Blandet vejr og 147 deltagere til SM i Roskilde

I midten af maj har 151 kørere glædet sig til at køre anden afdeling af sjællandsmesterskabet i Roskilde. Desværre kan de gamle klasser formel junior, POP og National A 100ccm ikke stille med deltagere nok, så de bliver aflyst, og deltagerantallet kommer ned på 147.

Her går starten til et Futura heat med 23 deltagere – forrest er Mads Christensen (7) og Christian Arp (149). Med 17 Futura XL/OB deltagere var der altså i alt 40 Futura kørere til løbet!

Artikel og billeder af af Louise Arp, Arp Motorsport

På trods af de manglende deltagere fra de gamle klasser (undtagen Futura) til SM, ved jeg, at der i hvert fald på POP-siden arbejdes på, om ikke man til næste SM i Rødby kan finde kørere og grej til et flot felt.

Nå, tilbage til Roskilde.
Lørdag kører 5 klasser i strålende solskin og masser af blæst.

Cadett Mini er 11 kørere, og der er aldrig tvivl om, at Thorbjørn Jørgensen i Alonso er ham, de andre skal nå. Det lykkes ikke, og Thorbjørn vinder alle heat. Dennis Mathiesen i Zanardi bliver 2er i de indledende heat, men han bliver overlistet i finalen af Jan Jønck fra Djursland, der efter et par middelmådige indledende heat kørte sig til en sølvmedalje, med Dennis som 3er.Cadett Mini vinderne var:
1. Thorbjørn Jørgensen
2. Jan Jønck
3. Dennis Mathiesen
4. Philip Gaardbo
5. Peter Bielefeldt

Cadett Junior stiller med et flot felt på 15 kørere, og der er god fight om placeringerne. Andreas Birkbak i Zanardi vinder første heat, men Casper Bonne Petersen i CRG vil det anderledes og vinder andet heat og finalen. Magnus Kjær i Tony har en dag med fremgang, og det bliver en flot andenplads i finalen, med Andreas som 3er. I øvrigt er det en klasse, hvor næsten alle kartmærker er repræsenteret, hele 9 forskellige. Og de første fem i finalen, ja de kørte i hvert sit mærke.Cadett Junior vinderne var:
1. Casper Bonne Petersen
2. Magnus Ruud Kjær
3. Andreas Birkbak
4. Viktor Lassen
5. Olivia Gaardbo

National A Junior er næsten lige så mange som Cadett Junior, nemlig 14 kørere. Nicolas Beer i Gillard fortsætter sin dominans fra SM1 og kører ubeskedent 3 førstepladser hjem. Bag ham er der mere kamp om placeringerne. Frederik Mortensen i Maranello har et katastrofalt andet heat, men får kæmpet sig op på fjerdepladsen i finalen. Andreas Friis-Larsen i CRG virker tændt og han kører sig flot op på andenpladsen efter 2 fjerdepladser i de indledende heat. Og midt imellem Frederik og Andreas ligger Martin Milving i Zanardi. Martin kører stabilt og det bliver belønnet med en tredjeplads i finalen.

Klassen har visit af Rasmus Wendelboe, der normalt kører Rotax Max Junior i Zanardi. Rasmus er en hurtig fyr, men et eller andet er galt, for det er tydeligt, at midt i heatene taber han motorkraft og især på langsiden ses det. Inde i de små sving må han så forsøge at tilbageerobre sine placeringer, hvorefter han taber dem igen på langsiden. Men Rasmus giver ikke op og det belønner sig med en placering midt i feltet.

Den i klassen, der nok kæmper mest er Magnus Petersen i CRG og hans team. For intet virker for Magnus. Han må køre ud efter få omgange og motoren lyder helt forkert. Efter hvad jeg hørte blev der skiftet tændingsanlæg, ledningsnet, relæer, karburatoren blev der rodet med, men intet hjalp. Det sidste jeg hørte var, at fejlen lå i sugerøret til tanken, men det var en træls dag for Magnus.Vinderne i National A Junior blev:
1. Nicolas Beer
2. Andreas Friis-Larsen
3. Martin Milving
4. Frederik Mortensen
5. Kasper Kongshøj

Lørdagen byder ikke kun på ungdomskørere

Også Rotax DD2 kører en afdeling af deres Challenge, og de bliver faktisk lørdagens største felt på 21 kørere.
Og hvad skal man sige andet end at Dennis Ladefoged har styr på det der! Han sætter tiden og vinder alle heat, tilsyneladende uden at få sved på panden og godt tilbagelænet. Det ser altså nemt ud, når man følger Dennis. Bag ham sker lidt mere. Jan Andreasen, Casper Widding, Mikkel Henriksen og Peter Dyhr er mændene der kæmper om de næste placeringer.

