Daniel Lundgaard mester i alle kategorier

Et stærkt felt gjorde sig gældende i KF Junior i år. Til trods for dette sikrede Daniel Lundgaard sig alle tre mesterskaber.

KF Junior har Daniel Lundgaard hele sæsonen været den mest fremtrædne kører. Dog har han kæmpet mod en masse uheld, især den sidste del af sæsonen, og til trods for dette har han formået at holde hovedet højt og løbe med lige præcis alle tre mesterskaber ud af tre mulige, hvilket selvfølgelig understreger hans suverænitet.

I lørdagens tidtagning var det en hurtig Valdemar Risom der satte poleposition foran Daniel Lundgaard og Casper Røes, hvor sidstnævnte netop er skiftet til Energykart hos TK Racing. Det første heat vandt Nicolai Kjærgaard og det andet heat vandt Valdemar Risom med Røes på andenpladsen. I finalen bliver der virkelig kørt fedt race, og her var det Lundgaard der kom først over stregen og med bedste omgangstid. Han blev idømt en straf på 3 sekunder grundet tyvstart ifølge banens officials, og dermed var det Nicolai Kjærgaard der fik sejren foran Jonas Nielsen på andenpladsen, mens Daniel Lundgaard så rykkede ned på tredjepladsen.

Om søndagen var det Peter Bøllingtoft der dominerede. Han var hurtigste mand i tidtagningen og vandt begge kvalifikationsheatsene foran Michael Christiansen. Tillige gjorde han rent bord da han også vandt finalen, og også denne gang foran Michael Christiansen og Daniel Lundgaard som treer.

Daniel Lundgaard selv ser tilbage på weekenden og sæsonen i sin helhed:

“Selvfølgelig er jeg rigtig glad for en meget vellykket sæson hvor næsten alt er gået efter planen. Har haft en fantastisk sæson og tog til Grindsted som førende i alle tre mesterskaber i KF Junior. I Dansk Super Kart og DASU-mesterskabet havde jeg et solidt forspring og der skulle gå meget galt hvis jeg ikke skulle tage disse to titler. Det var anderledes tæt i Talent-cuppen hvor jeg var i tæt konkurrence med min gode ven, samt gode konkurrent Nicolai Kjærgaard.
Banen var meget skiftende over hele weekenden, og det var dermed også skiftende hvem der havde overtaget i forhold til farten på banen. Om lørdagen gik det, på trods af et par forvirrende heats, hverken bedre eller værre end at jeg vandt finalen og udbyggede min føring i mesterskabet. Dog blev denne sejr frataget og jeg blev rykket ned som treer, hvorved Nicolai vandt finalen pga. en tidsstraf jeg stadig ikke kan finde nogen mening i.
Dermed var Nicolai kommet tættere på mesterskabet og jeg stod i en lidt mere tilspidset situation. I søndagens tidtagning er det så Nicolai der bliver ikendt en træls dom, hvor han bliver sat bagerst på gridden til heatsene. Hermed havde jeg egentligt det bedst mulige udgangspunkt til at tage mesterskabet. Dog kæmpede Nicolai godt i heatsene og jeg fik lavet nogle dumme fejl hvorefter Nicolai havde overhalt mig, og skulle starte lige foran i finalen hvor det hele skulle afgøres. Finalen igennem har Nicolai og jeg en lang fight der ender med at jeg trækker det længste strå og bliver 3’er foran Nicolai, hvormed jeg også vinder Talent-cuppen.
Jeg er ekstremt glad for det fantastiske resultat for i år og vil gerne takke alle der har hjulpet mig året igennem.”


Foto: Dansk Super Kart

Finale lørdag, top 3Finale søndag, top 3
1. Nicolai Kjærgaard
2. Jonas Nielsen
3. Daniel Lundgaard
1. Peter Bøllingtoft
2. Michael Christiansen
3. Daniel Lundgaard
KF Junior DSK mesterskab, top 3KF Junior DASUKF Junior Talent Cup
1. Daniel Lundgaard
2. Peter Bøllingtoft
3. Valdemar Risom
1. Daniel Lundgaard
2. Nicolai Kjærgaard
3. Valdemar Risom
1. Daniel Lundgaard
2. Nicolai Kjærgaard
3. Frederik Jørgensen

TalentCupKFJr.jpg
Foto: Talent Cup

Vi har set mange rigtig gode kørere i KF Junior-feltet denne sæson. Feltet er også vokset til en fin størrelse, så der er masser af god konkurrence. Nicolai Kjærgaard har sammen med Valdemar Risom været blandt de helt skarpe som har blandet sig i toppen. Frederik K. Jørgensen vandt bl.a. i Søndersø og har også vist at han har en masse at byde på. Sidst, men ikke mindst var Peter Bøllingtoft altså flyvende i Grindsted og fik afsluttet sin sæson med en sejr. Den lidt yngre Emil Dose, der ikke deltog i de to sidste afdelinger af DSK har også gjort sig fint bemærket blandt de store drenge, og han er en blandt mange, som nok skal blive spændende at følge i klassen næste år, hvor det kan forventes at Daniel Lundgaard, Kjærgaard, Risom og Bøllingtoft bl.a. er nogle af dem som rykker op i KF klassen.

Mesterskabsstillinger kan findes på MyLaps her. Dog bør der endnu tages forbehold da der har været regnefejl i bl.a. Cadett Junior DSK og KZ XL DSK.De seperate resultater fra tidtagning, kvalifikationheats og finaler kan findes her.

Scroll til toppen