røget ned på en 18. plads, mens 5. pladsen efter kval. heatene blev besat af Jonas Sunke, der havde været nede som nr. 11 i tidtagningen.

Prefinale under truende skyer og lidt finregn
Mens formiddagen havde budt på tørvejr, så begyndte det at dryppe lidt til eftermiddagens prefinaler, som dog alligevel blev kørt på tørvejrsdæk. Det omskiftelige vejr og en let fedtet bane passede Jonas Sunke rigtig godt, så han snuppede sejren i prefinalen foran Bo Sørensen, Dear Schilling, Toke Christensen og Sebastian Salinas. Dear havde kørt sig flot op fra en startplacering som nr. 15, mens Sebastian kom helt nede fra en 18. plads.

Finalen gav nye rokeringer i placeringerne
Det omskiftelige vejr og den tætte konkurrence i feltet, viste tydeligt at der ikke var plads til fejltagelser i opsætningen af karten. Det havde regnet lidt i KF3 finalen mens KF2’erne gjorde sig klar, men det endte alligevel med at stort set alle kørere havde valgt slicks til finalen. Toke Christensen holdt som 2’er på gridden med regndæk på. Jeg mener også at Maiken Rasmussen på 5. pladsen havde valgt regndæk, og det skulle vise sig at være afgørende for deres placeringer.

Toke startede med at tage føringen, mens Bo røg af i starten og kom rundt som nr. 19 på første omgang, hvorefter han senere udgik helt af finalen. Maiken udgik efter 3 omgange, mens Toke kæmpede i 7 omgange inden han blev flaget ud, med temmelig slidte regndæk. Imens var Kasper H. Jensen og Casper Plannthin kommet op og blande sig i topstriden, hvor Patrick Zenka havde lagt sig i spidsen for løbet.

Senere i heatet havde Michael E. Christensen og Nikolaj Rasmussen fået kørt sig op og blandede sig nu i kampen om top 5 placeringerne.

Her er de glade vindere af lørdagens finale. Foto: Karting i Billeder.

1. Patrick Zenka
2. Jonas Sunke
3. Michael E. Christensen
4. Nikolaj Rasmussen
5. Casper Plannthin

Lørdagens KZ2 løb – 44 deltagere
Jeg tør godt sige, at weekendens KZ2 felt var det stærkeste, der nogensinde er set på Dansk grund i denne klasse. De unge kørere, der startede i klassen sidste år, har fået mere erfaring i at styre de 6 gear og 50 HK, samtidig med at flere nye kørere er kommet til, og nogle få udenlandske kørere deltager i hele Dansk Super Kart serien i år.

Top 5 i lørdagens tidtagning blev Dennis Petersen, Gian Piero Cavaciuti (fabrikskører for Itallienske G.P. ), Michael Bo Andersen, Thomas Dam og Henrik Lilja.

Mathias Lehrmann var bedste rookie på 9. pladsen – han er lige rykket op fra Pop1 – mens vi skulle ned på 18. pladsen for at finde sidste års vinder af Super Kart i KF2, Andreas Fasberg.

Henrik Lillja (5) har vundet Dansk Super Kart i KZ2 3 gange i træk, og han har ikke tænkt sig, at overlade tronen til nogen af de mange nye konkurrenter uden kamp. Foto: Karting i Billeder.

Lilja i poleposition til finalerne
Med en 3. plads og en 1. plads i de to kval. heats, havde Henrik Lilja fået kørt sig frem til pole position til prefinale og finale. han var skarpt forfulgt af Jan Christensen, som kom til prefinalen med to 2. pladser. Herefter kom Dennis Petersen, Morten D. Jensen og Frederik H. Hansen. Gian Piero havde været af  banen i første kval. heat og var derfor helt nede som nr. 19, Thomas Dam havde kvalificeret sig som nr. 6, mens Michael Bo Andersen havde været rigtig uheldig i kval. heatene, og slet ikke havde kvalificeret sig til finalerne – meget surt for Michael, der sidste år mistede en sikker DM-sejr på banen i Thy, da hans motor stod af 2 omgange før han fik det ternede flag.

Jan christensen tog sejren og de 100 point i prefinalen, foran Henrik Lilja, Morten D. Jensen, Thomas Dam og Dennis Petersen.

I finalen efterlod Henrik Lilja dog ingen tvivl om resultatet. Han tog starten, blev i front helt indtil han fik det ternede flag, og kunne stille sig øverst på podiet til præmieoverrækkelsen.

Til gengæld var der hård kamp om de efterfølgende pladser. Jan Christensen røg noget tilbage i starten, mens Søren I. Christiansen lavede en kanon start, og kom fra en startplacering som nr. 13 op som 2’er efter første omgang. Her lå han og kæmpede med Morten D. Jensen, der efter nogle omgang fik overhalet, mens Søren røg længere tilbage i feltet igen. Både Dennis Petersen og Jan Christensen fik kæmpet sig frem igen, mens Thomas Jensen, der havde startet nr. 8, også var kommet med frem og blande sig i top-striden.

Her er KZ2 kørerne til lørdagens præmieoverrækkelse. Foto: Karting i Billeder.

1. Henrik Lilja
2. Dennis Petersen
3. Morten D. Jensen
4. Jan Christensen
5. Thomas Jensen

Du kan se alle resultater pådasu.mylaps.comog påtmsk.dk.

Efter en hektisk dag kunne arbejdet med klargøring af karter til søndagens race nu begynde.

Du kan finde flere billeder fra løbet på Karting I Billeder

Scroll til toppen