Dansk Super Kart 7+8 i Thy

Efter en sommerferie for den danske elite serie Dansk Super Kart, var feltet i weekenden d. 16. – 18. August igen samlet for at få uddelt sølvtøjet.

Efter en sommerferie for den danske elite serie Dansk Super Kart, var feltet i weekenden d. 16. – 18. August igen samlet for at få uddelt sølvtøjet. Denne gang på den fede bane i Thy i Nordjylland, hvor næsten 100 kørere var tilmeldte fordelt på de repræsenterede klasser Cadett Mini, Cadett Junior, KF Junior, KF, KZ og KZ XL.

Cadett Mini er virkelig en klasse med gang i. Selvom Marcus Mose virkelig har vist sig at være den dominerende figur og den førende i både DSK og DASU mesterskabet så har han fået skarp konkurrence af bl.a. Benjamin Frislund Mikkelsen og Kevin Brandsborg. I lørdagens finale var det Benjamin F. Mikkelsen der tog sejren foran Marcus Mose og Kevin Brandsborg. Søndag var præget af regnvejr og våd bane, og her var det Kevin Brandsborg der tog sejren foran Mose og Mikkelsen.

Pole position lørdag: Marcus Mose – 1:03.178
Pole position søndag: Benjamin Frislund Mikkelsen – 1:25.641

Cadett Junior er umiddelbart den klasse som besidder mange af Danmarks kommende stjerner. Dén klasser rummer så meget potentiale lige i øjeblikket fordi den har en solid generation af dygtige kørere. Kørerne i klassen her er typisk i aldersgruppen 10-13 år, og i øjeblikket har vi en god flok som har været med til at udvikle hinanden meget. De kører rigtig flot, tæt og fair race mod hinanden og oftest ses det også at løbsdommeren kalder dem til dommertårnet for at rose for deres flotte kørsel. Thy var selvfølgelig ingen undtagelse, hvor der endnu engang blev leveret total spændende og meget fedt race i klassen. Om lørdagen var det Noah Watt der fik fightet sig op til sejren foran Frederik Vesti og Mads E. Hansen. Til søndagens finale var det Frederik Vesti der kom først over stregen med Mads E. Hansen tæt fulgt hele finalen, og Christian Lundgaard på en suveræn 3. plads efter flot opkørsel i feltet. Udover Dansk Super Kart køres der en DASU Junior Cup, og et DASU mesterskab. DASU Junior cuppen blev afsluttet i Thy, og det var altså Noah Watt der tog dét mesterskab 27 point foran Christian Lundgaard. En forløsning for Noah Watt der altså virkelig har kæmpet for det efter en rigtig god sæson.
Det er Christian Lundgaard der fører Dansk Super Kart og det “uofficielle DM” også kaldet DASU mesterskabet.
En benævnelsesværdig kører der også gjorde det flot var i weekenden var Lucas Sommerlund der virkelig kørte nogle flotte heats og ikke mindst tidtagning. Lørdag var han 2’er på tiden 0,050 af et sekund fra Noah Watt der var polesitter.

Pole position lørdag: Noah Watt – 1:00,531
Pole position søndag: Cato N. Poulsen – 1:22,437

KF Junior er også en klasse med masser af god konkurrence. Daniel Lundgaard har været den ubestridte frontrunner med sit overskud og flotte kørsel. I Thy var det dog hårde odds der mødte CRG-køreren der altså var seriøst ramt af uheld om søndagen. Trodsalt fik han kørt en flot sejr hjem i lørdagens finale og dermed kunne han udbygge sin føring i alle tre mesterskaber som DSK, Talent Cuppen og DASU mesterskabet. Søndag var dog en dag i glemmebogen for Lundgaard der i finalen bl.a. mister et hjul, der øjeblikkeligt sætter ham ud af finalen og muligheden for at forsvare sig.

Valdemar Risom og Emil Dose var derudover de to helt store spillere i Thy. Den kun 12-årige Emil Dose der er rookie i KF junior klassen kørte rigtig flotte heats og satte poleposition foran Lundgaard i lørdagens kvalifikation. Han kvitterede begge finaledage med at snuppe tredjepladsen. Valdemar Risom der kører for den tidligere europæiske topkører Jacob Nørtofts team, opnåede også forløsningen på en hidtil god sæson. Risom snuppede lørdagen andenplads, men søndag blev sølvtøjet skiftet ud med guldet og han kunne for første gang sikre sig en suveræn og meget sikker sejr i Dansk Super Kart.
Samlet set fører Lundgaard alle mesterskaber solidt med kun to afdelinger tilbage af serien.
Pole position lørdag: Emil Dose – 54,113
Pole position søndag: Daniel Lundgaard – 1.06,726

KF er det Alexander Müller der fører DSK og DIF DM. Kristian Thorsen som er en ny kører til serien tog weekenden dobbeltsejr i KF klassen, da han vandt begge finaler. Lørdag sluttede Müller som to’er og Ruud Kjær som treer, mens det søndag var Ruud Kjær der tog sølvet og Jacob Hermann der sluttede treer.

Pole position lørdag: Kristian Thorsen – 53,242
Pole position søndag: Magnus Ruud Kjær – 1.05,548

KZ+XL: Nikolaj Rasmussen opnåede om lørdagen i Thy sæsonens forløsning på slid og arbejde da han kunne køre sin første sejr hjem i KZ kategorien. Her vandt han nemlig i sin Dino foran Lasse Poulsen og Marcus Boisen. 
I søndagens finalen blev det måske en smule for spændende for specielt Dennis Petersen der knækkede gearstangen på sidste omgang, og måtte kæmpe alt for at forsvare sin førerposition. Sejren kom sikkert i hus. Marcus Boisen kom over målstregen som to’er men grundet undervægt avancerer Toke Christensen altså fra sin tredjeplads og op til en andenplads, samtidig med at det så er Lasse Poulsen der scorer sig en tredjeplads i søndagens finale.
Dansk Super Kart stillingen fører Toke Christensen foran Dennis Petersen og Mads Bild. DIF fører Toke også foran Lasse Poulsen og Mads Bild.

Pole position lørdag: Michael Kristensen – 52,728
Pole position søndag: Mads Bild – 54,191

I den lidt tungere kategori var det Kasper Nybo der tog sejren i lørdagens finale foran Søren Bild og Anders Scheel. Om søndagen avancerede Søren Bild dog til guldet og det øverste trin på podiet, foran Jan Faurschou og Anders Scheel der endnu engang tog bronzen.

Pole position lørdag: Kasper Nybo – 53,820
Pole position søndag: Søren Bild – 55,795

Fotoglimt fra weekenden kan findes på Gokartwebs Facebookside her.

Alle resultater kan findes her.

Mesterskabsstillingerne kan findes her.

Scroll til toppen