Det går dog helt galt for Peter Dyhr i finalen. Det kommer til sammenstød i første sving, hvorefter Jan Larsen i Zanardi ikke kan undgå at ramme ham, og da de skal derfra, bliver Peter idømt sort flag for at køre mod kørselsretningen. Ærgerlig exit efter en dag, hvor Peter har ligget med helt fremme. Så dagens resultat bliver Dennis Ladefoged, Jan Andreasen og Casper Widding.Vinderne i DD2 blev:
1. Dennis Ladefoged
2. Jan Andreasen
3. Casper Widding

Bedste Oldboys bliver Henrik Prom, foran Kristian Olivarius og Tonny Henriksen, og så er der en enkelt Heavy-kører, John Pawlik, som derfor ret nemt kommer til sin pokal. Pawlik kører i øvrigt kun 1 heat hele dagen, for efter 3 til 4 minutter af hver heat har han fået nok, og så kører han ud i parc ferme og følger resten af heatet derfra. De andre kørere kører 11 minutter pr. heat.Her er de 3 DD2 Old Boys vindere, Henrik Prom, Kristian Olivarius og Tonny Henriksen.

Super ROK har også fået plads i tidsplanen lørdag, og her er 14 kørere klar. Martin Larsen i Tony vinder alle 3 heat, men bag Martin sker ting og sager. For Benjamin Kristiansen i Intrepid og Flemming Jensen i Tony vil gerne frem og det kommer de også, bliver 2er og 3er i de indledende heat.

I finalen kommer Benjamin bedst fra start, efterfulgt af Flemming og Martin. Nogle omgange inde i heatet vil Flemming overhale Benjamin for enden af start-mål-langsiden og det går så skidt, at Benjamin udgår og Flemming får sort flag. Så Martin vinder suverænt finalen , efterfulgt af Kasper Skov i Topkart og Morten Christensen i Kosmic. Bedste heavy-kører bliver Jonas B. Hansen.Her er vinderne af Super ROK, Martin Larsen, Kasper Skov og Morten Christensen.

Så bliver det søndag og vejret er ikke helt så godt som lovet. Der blæser en endnu koldere vind end om lørdagen, og der er flere skyer, der jævnligt skygger for solen. DMI lover dog stadig ingen regn.

National A Senior: Søndagens mindste felt på 12 kørere. Som i Nat. A Junior samme heatvinder i alle 3 heat, nemlig Peter Lundstrøm i Zanardi. Michael Hansen i Tony vil dog gerne blande sig og bliver 2er i første heat. Desværre sætter Michael sin motor i andet heat og kører ikke finalen, så tidlig fyraften for Michael og hans mekaniker.

Michael Kastaniegaard i Intrepid kører sig op på andenpladsen i 2. heat og den placering vil han også gerne have i finalen. Men Jan Faurschou i Tony vil det anderledes. Jan er i starten af finalen meget tæt på Lunde, men så giver Lunde lidt mere gas og Jan må trække sig.

Kastaniegaard begynder nu at trække mere og mere ind på Faurschou, og Jan kører defensive linier for at forsvare sig. Men Michael kommer bare tættere og tættere på, så Jan ændrer taktik på sidste omgang og kan køre en flot andenplads hjem lige foran Michael Kastaniegaard. Firer bliver Rune Andersen, der virkelig har fået skub i sin Intrepid. Rune sætter også tiden i en af de frie træninger – godt gået.Vinderne af National A Senior blev:
1. Peter Lundstrøm
2. Jan Faurschou
3. Michael Kastaniegaard
4. Rune Andersen
5. Jens Åge Olsen

National A: Flot felt på 20 kørere, og her bliver ligesom i den gamle Nat. A 100ccm ikke givet ved dørene. Philip Thøgersen i RedSpeed vinder tidtagningen, og skal så som master samle feltet. Men det er et uregerligt felt, og i hele to ud af de tre heat, vælger løbsleder Flemming Adrian at stoppe feltet med rødt flag og fortælle dem, hvordan en uplining og en start skal være.


Der var en god fight om pladserne i det 20 mand store National A felt.

Philip falder langt ned i feltet i de to første heat, og vi får tre forskellige heatvindere. Første heat vinder Casper Brynnum i Intrepid, tæt fulgt af Niklas Vedel Olsen i Maranello. Kevin Høpfner har klaret skiftet fra POP til National A rigtig flot, og han bliver 3er. Niklas bliver også 2er i andet heat, denne gang efter Thomas Øland Sørensen.

