Andreas Fasberg Nordisk Mester i KZ

Andreas Fasberg generobrede titlen som Nordisk Mester i KZ klassen. Danskeren vandt også NEZ sidste år, og understreger endnu engang sin kvalitet.

På fotoet ses en lykkelig Andreas Fasberg på hyldestomgangen. Foto: Janni Storm

I weekenden d. 2. – 4. August blev NEZ kørt på den nyere bane i Kristianstad. Her var godt 21 danske kørere med til at give deres nordiske konkurrenter kamp til stregen. Det absolut bedste resultat leverede KZ-kongen Andreas Fasberg med sin generobring af NEZ-titlen.

Junior 60, Marcus Bay Lange eneste dansker

MarcusBayLange.JPG
Her ses Marcus Bay Lange der gjorde det rigtig fint på den store bane i Kristianstad. Foto: Janni Storm

Marcus Bay Lange, som er en af de kørere der har gjort sig mest bemærket herhjemme i Dansk Super Kart, kørte som den eneste dansker med i 60 Junior klassen. Her klarede han det rigtig flot blandt de i alt 52 kørere. I kvalifikationen var han i top 10 på tiden, og de gode takter fortsatte da også i heatsene hvor danskeren havde nogle gode kampe som sikrede ham en direkte billet videre blandt de 28 bedste til finalen. I prefinalen blev det til en 14. plads, og i finalen til en 17. plads ud af de i alt 34 finalekørere. Vinderen blev hjemmebanekøreren Simon Ohlin.

KF, Andreas S. Hansen lige ved og næsten

Andreas_S_Hansen.jpg
Andreas S. Hansen. Foto: Janni Storm

Den tidligere EM-bronzevinder Andreas S. Hansen fik vist at han på ingen måder har glemt hvordan man gør. Han var den store favorit til sejren i KF klassen. I pre-finalen måtte han desværre udgå fra førerpositionen, grundet motorstop. Han kom dog stærkt igen i finalen, hvor han kørte et suverænt løb. Han kører sig fra sidstepladsen og hele vejen op til en 7. plads. Magnus Ruud Kjær kørte også en fin prefinale og finale, hvor han henholdsvis sluttede 11’er og 13’er. Ronni Nielsen udgik fra finalen, men kørte en 17. plads hjem i finalen. Sejren løb Tuomas Tujula med.

Andreas Fasberg generobrede titlen som Nordisk Mester

FasbergFront.jpg
Første omgang af KZ finalen med Fasberg i front. Foto: Janni Storm

Andreas Fasberg løb med det hele, og kunne for anden gang tage titlen som Nordisk Mester i KZ klassen. Danskeren fik god konkurrence fra bl.a. Victor Óberg og Henri Kokko. I finalen får Fasberg en fuldstændig perfekt start, og førerpositionen holder hele vejen hjem. Toke Christensen hang rigtig flot på, og kørte rigtig flot og stabilt hele weekenden. Han ender på en flot 6. plads i finalen, lige foran Henri Kokko. Lasse Poulsen slutter på en 18. plads og Mads Bild på en 26. plads. Vibe Smed, Ove Dalgård Christensen, Morten Larsen, Frederik Hove Sørensen, Marcus Boisen, Nicolai Pedersen, Stefan Lauritsen og Casper Brynnum gik ikke videre til finalerne, efter deres indledende heats.

KF Juniorkørerne

JonasNielsen_KFJr..JPG
Jonas Nielsen kørte en suveræn finale i KF Junior. Foto: Janni Storm

KF junior-kørerne havde deres intriger i de kaotiske felt. Alle KF Junior-kørerne fra Danmark kvalificerede sig videre til finalen. I pre-finalen er det Jonas Nielsen der må vinke farvel allerede i første sving, grundet en påkørsel. Han vender utrolig stærkt tilbage i finalen, hvor han starter fra de bagerste rækker. Han kører en suveræn finale og formår altså at køre sig ind i en top 10 placering med sin 9. plads! Casper Røes der imod havde en fantastisk pre-finale, hvor han starter fra bagerste position. Her ryger han i lidt tumult i starten og ryger ned som 33’er i feltet. Alligevel formår han, meget flot at køre sig hele vejen frem til en 12. plads! I finalen går det dog ikke så godt, hvor den unge Tony Kart-kører må udgå grundet problemer med karten. Emil Dose udgår fra prefinalen men slutter finalen på en 24. plads, efter flere afkørsler. Til trods for dette så fik han altså vist han sagtens kan køre stærkt og har viljen til at kæmpe sig tilbage i kampen! Julius Lassen hang også rigtig flot med på feltet. Han ender faktisk ud med at være den mest stabile af alle de danske KF Junior-kørere med sin 15. plads i pre-finalen, og 13. plads i finalen. Sejren hos junior-kørerne løb Paavo Tonteri med.

Alle resultater kan ses her.

Alle finaler kan streames her.

Scroll til toppen