Igen et spændende Rotax Nordic Championship

100 kørere fordelt på 8 hovedklasser, herunder 6 deltagere i Classic Kart opvisning, var lidt færre end i 2012. Der var rigtig spændende race i alle klasser, og sjovt at se de gamle Classic Karter køre. 

Mads R. Thomsen brød Kosmic dominansen i Rotax Senior finalen, som han både startede og sluttede fra pole position. Der var ellers en meget tæt og intens kamp om pladserne i hele det tætte Rotax Senior felt på 21 deltagere.

Ikast gokartbane lagde igen asfalt til Rotax Nordic Championship, hvor løbet blev kørt i weekenden den 9-11. august. Bortset fra nogle få svenske kørere inviteret af Dino Kart Racing, samt en enkelt nordmand i DD2, så var løbet ganske som det plejer, en ren dansk affære på trods af navnet.

Vejret gav både kørere og mekanikere store udfordringer, da det over hele weekenden skiftede mellem kraftig regn, tørvejr og mindre byger.

Se 200 billeder fra løbet her

Rotax Senior – 21 deltagere

Rotax Senior klassen var igen den største klasse, og selvom de 21 deltagere var 5 færre end i 2012, så var racet ikke mindre tæt af den grund. Sidste års vinder – Kasper H. Jensen, der både i 2012 og i år ellers har skiftet gokarten ud med det tyske Scirocco Cup mesterskab – stillede igen op. Han kom også på podiet, men måtte se sig slået i finalen af en anden af de “unge Rotax veteraner” Mads R. Thomsen.

Her er de overordnede resultater i Rotax Senior

Tidtagning
1. Tobias Holm
2. Casper B. Petersen
3. Kasper H. Jensen
4. Christian Sørensen
5. Nicolaj Kandborg

Indledende heats
1. Kasper H. Jensen
2. Nicolaj Kandborg
3. Christian Sørensen
4. Mads R. Thomsen
5. Jan Andreasen

Finale
1. Mads R. Thomsen
2. Kasper H. Jensen
3. Nicolaj Kandborg
4. Casper B. Petersen
5. Andreas Birkbak

Rotax Junior – 16 deltagere

rotaxjuniorpodie640.jpg

Junior klassen havde 2 deltagere færre end i 2012 og bød som sædvanlig på rigtig spændende race. Kristian Thorsen så ret suveræn ud lige fra starten – og også var klart hurtigste mand i finalen – men det lykkedes alligevel Michael Christiansen at snuppe finalesejren foran Kristian Thorsen. På de resterende pladser blev der også byttet en del rundt i løbet af weekenden.

Her er de overordnede resultater af Rotax Junior

Tidtagning
1. Kristian Thorsen
2. Phillip Vollstedt
3. Camilla K. Larsen
4. Michael Christiansen
5. Oliver L. Jensen

Indledende heats
1. Kristian Thorsen
2. Niklas Voetmann
3. Phillip Vollstedt
4. Camilla K. Larsen
5. Mads H. Hansen

Finale
1. Michael Christiansen
2. Kristian Thorsen
3. Mads Hoe
4. Niklas Voetmann
5. Mads H. Hansen

Rotax Mini – 17 deltagere

rotaxminipodie640.jpg

Også Mini klassen havde 2 færre deltagere end i 2012, og også her var der rigtig tæt og spændende race. Noah Watt lagde ud med at sætte tiden foran Frederik Vesti og svenske Stephanie Kiss. Frederik var til gengæld på pole position efter de indledende heats, nu efterfulgt af Kaj Schubert og Marcus Simonensen, mens Noah Watt og Stephanie Kiss måtte tage til takke med 4. og 5. pladsen.

I finalen var det dog kun Frederik Vesti, der holdt sin placering mens de øvrige 4 pladser i top 5 blev besat af andre kørere.

Her er de overordnede resultater af Rotax Mini

Tidtagning
1. Noah Watt
2. Frederik Vesti
3. Stephanie Kiss
4. Jonathan Frii
5. Kaj Schubert

Indledende heats
1. Frederik Vesti
2. Kaj Schubert
3. Marcus Simonsen
4. Noah Watt
5. Stephanie Kiss

Finale
1. Frederik Vesti
2. Nicklas Manager
3. Simon Pilgaard
4. Mathias H. Jensen
5. Magnus F. Nielsen

Rotax DD2 – 14 deltagere

rotaxdd2podie640.jpg

Det var de 3 Dino kørere Rasmus L. Pedersen, Nicolaj Christensen og Carina Christensen der satte sig på de tre øverste podiepladser til Rotax Nordic, mens Jannie Johansen og Dennis Ladefoged måtte nøjes med placeringer som nr. 4 og 5.

Deltagerantallet i DD2 klassen var det samme som i 2012. Der var meget spændende race, og også overraskende slutresultater, hvor forhåndsfavoritterne måtte nøjes med sekundære placeringer.

Weekenden startede med Thomas Smith på pole position efterfulgt af Jannie Johansen, Mike Hansen, Dennis Ladefoged og Martin Andersen. Efter de indlende heats var der byttet lidt rundt så rækkefølgen var Dennis, Mike, Jannie og Martin, mens Thomas Smith var røget ud af top 5, og Nicklas V. Olsen i stedet var på en 5. plads.

I prefinalen på tør bane blev der dog byttet endnu mere rundt på det hele. Nu var det pludselig Rasmus L. Pedersen der vandt foran Niklas V. Olsen, Thomas Smith, Nicolaj Christensen og Claus Bang.

