Dansk succes ved NEZ i Sverige

Stor dansk succes på järfällabanen i Sverige til NEZ. Andreas Fasberg tog sejren i KZ2, med Michael Engstrøm som toer. Og i KF3 var det Alexander Lindberg der tog sejren.

På billedet ses Alexander Lindberg der vandt i KF3 klassen. Foto, arkiv 2011, XZiteMedia

Det var en ganske givende weekend på järfällabanen i Sverige sidste weekend. Danske drenge tog NEZ-mesterskabet både i KZ2 og KF3-klassen.

KF3

I KF3 klassen havde man ca. 38 kørere og heraf de to danskere, Dennis Mathiesen og Alexander Lindberg. I tidtagningen var det Alexander Lindberg der i sin Energy-kart satte tiden. I sit første heat fortsatte han sine gode takter hvor han vandt foran Lina Von Schedvin. I sit andet heat vandt han også, denne gang foran Martin Ellegård. Det gik også rigtig fint for Dennis Mathiesen der i sine to heats sluttede som henholdsvis 15’er og 13’er. Der var 30 finalister der gik med til finalerne, som skulle køres lørdag. I lørdagens første warm-up var det Dennis Mathiesen der var hurtigste mand.

De gode takter fortsatte i prefinalen for Alexander Lindberg der endnu engang kunne tage en suveræn sejr. Han vandt pre foran Martin Ellegård og Lina Von Schedvin. Her sluttede Dennis Mathiesen som 20’er, efter han desværre blev ramt af uheld i starten.

I finalen skulle Dennis Mathiesen starte helt nede som 20’er, og her formåede han altså ganske flot at køre sig helt frem til en flot 13. plads. Ganske godt resultat af den unge Tony Kart-kører. Ganske godt gik det også for Lindberg der sluttede weekenden af med manerer og tog NEZ mesterskabet, og titlen som Nordisk Mester. Han vandt finalen foran Martin Ellegård og Paul Hökfelt jr.

KF2

I KF2 var der desværre ikke så mange kørere med, nemlig kun 16. Heraf 1 dansker, Magnus Ruud Kjær. Han blev i sine to heats 8’er og 7’er. Prefinalen blev vundet af Ville Welin, og her sluttede Magnus Ruud Kjær som 6’er. Finalen blev også vundet af Ville Welin og her sluttede Ruud Kjær på en flot 7. plads.

KZ2

I gearkarterne var der hele 72 kørere til start. Her i blandt 7 danskere bestående af Andreas Fasberg, Michael Engstrøm Christensen, Michael Bo Andersen, Toke Christensen, Vibe Smed, Nicolai Pedersen og Lasse Poulsen. I tidtagningen blev der virkelig kørt nogle gode tider, men den hurtigste tid blev kørt af Andreas Fasberg i sin Ward Racing tony kart. Hver kører skulle efterfølgende køre 2 heats. Andreas Fasberg sluttede i sine heats 6’er og 1’er. Vibe Smed 16’er og 20’er. Michael Bo Andernsen blev diskvalificeret i sit ene heat, og sluttede 9’er i det andet. Michael Engstrøm vandt sit ene og blev 13’er i det andet. Toke Christensen sluttede som 2’er i begge sine heats. Nicolai Pedersen hhv. 12’er og 19’er og Lasse Poulsen 23’er og 6’er.

Lasse Poulsen, og Nicolai Pedersen kørte second chance, hvor Lasse Poulsen sluttede 3’er og gik med videre til finalen. Dermed kørte Nicolai Pedersen, Vibe Smed og Michael Bo Andersen ikke med i lørdagens finale.

I prefinalen var det Andreas Fasberg der vandt foran Viktor Öberg og Toke Christensen. Michael Engstrøm sluttede 13’er og Lasse Poulsen som 24’er. Finalen blev virkelig en dansk succes hvor Andreas Fasberg løb med titlen som nordisk mester. Michael Engstrøm Christensen sluttede på en andenplads og kan altså kalde sig for vice-nordisk-mester. De to danskere kørte begge for det svenske Ward Racing i Tony Karts, så lidt svensk succes var der da også på järfällabanen. Toke Christensen sluttede 7’er og Lasse Poulsen som 20’er. Rigtig flotte danske resultater.

Alle resultaterne kan ses her.

Scroll til toppen