Kevin Rossel 6’er til VM

Bedste danske resultat kørte Kevin Rossel hjem i søndagens VM finale. Lando Norris blev verdensmester.

KF_NORRIS_LANDO_KSP_5385_01.jpg
Dette års verdensmester, Lando Norris er supporteret af den danske motortuner ONE Engines. Foto: CIK FIA


Dette års verdensmesterskab er netop afgjort. Det blev det britiske team Ricky Flynn Motorsport der blev de helt store vindere da teamet altså høster dobbelt-VM. I KF Junior tog den nyligt kronede europamester Enaam Ahmed nu også titlen som verdensmester, mens det i KF klassen var Lando Norris der blev verdensmester. Faktisk er det første gang at ét team gør rent bord og tager VM-titlen i begge klasser, og det er faktisk ikke den eneste rekord der er blevet slået. Lando Norris ender også med at slå Nyck De Vries’ rekord ved at være den yngste verdensmester i KF nogensinde. Så selvom det ikke blev en dansker der tog guldet på banen, så er der faktisk en dansker der alligevel har vundet et dobbelt VM. Det er nemlig ONE Engines, herunder Ole Haugård, der leverer motorerne til Ricky Flynn og de to nykronende verdensmestre. Ole har været en fast bestand del af det britiske team i de sidste mange år, og har altså en stor del i teamets succes.

Det blev på mange måder et VM, som forventet, hvor der blev kørt for alt eller intet.

Fredag og lørdag var Nicklas Nielsen overlegen og var både hurtigst i kvalifkationen, men vandt også alle tre heats hvilket gav en startplacering som 1’er til prefinalen. Her blev han desværre skubbet bag i af Tom Joyner, og dette spandt altså danskeren rundt og gjorde ham ude af stand til at forsvare sig imod resten af feltet i regnvejret. Dermed røg han helt ned, og dette betød også at han skulle starte finalen langt nede. Hårde odds var altså Nielsen i vente.

KSP-Start-1-KF-CIK-FIA-World-Karting-Championship-Essay.jpg
Her ses en presset Nicklas Nielsen #2 blive skubbet en smule af Tom Joyner #4. Foto: Kartcom.com / KSP.fr

Også Kevin Rossel var ramt af en hård prefinale, for han blev ramt af Callum Ilott i det vanvittige regnvejr, og dette satte altså Rossels kart fuldstændig ude af stand. Det betød også at han skulle starte finalen bagerst. En smule dansk antiklimaks forud for finalen må vist være sagt på en pæn måde. Daniel Lundgaard kæmpede sin kamp, men han manglede fart. I “second chance”-heatet vandt han meget fint, og i prefinalen sluttede han 27’er. Desværre blev han på første omgang i finalen sat af banen, og så sluttede VM ligesom dér for den garvede kører. Nicklas Nielsen og Kevin Rossel havde derfor begge noget af en kamp foran sig i finalen. Fra bagerste startrækker skulle de altså helt frem for overhovedet at gøre sig nogle forhåbninger i VM. Men det er lettere sagt end gjort, for hele feltet er max tændte på det her løb, netop fordi det er så simpelt som: “ham der kommer først over målstregen er verdensmester.”

Men, både Rossel og Nielsen havde noget af en finale hvor de virkelig fik kørt sig op flot op. Kevin fik kørt intet mindre end 25 placeringer op! Han endte derfor på en 6. plads – hvilket sikrer ham det bedste danske resultat til dette års VM! Nicklas Nielsen kæmpede sig meget flot op på en 12. plads. Men Nicklas er sidenhen blevet ‘excluded’ fra løbet efter en kontrovers med Tom Joyner efter målflaget.

Udover de tre danske drenge som gik videre til VM-finalen, deltog også Kristian Thorsen. Han var 37’er på tiden, som er ganske fint taget feltets konkurrence og størrelse i betragtning. I de indledende heats blev han 22, 14, 28 og 20 – og det var desværre ikke nok til at gå videre til søndagens finale. Derfor kørte han sammen med Daniel Lundgaard second chance heatet, hvor der virkelig blev gået til den. For alle vil være i blandt top 6 der går videre til finalen. Til trods for at Thorsen fik kørt sig hele 15 placeringer op i heatet, så gik han desværre ikke videre til finalen med sin 16. plads.

Alle resultater findes her.

Top 3 VM i KF 2014

1. Lando Norris – Great Britain

2. Nikita Mazepin – Rusland

3. Jehan Daruvala – India

Scroll til toppen