Mike Hansen var ude med sort flag, som han fik for at skælde løbslederen ud efter han følte sig uretfærdigt behandlet. Dennis Ladefoged fik en 5 sek. tidsstraf og røg ned på 6. pladsen. Jannie Johansen udgik af prefinalen allerede på 2. omgang, så hun måtte starte finalen bagest i feltet, som nu var nede på 13 kørere.

Til finalen var der kaos lige før starten, da det begyndte at regne, men det var meget svært at vurdere om regnen ville fortsætte og der skulle vælges regndæk eller slicks.

Det endte med at ca. halvdelen kørte ud på regndæk, mens den anden halvdel valgte slicks. I starten af heatet var regndækkene klart hurtigst, og det udnyttede de 3 Dino kørere Rasmus L. Pedersen, Nicolaj Christensen og Carina Christensen meget flot til at skabe sig et stort forspring, mens Jannie Johansen – som også havde valgt regndæk – fik kørt sig forbi de øvrige konkurrenter og indtog 4. pladsen.

Midt i heatet var banen dog blevet så tør at slicks dækkene blev væsentligt hurtigere end regndækkene – som samtidig blev mere og mere ødelagte. Med 2 minutter tilbage af heatet var Thomas Smith den forreste af slicks kørerne og da hans tider var over 2 sek. hurtigere end regndæks kørerne, så havde han fået overhalet Jannie Johansen og var stærkt på vej op mod Carina Christensen på 3. pladsen.

Med en halv langside imellem Thomas og Carina begyndte det dog pludselig at regne igen, og selvom regndækkene nu stort set lignede slicks, så lykkedes det Jannie at overhale Thomas Smith, som på allersidste omgang endda også måtte se sig overhalet af Dennis Ladefoged, der også var på slicks.

Et rigtig underholdende race – set fra tilskuersiden 🙂

Her er de overordnede resultater af Rotax DD2

Tidtagning
1. Thomas Smith
2. Jannie Johansen
3. Mike Hansen
4. Dennis Ladefoged
5. Martin Andersen

Indledende heats
1. Dennis Ladefoged
2. Mike Hansen
3. Jannie Johansen
4. Martin Andersen
5. Nicklas V. Olsen

Finale
1. Rasmus L. Pedersen
2. Nicolaj Christensen
3. Carina Christensen
4. Jannie Johansen
5. Dennis Ladefoged

Rotax Micro – 13 deltagere

rotaxmicropodie640.jpg

Rotax Micro var, modsat de øvrige klasser, én deltager mere end i 2012. Malthe Jakobsen satte sig solidt på førstepladsen fra start til slut, men ellers blev der også i Micro klassen skiftet ud i placeringerne over hele weekenden.

Her er de overordnede resultater af Rotax Micro

Tidtagning
1. Malthe Jakobsen
2. Markus N. Stæhr
3. Christian Brøcher
4. Magnus Nielsen
5. Lucas D. Daugaard

Indledende heat
1. Malthe Jakobsen
2. Christian Brøcher
3. Magnus Nielsen
4. Thomas V. Krøjgaard
5. Magnus Holm

Finale
1. Malthe Jakobsen
2. Magnus Holm
3. Markus N. Stæhr
4. Magnus Nielsen
5. Lucas D. Daugaard

Rotax Senior Master / XL / National – 6 deltagere i alt

rotaxseniornationalpodie640.jpg
Rotax Senior National podie.


Rotax Senior Master podie.

Rotax Senior Master, XL og National kørte selvstændige heat med i alt 6 deltagere. Der er selvstændig præmiering af de enkelte førergrupper, men her må I nøjes med den samlede placering af de 6 kørere i finaleheatet:

1. Kim Jensen
2. Jimmy Veng
3. Jens J. Søndergaard
4. Torben Laursen
5. Isabella Kjeldbjerg
6. Mette H. FischerRotax DD2 Master / XL – 7 deltagere i alt

rotaxdd2masterpodie640.jpg

Rotax DD2 Master podie.

rotaxdd2xlpodie640.jpg

Rotax DD2 XL.

Det samme gælder Rotax DD2 Master og XL klasserne, som også kørte deres eget race med 7 deltagere i alt. Der var ellers en god kamp om flere af pladserne i Master / XL klassen. I finalen fik Allan Thomsen sort flag for at skubbe Jesper Christensen af banen på første omgang. Jesper satte herefter turboen til, fik indhentet feltet og kørt sig i front igen, så han kunne gøre rent bord ved at vinde tidtagning og alle heats.

Her er den samlede stilling i finalen

1. Jesper Christensen
2. Michael Espersen
3. Thomas Jørgensen
4. Søren Kjeldsen
5. Morten Gammelby
6. Michael Korsgaard
7. Allan Thomsen

Classic Kart opvisning – 6 deltagere

classickart640.jpg

Der var 6 deltagere i Classic Kart, som kørte en træning og to opvisningsheat – dog var det ikke alle der kom til start alle 3 gange, og der var ikke præmiering efter placeringerne i opvisningsheatene.

De 6 deltagere var (i tilfældig rækkefølge):

Christian Hansen
Dennis Ladefoged
Rolf Søballe
Søren Pedersen
Bo Alstrup
Kurt Sørensen

Det var sjovt at se de gamle karts fra bl.a. Cobra Kart og Dino.

Se 200 billeder fra løbet her

Du kan se alle resultaterne fra løbet på MyLaps.com

Scroll til toppen