Casper Røes verdens hurtigste Juniorkører

Det blev den regerende europamester Enaam Ahmed der løb med VM-titlen i KF Junior. Ricky Flynn-køreren har haft en fuldendt sæson, og tog tidligere på året  EM-titlen og kan nu også kalde sig for verdensmester. 94 kørere var til start i KF Junior, og heraf tre danske kørere: Casper Røes, Christian Lundgaard og Julius Lassen.

Fredagens kvalifikation startede rigtig godt ud, især for Casper Røes. Han var 2’er på tiden til sit første VM, hvilket i sig selv er en fuldstændig uovertruffen præstation. Han blev kun overgået af europamesteren (og nu verdensmester) Enaam Ahmed der satte poleposition. Christian Lundgaard var 21’er på tiden, mens Julius Lassen var 58’er. Efter de indledende heats var kørt, var det også Enaam Ahmed der havde klaret sig bedst. Samlet set havde Røes også klaret sig ganske suverænt, og var samlet 7’er efter heatsene. Christian Lundgaard var 28’er efter heatsene, mens Julius Lassen var 45’er.

Der blev kørt to seperate prefinaler (prefinale 1 og prefinale 2). I hver prefinale går top 17 videre til finalen. I den ene prefinale startede Ahmed på poleposition, og denne prefinale var både Røes og Lassen i. Op til prefinalen havde det givet noget vand, så banen var tricky og der skulle satses på enten regn eller tørvejr hos kørere og mekanikere. Casper Røes skulle starte fra 4. startposition, og herfra gik det hårdt for sig. Danskeren mistede en del pladser på ydersiden i kampen om at finde det rigtige spor. Det lykkedes Røes at gå direkte videre til finalen med en fin 13. plads. Det lykkedes ikke Julius Lassen at komme med videre med sin 25. plads. I den anden prefinale startede Mick Junior på poleposition, og her startede Lundgaard fra 14. position. Lundgaard kæmpede flot og bravt som vi kender ham, og han fik kørt 8 pladser op og endte på en rigtig flot 6. plads i det hårde felt. Dermed var han også meget sikkert videre til finalen.

Clundgaard.JPG

I finalen kørte begge danske drenge rigtig flot. Casper Røes fik kørt intet mindre end 18 placeringer hjem, og kunne slutte på 7. pladsen i finalen, og samtidig sætte finalens hurtigste tid. Lundgaard kørte en flot 13. plads hjem. De to unge kørere fuldender altså deres VM-weekend med flotte resultater. Både Casper og Christian er to stærke drenge, og det bliver kun en fornøjelse at følge de to i deres videre færden i sporten!