3 danskere kæmper i varmen til EM for KF3

Den spanske bane Zuera ved Zaragoza på 1700 meter er vært til årets EM, og er virkelig en prøve for samtlige deltagere.

Her er Christian Sørensen, der blev hurtigste dansker i tidtagningen, sammen med sit Spanske Tony kart team, og mekaniker – og tidligere Dansk gokart mester – Peter Jørgensen nu bosidende i Spanien. Foto: Peter Maaløe.

Det er en meget hurtig bane, hvor de unge kørere kommer op på 135 km/t, men også den høje varme, med temperatur på op til 38 grader, sætter de Danske teams på hårdt arbejde.

Hurtige træningstider af Andreas S. Hansen
Under samtlige træninger har især været Andreas S. Hansen kørt stærkt. Han lå konstant blandt de 10 hurtigste af de 75 kvalificerede deltagere, med omgangstider på omkring 1 minut, 2 sekunder og 3/10 dele, 1:02.300, ca. 6/10 efter den hurtigste træningstid sat af Spanske Gerard Barrabeig.  Det giver en gennemsnitsfart på lige knap 100 km/t.

Næsthurtigste Dansker under træningen var Christian Sørensen, som konstant ligger lige en 1/10 efter Andreas.


Her er Andreas S Hansen med sin mekaniker Oliver. Foto: Peter Maaløe.


Kean Kristensen forbedrer sig hele tiden, og ligger med tider omkring 1:03.031. Her er team Kean Kristensen med deres lånte mekaniker Kenny Jensen.

Næsten 40 grader til tidtagningen
Tidtagningen blev endnu en stor udfordring, for alle, temperaturen kom op på næsten 40 grader, og banen blev langsommere. Alle kørere blev delt i 3 grupper og fik 2 sessions på 8 min. til at sætte en hurtigt tid og med omgangstider på over 1 minut, er det ikke mange omgange til at sætte den optimale tid.

Gerard Barrabeig brugte præcis 4 omgange i hans 2. session til at sætte hurtigste tid 1:02.190 og dermed pole position til hans kvalifikations heat.

Christian Sørensen bedste dansker i tidtagningen med en 14. plads
Christian Sørensen kørte som en af de eneste en tid, som faktisk var præcis, som hans hurtigste træningstid, hvilket sætter ham, som 14. hurtigste, kun 3,4/10 dele efter Barrabeig.

Andreas S Hansen som konstant har ligget i top 10, kom ud midt i en masse trafik i begge hans sessions og måtte nøjes med en 31. plads lige 6/10 efter den førende Spanioler.

Sidste dansker blev Kean Kristensen, som desværre kørte begge sessions med et defekt reedblad, men formåede dog at  køre kun 9/10 langsommere end den hurtigste tid.Jacob Bachirys Svenske kører Gustav Malja kørte 18 hurtigste tid. Her er Jacob ved at give Gustav tips til de bedste linier rundt på banen. Foto: Peter Maaløe.

Det blev en hård og kontant tidskørsel, med hele 63 kørere indenfor 1 sekund og hvor de 5 forreste kun adskilt af 6/100 af et sekund.

Alle tider og resultater kun følges på cikfia.com

Peter Maaløe
Dansk Automobil Sports Union

Scroll til toppen