Finalen bliver 12 rigtig spændende minutter, og det er svært at vælge, hvor i feltet man skal kigge, for der er bare action igennem hele det flotte felt. Længe ser det ud til, at Nick Madsen i Tony skal vinde finalen, men han falder tilbage til sidst.

Niklas Vedel Olsen holder pludselig langt ude i græsset og kommer tilbage på banen som sidste mand. Casper Brynnum er også med helt fremme, men et par omgange før mål bliver der vendt op og ned på den første halvdel af feltet.

Benjamin Kristiansen (ja, den samme Benjamin, som lørdag blev kørt af i Super ROK finalen) ligger nu forrest, efterfulgt af Thomas Øland Sørensen, Philip Thøgersen, Patrick Sid og Lasse Rasmussen. Lasse var så uheldig at få undervægt i første heat, så det er fantastisk flot kørt op i det store felt.

Der var gensyn med Jonas Kragekjær, men desværre for ham bliver det et kort gensyn, for motoren sætter sig i tidtagningen og han må derfor holde fyraften tidligt.Vinderne af National A blev:
1. Benjamin Kristiansen
2. Thomas Øland Sørensen
3. Philip Thøgersen
4. Patrick Sid
5. Lasse Rasmussen

Futura er ikke sådan lige at slå ihjel på Sjælland. Hele 23 kørere stiller til start.
Og de er lige præcis den klasse, der får weekendens 0,8 mm vand over Roskilde, på trods af DMI’s udsigter. 1 minut inde i deres tidtagning begynder det at dryppe og på 1 omgang er banen drivende våd. Det udnytter et par af kørerne, nemlig Mads Christensen i Tony og Christian Arp i Zanardi, der med kolde dæk og motor sikrer sig plads i første startrække, inden banen bliver for våd.

Banen er dog helt tør igen til første heat. Christian, Mads og Allan Kronow i Dino ligger længe alene i front som et lille tog, og midtvejs i heatet udbremser Allan de to andre for enden af langsiden og kommer forrest – en placering han holder til mål. Allan har desværre undervægt, så førstepladsen bliver byttet til en sidsteplads – surt.
I andet heat vinder Mads foran Allan Kronow, der har kørt sig hele vejen op igennem feltet – den mand giver bare ikke op! Kristoffer Johansson i Zanardi bliver 3er. Matthias Beske ligger længe 4er, men han får mekanisk defekt og må udgå.

I finalen kommer Mads og Christian igen bedst afsted, men de er denne gang tæt forfulgt af Kristoffer, Jesper A. Frandsen, Mathias og Kronow.

Kristoffer kommer forbi Christian, der får problemer med sædet og må lade sig falde tilbage. Kristoffer kigger sig ikke tilbage, så han ser ikke, at bag ham ligger Mads Christensen ret tæt på, efterfulgt af Jesper Frandsen, Matthias Beske og Christian Arp. Og det bliver dagens resultat – flot kørt af Kristoffer.

Allan Kronow udgår og må hentes på ‘ligvognen’, surt for Allan, der ellers havde maksimumpoint i SM inden løbet i Roskilde.Vinderne af Futura blev:
1. Kristoffer Johansson
2. Mads Christensen
3. Jesper A. Frandsen
4. Matthias Høj Beske
5. Christian Arp

Futura XL/OB er heller ikke en klasse, der vil slås ihjel på Sjælland, 17 kørere er klar.
Peter Dyhr i CRG (og ja, det er samme Peter Dyhr, der fik sort flag lørdag i DD2-finalen) VIL have pokal med hjem til Århus, og det må jeg sige med det samme, at det gør han – han vinder faktisk alle heat.
Michael Christensen i Tony er manden, der kommer tættest på Peter.

Han har i alle heatene en tæt kamp med Brian Børger i CRG og de bytter placering mange gange. På sidste omgang af finalen er Brian så desperat for at hente Michael, så han tager den lige vej over chikanen efter langsiden, med en kæmpe flyvetur til følge. Brian når det dog ikke, så en 2. plads til Michael, hvis kart i øvrigt er til salg.

Kell Matthies vil også gerne lege med Michael og Brian, men må til sidst bøje sig og ‘nøjes’ med førstepladsen i Futura OB.Vinderne af Futura XL blev:
1. Peter Dyhr
2. Michael Christensen
3. Brian Børger

Du kan se alle resultater på hedelands-motorklub.dk
Download pdf her

Scroll til toppen