Danish Dynamite forrest i Tysk Mesterskab

Nikolaj Møller Madsen vandt endnu en afdeling af det Tyske Mesterskab i KF2 – DKM, med Michelle Gatting som runner up på 2. pladsen. I prefinalen så det endnu bedre ud for danskerne, da Nicolaj vandt, Dear Schilling blev 2er i prefinalen, og Jonas Hansen blev 6er.

Nicolaj Møller Madsen vandt både sprint og finale ved 3. afdeling af Tysk Kart Mesterskab, og udbygger dermed sin suveræne føring i det samlede mesterskab.

3. afdeling af det Tyske Kart Mesterskab blev kørt i Ampfing den 4-5. juli. Det blev en weekend med et meget omskifteligt vejr, og deraf følgende store udfordringer for kørere og mekanikere.

Der var 10 danskere med til løbet, og de satte et både tydeligt og godt præg på weekendens løb.

DKM – topklassen KF2 – 32 deltagere, heraf 7 danskere

Dear Schillilng, som kører for den tyske Mach1 fabrik startede med at sætte tiden, efterfulgt af Michelle Gatting på 2. pladsen og Nicolaj Møller Madsen på 4. pladsen.

Dear Schilling (43) var rigtig godt kørende i Ampfing, og lagde ud med at sætte tiden foran Michelle Gatting.

Efter nogle spændende kvalifikationsheats, havde Nicolaj Møller Madsen kørt sig i Pole position, mens Dear Schilling var 3er og Michelle Gatting 6er. Michelle havde vundet sit ene kval. heat, og havde afgjort farten, men kom i tumult i det ene kval. heat, så hun måtte køre sig op igennem feltet, og sluttede 11er.

Michelle Gatting (36) måtte ned som en 11 i sit ene kval. heat, men vandt det andet. Her er hun i front.

Jonas Hansen, Bo Sørensen, Thomas Krebs og Thomas Fjordbach måtte nøjes med sekundære placeringer – med Jonas på 14 pladsen som den bedste af de 4.

3 danskere ud af de 6 første i sprinten
I sprinten (prefinalen) bevarede Nicolaj Møller Madsen sin første plads, mens Dear Schilling kørte 2. pladsen hjem. Michelle kom ind som 4er – med heatets hurtigste tid – og Jonas Hansen kørte sig frem til en flot 6. plads.

Jonas Hansen (63) var med som gæstekører, og kørte en flot 6. plads hjem i sprinten – som desværre blev byttet til en 10er i finalen.

Dansk dobbeltsejr
Nicolaj Møller Madsen kørte sejren sikkert hjem, og Michelle Gatting tog sig af 2. pladsen ca. 3 sekunder efter. Desværre gik det baglæns for Jonas Hansen og Dear Schilling, der sluttede som 10 og 11. Det kørte stadig ikke for Bo Sørensen, Thomas Krebs og Thomas Fjordbach, der sluttede som nr. 17, 21 og 30.

DCKM – KF2 – 21 deltagere, heraf 1 dansker

Lars Sørensen var igen eneste danske deltager i KF2 Challenge klassen, hvor han igen havde Gert Munkholm som mekaniker og coach. Lars havde god fart under de svære forhold, og blev nr. 6 i tidtagningen. Efter de to kval. heat var han klar til sprinten med startplacering som nr. 4.

I sprinten blev der desværre valgt forkert opsætning i det meget omskiftelige vejr, og Lars sluttede på en 8. plads. Den placering blev byttet til en 6. plads i finalen.

Lars Sørensen ligger nr. 10 i det samlede mesterskab, hvor han har 29 point – mens nr. 1 har 85 point og nr. 5 har 47 point.

DJKM – KF3 – 32 deltagere, heraf 2 med dansk licens

Hollandske Nyck De Vries, som stort set har vundet alt i KF3 i år, var ikke overraskende hurtigst i tidtagningen.

Christian Sørensen var dog lige i hælene på De Vries og kørte en 2. plads hjem i tidtagningen, hvor Philip Orcic blev nr. 13.

Kvalifikationsheatene gik desværre meget skidt for Christian Sørensen, der måtte notere en udgået og en 13 plads – selvom farten stadig var helt rigtig. Christian måtte derfor starte som nr. 27 i sprinten, hvor Philip Orcic havde kvalificeret sig til en 16. plads.

I sprinten undgik Christian desværre heller ikke uheldene, og selvom han kørte 3. hurtigste tid, kun 1/10 langsommere end De Vries, der også vandt sprinten, måtte han nøjes med en placering som nr. 21. Philip Orcic blev nr. 15.

I finalen gik det så helt galt, da Christian måtte udgå uden en eneste omgang på laptimeren – mens Philip Orcic kørte en fin 9. plads hjem.

Rigtig surt for Christian Sørensen, der har haft farten hele året, men endnu har manglet det sidste held til at undgå sammenstød og andre problemer. Christian ligger på en samlet 12 plads i mesterskabet, hvor Philip er nr. 15.

Næste (og næstsidste) afdeling af det Tyske Kart Mesterskab køres den 9. august i Liedolsheim.