Andreas S. Hansen tog EM-bronze

Endnu engang ses der dansk succes til Europamesterskabet i karting. Danske Andreas Hansen kunne søndag eftermiddag køre EM-bronze hjem i KF2 klassen.

På billedet ses Andreas S. Hansen på tredjepladsen sammen med den vindende Sami Luka og og Carlos Gill til højre i Tony Kartdragten.  Foto: CIK.

Det var en hård weekend på Zuera for danskerne især. Dette kunne ses på det høje tal af udgåede kørere og ødelagte karter. Da alle indledende heats var overstået lørdag eftermiddag, var ni danskere ud af de 17 gået videre til finalerne.

En af de kørere som virkelig imponerede og var godt med hele weekenden, var Andreas S. Hansen. Danskeren som ikke har kørt gokart siden EM-kvalifikationen på PFI i England, kørte suverænt flot hele weekenden og kørte nogle af de hurtigste tider af alle.

I sine indledende heats lørdag blev det til placeringerne tre, fem, seks og otte. Dette gav samlet 22 point, og dermed en sikker plads i finalerne. I pre-finalen startede han som nr. otte, men sluttede før tid med kun fem omgange igen. I finalen skulle danskeren så starte som nr. 29 – og her blev der virkelig kæmpet om placeringerne. Andreas kørte sig flot op igennem feltet og kørte over målstregen som nr. fire. Dog blev den vindende Tanart straffet med 10 sekunder og dette betød, at Andreas S. Hansen kunne rykke op på tredjepladsen og dermed score bronzemedalje til EM.

Den anden dansker som gennemførte finalen i KF2 var Michelle Gatting i Birel. Danskerpigen kørte nogle flotte races og i pre-finalen hvor hun startede fra 13. startplacering efter at være blevet nr.  4, 14 ,5, 5 i sine kvalifikationheats lørdag, sluttede hun på en 12. plads. I finalen blev der budt på masser af fights, og her sluttede hun på en 20. plads.

Nicolaj Møller Madsen var godt med efter lørdagens kvalifikationsheats. Der var det blevet til placeringerne 13, 2, 7 og 6. Dette gav en startplacering til pre-finale som nr. 14. Dog blev Møller Madsen allerede i starten ramt af konkurrenterne og røg godt ned igennem feltet. Der blev efterfølgende kørt nogle placeringer op, og han kunne slutte på en 20. plads. Dette gav så 20. startplacering i finalen, men her måtte Møller Madsen udgå med motorproblemer med ni omgange igen

Fabrikskøreren hos Tony Kart Racingteamet Christian Sørensen havde også vist rigtig god stabilitet og fart hele weekenden. I sine heats var han blevet 5, 6, 11, og 4 og skulle starte som 12’er i pre-finalen. Her nåede han desværre ikke målflaget og måtte udgå med otte omgange tilbage. I finalen var den hurtige dansker endnu engang ramt af uheld, og røg rundt på hovedet i sin Tony Kart efter kamp med konkurrenterne, hvilket meget godt beskriver den uheldige slutning Sørensen og de fleste andre danskere fik på weekenden.

Max Klinkby-Silver var også en af de mange danskere som var ramt af uheld i weekenden. 6, 17, 19 og 8 var han blevet i sine heats og skulle dermed starte pre-finalen som nr. 25. I pre-finalen gik det rigtig godt for Birel-køreren og han formåede at køre sig flot op igennem feltet og slutte som bedste dansker på en 11. plads. I finalen viste uheldet sig at melde sig og Max måtte udgå efter påkørsel.

Kevin Rossel, Nicolas Beer, Jacob Nørtoft, Kasper Larsen og Jonas Hansen kørte allesammen B-finalen søndag. Her blev Rossel nr. 3, Kasper Larsen nr. 5, Beer nr. 13, Jonas Hansen nr. 23 og Nørtoft nr. 25.

sami_619x243.jpg

På billedet ses vinderen i KF2 Sami Luka.

I KF3 scorede Nicolai Sylvest det bedste danske slutresultat, og var den eneste dansker der fik målflaget i finalen. Sylvest var i sine heats blevet 4, 11, 9 og 13. Dette gav en startplacering som nr. 17 til pre-finalen. Her blev han ramt af en konkurrent og sluttede som nr. 29, efter at have kæmpet sig op på en top 10 placering i det hårde felt. I finalen formåede Nicolai endnu engang at køre sig flot op igennem feltet fra en 29. startplacering til en 17. plads.

Lige bag Sylvest sluttede Lasse Sørensen i finalen på 18. pladsen. Lasse havde ellers hele weekenden været med til at dominere KF3-feltet i sin Birel. I sine indledende heats blev det til 7, 18, 3 og 2 pladser. Dette gav ham det bedste danske udgangspunkt til pre-finalen hvor han skulle starte fra 11. startplacering. Lasse fik også kørt sig flot op på en 8. plads, hvilket også gav ham 8. startplacering til den store finale. I finalen røg Lasse desværre i en masse tumult  og røg ned igennem feltet og sluttede på en 18. plads.

Nicklas Nielsen havde imponeret utrolig meget hele weekenden i sin Tony Kart for Junior teamet. I de indledende heats blev det også til en sejr, en andenplads, en sjetteplads og en 24. plads. Dermed skulle han starte pre-finalen som nr. 13. Efterfølgende fik Tony Kart-køreren kørt sig suverænt op igennem feltet og kunne slutte af på en flot fjerdeplads. I finalen var Nicklas Nielsen også en af de uheldige danskere som måtte slutte weekenden af med at udgå efter påkørsel fra konkurrenterne.

Resten af de mange danskeren der havde kvalificeret sig til at køre om EM-guldet var ramt af uheld og  gik ikke videre til A-finalerne søndag. Slavko Ivanovic kørte B-finale søndag og her sluttede han på en syvendeplads.

Europamesteren i KF3 blev George Russel.

Alle resultaterne kan ses her.

Scroll til toppen