Danmark får ny Europamester

Tredje og sidste afdeling af Europamesterskaberne for KF og KF Junior blev kørt på den 1231 meter lange Åsum Ring i Kristianstad, Sverige. Hele 12 danskere deltog og et stort dansk publikum var samlet i nabolandet for at heppe på de danske drenge og piger.

Lundgaard hurtig fra starten

Christian Lundgaard startede raceweekenden ud med at sætte tiden i serie 3, hvilket resulterede i at Christian skulle starte på en tredje plads i sit første heat, som han sluttede som 2’er bag spanske Marta Garcia Lopez. Heldet var dog ikke med Christian gennem alle kvalifikationsheatene, da han i sit tredje heat tabte sidekassen i sidste sving og derfor blev diskvalificeret for undervægt. Et uheldigt heat skulle dog ikke sætte en stopper for Christian, da han allerede tager føringen i starten af prefinalen efter at have startet 5’er. Finalen vandt Christian suverænt, da han tog føringen fra starten og fik kørt sig et stort gap ned til de næste, så ingen formåede at indhente ham. Christian kunne altså efter den suveræne sejre krones som Europamester.

em-christianlundgaard1-640x250.jpg

Christian Lundgaard har haft en fantastisk sæson i 2015 med sejre og topplaceringer på stribe ved de internationale løb.

For Amalie Wichmann og Kasper Ylänen var det første gang, de deltog i EM. Amalie nåede til second chance heatet i KF klassen men kom desværre ikke videre, da der var problemer med bremserne. Kasper endte på en samlet 60. plads efter prefinalen og kvalificerede sig derfor ikke til finalen.

Mikkel Höyer startede 8’er i prefinalen men blev desværre kørt af og var helt nede som bagerste mand i feltet, dog formåede Mikkel at køre sig op og lige nøjagtigt nå med i finalen. Her var han dog uheldig igen, da han havde fået sig kørt op på en 23. plads røg han af og sluttede som 29.

Heldet var heller ikke med Frederik Vesti, da han i finalen havde kørt sig fra en 26. til en 15. plads, hvorefter der opstod motorproblemer, der resulterede i at han afsluttede finalen på en 25. plads.

For Christian Rasmussen var det første gang han deltog i EM. Efter at være involveret i uheld samt at have fået en straf i et af sine kvalifikationsheat blev det til en samlet 40. plads. I prefinalen startede Christian 20’er og sluttede som 19’er, hvilket desværre ikke var nok til at kvalificere sig til finalen.

Noah Watt startede 15 i finalen og sluttede på en 9. plads.

Uheldige Nicklas Nielsen

Efter at have sat hurtigste tid i tidtagningen og vundet 2 ud af 4 heats, skulle Nicklas starte 2. Nicklas fik en god start og indtog efter kort tid poleposition. Det varede dog ikke længe før en teknisk defekt satte en stopper for Nicklas’ vej mod sejren.

Casper Røes klarede sig igennem kvalifikationsheatene med placeringerne: 3,3,2 og 9 hvilket resulterede i en startplacering som 8’er i prefinalen. Prefinalen bragte en startplacering som 10’er i finalen. I finalen fik Casper en god start og fik kørt sig helt op på en 5. plads, men mistede desværre speeden igen og endte 7’er.

Kristian Thorsen nåede lige præcis med i finalen som nr. 27. og sluttede som 26’er.

Julius Lassen sluttede finalen på en 24. plads.

Europas hurtigste KF kører

Køreren for det danske gokartteam Storm Development, Andreas Jochimsen var i weekenden med i helt i front. Andreas gik efter gode placeringer i kvalifikationsheatene direkte videre til prefinalen. I finalen kørte Andreas sig fra en 17. plads til en 10. plads og satte desuden finalens hurtigste tid.

Scroll til toppen