Dansk guld og sølv til WSK

På billedet ses fra venstre Nicklas Nielsen, Nicolai Sylvest og Esteban Ocon.

Den hårde WSK Euroserie blev i weekenden afsluttet på ganske succesfuld vis for især det danske flag. I KF3 tog Nicolai Sylvest en sikker sejr og Nicklas Nielsen kørte en flot andenplads hjem. I KF2 sluttede Andreas S. Hansen på en flot fjerdeplads og Michelle Gatting på sjettepladsen.

KF3, 4 danskere i finalen

I KF3 gik alle fire danske kørere videre til finalen. Bedst gik det for Nicolai Sylvest, som skulle starte pre-finalen fra pole-position efter fire gode kvalifikationheats. I pre-finalen var det Max Verstappen der tog starten, men efterfølgende var både Sylvest og Nicklas Nielsen kort tid oppe og føre heatet. Slutresultatet blev en sejr til Verstappen, en andenplads til Nicklas Nielsen og en tredjeplads til Nicolai Sylvest. Nicklas Ingemann sluttede på en flot 11. plads og Slavko Ivanovic på en 26. plads. Disse placeringer blev også startplaceringerne til den store finale.

I finalen blev der endnu engang kæmpet, og det var atter Max Verstappen der fra pole-position tog starten. Det tog dog ikke lang tid før Sylvest overhalede og tog føringen til slut. Her vandt han med 3.606 sekund, og satte hurtigste tid i løbet. Nicklas Nielsen kørte også en suveræn flot finale og sikrede sig en flot andenplads med Esteban Ocon lige i hælene. Nicklas Ingemann sluttede på en 19. plads. Slavko Ivanovic på en 25. plads

Top 10 stilling i WSK Euroseries samlet:

1. Max Verstappen – 182 point
2. Esteban Ocon – 127 point
3. Dennis Olsen – 106 point
4. Nicolai Sylvest – 81 point (DK)
5. Callan Okeeffee – 76 point
6. Nicklas Nielsen – 74 point (DK)
7. George Russel – 51 point
8. Antonio Fuocco – 48 point
9. Lance Stroll – 44 point
10. Harrison Scott – 42 point


På billedet ses Nicolai Sylvest der er den tredje dansker der nogensinde vinder en afdeling af WSK. Foto: Janni Storm.

KF2, 6 danskere i finalen

I KF2 gik seks danskere videre til finalerne. Her var bedste udgangspunkt en 11. startplacering for Max Klinkby Silver  til pre-finalen. Her formåede han at køre sig fint op igennem feltet og sluttede på en flot sjetteplads. Michelle Gatting skulle starte pre-finalen lige ved siden af Klinkby-Silver fra 12. startplacering. Her sluttede hun på en 17. plads, og satte heatets hurtigste omgangstid. Andreas S. Hansen kørte sig fra bagerst og helt op og sluttede på en 11. plads. Kasper Larsen sluttede på 14. pladsen. Både Kevin Rossel og Christian Sørensen var ramt af uheld og påkørsler udgik fra pre-finalen.

I finalen var Andreas S. Hansen helt suveræn og kørte sig fra 11. pladsen og frem til en rigtig flot fjerdeplads. Michelle Gatting kørte endnu engang et fint løb og sluttede ligeledes indenfor top ti på sjettepladsen. Nøjagtig som i pre-finalen, så satte den hurtige danskerpige hurtigste omgangstid i finalen. Max Klinkby-Silver sluttede på 19. pladsen. Christian Sørensen udgik og Kevin Rossel måtte også udgå fra finalen efter påkørsel på kun første omgang.

Samlet set slutter Kevin Rossel af med den bedste placering samlet i Euroserien med sin 10. plads med 40 point. Vinderen af serien i KF2 blev Stefano Cucco med 188 point.

KF1, 1 dansker

Nicolaj Møller Madsen kørte KF1 for Tony Kart Junior Teamet, og her formåede han at tage starten til søndagens finale. Der gik dog kun kort tid før Nyck De Vries passerede og tog føringen til slut. Møller Madsen sluttede på 18. pladsen efter tidsstraf.


På billedet ses Nicolaj Møller Madsen der kørte løbet for Tony Kart Juniorteamet i KF1. Foto: KSP.

KZ2, 1 dansker

I søndagens finale så det rigtig godt ud for danskeren Andreas Fasberg. Han førte heatet lige indtil der blev problemer med koblingen og kunne i den forbindelse ikke kører videre.

Alle resultater kan hentes her.

Scroll til toppen