Flotte danske Rotax resultater i Thy

Kasper H. Jensen vandt for 2. gang en afdeling af Rotax Euro Challenge, denne gang på hjemmebane i Thy. Mathias Smith sørgede med sin 3. plads i senior klassen for, at vi fik 2 danskere på podiet, men også flere af de andre danske deltagere gjorde det rigtig godt.

Her bliver Kasper H. Jensen interviewet efter sejren i Thy.

Thy Motorsport Karting stod for afvikling af den første Rotax Euro Challenge afdeling på skandinavisk grund nogensinde. De 164 deltagere i 4 klasser (Junior, Senior, DD2 og Master) fik set Thy og Danmark fra den bedste side, både sportsligt og vejrmæssigt, så vi kan da håbe på at Euro Challenge kommer til Danmark igen en anden gang.

Der var sørget for rigtig gode tilskuerforhold, med en stor publikumstribune og et kæmpe telt til servering af mad og drikke. Der blev også arrangeret grillaften for alle deltagerne, og en række andre aktiviteter.

Kasper H. Jensen vandt en flot sejr, og ligger nu på en samlet 2. plads

Kasper kørte en helt igennem perfekt løbsweekend i Thy. Han startede med en 3. plads i tidtagningen, og kunne dermed starte i forreste række alle sine 4 kvalifikationsheats. Han vandt 3 af de 4 heat, og blev nr. 2 i det sidste. I det kval. heat han ikke vandt havde Kasper en god placeringskamp med bl.a. Mads Thomsen, som gjorde at Ben Cooper fik lov at komme et godt stykke foran. Da Kasper kom fri af fighten, indhentede han Ben Cooper, men forsøgte ikke at overhale på de sidste omgange, da han vidste at det ikke var nødvendigt, da Ben Cooper havde haft et rigtig dårligt resultat i et af de tidligere heats.

Herefter vandt Kasper i sikker stil både prefinale og finale – en rigtig flot og koncentreret indsats af både Kasper og teamet hos PB Kart Racing.

Efter den flotte og koncentrerede indsats ligger Kasper nu nr. 2 i den samlede stilling, hvor Ben Cooper fører med et forspring på kun 4 point. Der er således lagt op til en meget spændende sidste afdeling af Rotax Euro Challenge i franske Angerville den 7-11. september.

Her er video med præmieoverrækkelse og interviews

Mathias Smith på en meget flot, og lidt overraskende 3. plads i sit første senior løb

16 årige Mathias Smith fra DMT Racing kører i 2011 sin første sæson med deltagelse i større løb. Normalt deltager han i Junior klassen, hvor han ligger på en 3. plads i Rotax DM og Rotax Max Challenge.

Da aldersgrænsen er lidt anderledes til internationale Rotax løb, deltog Mathias i senior klassen ved Euro Challenge løbet i Thy.

Han startede løbet i Thy med en kvalifikation som nr. 48, og dermed svære odds i kval. heatene, som han kom igennem som nr. 7, 24, 16 og 11, hvilket betød at han måtte i opsamlingsheat. Han vandt opsamlingsheatet og kunne dermed starte i prefinalen som nr. 29.

I prefinalen kom han ind som nr. 21, men i finalen havde han både farten og det nødvendige held til at komme godt igennem den meget tætte kamp, der altid er midt i feltet. Det udnyttede han på bedste vis ved at køre sig frem til en meget flot 3. plads.

Her er Mathias Smith med nr. 326 i prefinalen, hvor han ligger lige foran Nicki Petersen med nr. 319.Flere andre danskere var med til at præge løbet

I senior klassen kørte Nicklas D. Knudsen sig fra en 10. plads i tidtagningen til en startplacering som nr. 5 i prefinalen efter to 3. pladser, en 5. og en 6. plads i kval. heatene.

Michael Markussen var oppe som nr. 9 efter han havde været nr. 16 i tidtagningen. Nicolai Nielsen havde kørt sig fra sin 14. plads i tidtagningen til en startplacering som nr. 12 til prefinalen.

Mads Thomsen havde flere gange ligget helt i front i sine kval. heats, og fik også placeringer som nr. 3, 5 og 8 – men da han desværre også udgik som nr. 30 fra et heat, måtte han starte prefinalen som nr. 21.

I Junior klassen var det Jonas Lynge fra DMT Racing, der var bedst fra start til slut

Jonas startede med en 3. plads i tidtagningen, og kørte sig gennem kval. heatene til en startplacering som nr. 6 i prefinalen. Her sluttede han som nr. 9, og i finalen vandt han en enkelt plads og kunne dermed slutte løbet som nr. 8.

Flere af de andre danskere havde momentvis den nødvendige fart – f.eks. blev. Mikkel O. Pedersen nr. 2 i et af sine kval. heat, men i finalerne var det det kun Jonas, der kunne være med i den sjove ende af feltet.

Her er Jonas Lynge i et af kval. heatene.

Meget ærgerlig afslutning på DD2 finalen for Andreas Jensen

Andreas Jensen havde været med helt fremme i feltet hele weekenden, med en 3. plads i tidtagningen, en 3. plads efter kval. heatene og en 4. plads i prefinalen. I finalen kom Andreas over stregen som nr. 3, i et løb hvor han kørte hurtigst af alle.

Desværre blev han diskvalificeret for at have kørt sig tilbage på sin startplacering under upliningen, hvor han ved et uheld var faldet ned midt i feltet. Det er nu anden gang i træk, at Andreas bliver diskvalificeret i en Euro Challenge finale, og han er derfor nu også helt uden chancer for at genvinde det mesterskab han vandt i 2010.

Niels Christian Petersen sluttede bedst i DD2

Jan Christensen, Dennis Ladefoged og Niels Christian Petersen var nr. 9, 10 og 11 efter kvalifikationsheatene, mens Mike Hansen og Allan Berndt var nede som nr. 19 og 30.

I prefinalen sluttede Niels Christian som nr. 11 og Dennis som nr. 14, mens Jan udgik på første omgang og Mike blev nr. 21.

I finalen fik Niels Christian kørt sig frem til en 8. plads, mens Dennis blev nr. 10, Mike nr. 13 og Jan nr. 15.

Alt i alt må man sige, at danskerne, Danmark og Thy Motorsport Karting fik gjort et rigtig godt indtryk på den internationale Rotax scene.

Her er Niels Christian Petersen (til venstre) ved at gøre karten klar til heat sammen med sin mekaniker.