Danskerne holdte på til Andrea Trofeo Margutti

De danske kørere leverede flotte resultater endnu engang, da dette års Trofeo Andrea Margutti blev kørt.

Der var stor dansk tilslutning da der i sidste weekend blev kørt Andrea Trofeo Margutti på South Garda i Italien. Hele 14 danskere stillede til start i de tre klasser KF Junior, KF og KZ2.

KF Junior

Max Fewtrell (Ricky Flynn Motorsport) var urørlig. Både Daniel Ticktum (Zanardi Strakka Racing) og Fewtrell var umenneskelig hurtige i træningerne forud for løbet, og her snakkes der altså om 4 tiendedele til alle andre. Ticktum tabte en del af farten da der kom mere greb i banen. Max Fewtrell holdte fanen og var mildest talt urørlig hele weekenden. Han vandt både prefinalen og finalen.
5 danske drenge kørte med i KFJ-klassen, og en af dem var bl.a Emil Dose (Dose Racing) som kørte sit allerførste udenlandske løb. Den 13-årige dansker gjorde det rigtig flot, især med tanke på at det var første gang til et internationalt løb. I de tre indledende heats var Emil den dansker der klarede sig bedst. Han kørte kun top 10 placeringer hjem: En 10. plads, en 8. og en 5. plads, som samlet gav et udgangspunkt som 11’er til prefinalen. I prefinalen gik det super godt for Kosmic-køreren der formåede at køre en 10. plads hjem i et hårdt og sultent felt! I finalen så det længe ud til at danskeren skulle tage en pokal i sit første internationale løb. I kampen om 6. pladsen røg han dog af, og langt ned i feltet. Fra sidstepladsen fik han kørt sig op på en 25. plads. Selvfølgelig en ærgerlig afslutning for Dose, der altså virkelig imponerede med flotte og meget stabile resultater.
Casper Røes (TK Racing)
 havde en super god kvalifikation, hvor han var 5’er på tiden! Endnu engang fik danskeren bevist sin styrke til et internationalt løb. Efter de indledende heats var Røes 13’er i den samlede stilling. Det betød altså en startplacering som nr. 13 i prefinalen, efter resultaterne: 6, 13 og 6 i sine tre indledende heats. Dermed var Dose & Røes de eneste to der gik direkte videre til finalerne til dette års Margutti. I prefinalen var Røes desværre med i noget tumult i starten, hvilket selvfølgelig besværliggjorde muligheden for en topplacering, og det blev til en 24. plads. I finalen ramte danskeren så uheldigvis igen ind i noget tumult, og kunne slutte på en 22.plads i finalen, hvilket dermed var bedste danske finaleresultat i KFJ.
Kun top 28 efter heatsene går direkte videre til finalen. Danske Jonas Nielsen (TK Racing) endte 30’er, og var derfor uheldigvis lige udenfor top 28. I sine heats blev han 18, 17 og 13, hvor det dog her er værd at nævne, at efter en dårlig tidtagning formåede han at køre disse placeringer hjem fra en 26. startposition, hvilket er ganske flot. Dette betød desværre at danskeren skulle køre second chance, hvor han skulle starte fra 2. startplacering. Her kom han fra start som nr. 1, men blev kørt af banen allerede i første sving, og må ned bagerst i feltet. Her kører han sig flot op på en 10. plads, men desværre ikke nok for den unge TK-racing-kører der skulle have brugt en 6. plads for at gå videre til finalerne.
Marcus Bay Lange (Ward Racing) kørte løbet for AF-Competition. Danskeren har været en af top-dullelanterne herhjemme i Dansk Super Kart-serien hele sidste år. I tidtagningen var han 29’er på tiden, og i heatsene måtte han kæmpe hårdt med starterne, som skulle læres, da starterne i udlandet virkelig er heftige! Efter heatsene skulle han kørte Second Chance, men allerede under Warm-Up har karten problemer med at tage gas, hvilket desværre betyder at danskeren må udgå.
Mikkel Sjødahl Dam (Ward Racing) deltog sit første internationale store løb, som virkelig er en mundfuld og langt fra de vante omgivelser som herhjemme. Han nåede desværre heller ikke til finalerne, efter placeringerne 23, 27 og 24 i de tre indledende heats.

KF

I KF var det ikke til nogens overraskelse, Alessio Lorandi (BabyRace) der var uhyggelig hurtig, og næsten “irriterende”.
Danske Nicolai Kjærgaard (TK Racing) var en del af topgruppen der konstant holdte sig indentop top 10. I de to indledende heats blev han 6 og 7’er, hvilket udggjorde startplaceringen som 8’er til prefinalen. I prefinalen kørte han en flot 4. plads hjem, og farten.. ja den var der til mere… I finalen blev det til en flot 6. plads, mens det helt klart kan konstateres at Kjærgaard havde farten til top 3.
En anden dansker der kørte for det danske team, TK Racing, var Kristian Thorsen (TK Racing).  I de to indledende heats leverede han rigtig flotte resultater med placeringerne 6’er og 16. Dette gav en fornem startplacering som 13’er til prefinalen. I prefinalen kørte han en 16. plads hjem, mens det i finalen blev til 14. plads!
Amalie Wichmand var eneste danske pige i drengeflokken. I sine to heats blev hun 19 og 15, hvilket gav en startplacering som 26’er til prefinalen. I prefinalen blev det til en 24. plads, mens det i finalen blev til en 21. plads.

toke-nikolaj-640.jpg
Danskerne Nikolaj Rasmussen #151 og Toke Christensen #109, som begge havde god fart. Foto: Gokartweb.dk

KZ2

Marco Zanchetta (Gerber Team Corse) vandt både prefinalen og finalen. Hele 6 danskere kørte med i KZ kategorien til dette års Margutti.
Lasse Poulsen kørte for Zanardi Strakka Racing, og var samlet 11’er efter de 3 indledende heats hvor han blev hhv. 10, 7 og 8’er. Desværre satte motorproblemer en stopper for danskerens flotte præstationer, og han måtte udgå fra prefinalen fra en 10. plads, hvilket altså gav en startplacering bagerst i feltet til finalen. Her måtte han også udgå fra, efter tumult med to andre kørere der kørte sammen omkring ham.
Nikolaj Rasmussen (Dino Racing)
 var efter de indledende heats samlet 17, efter placeringerne 9, 10 og 11. Desværre fik han ødelagt koblingen, og efter en rigtig god start hvor han var fremme som 11’er, kunne han kun med nød og næppe slæbe en 18. plads hjem. På sidste omgang i prefinalen kørte han 80 km/t på langsiden! Finalen endte på en rigtig ærgerlig måde for Dino-køreren der havde kørt sig frem til en 12. plads i feltet. Herfra blev han kørt så hårdt af, at det ene bagdæk blev skubbet af.En anden uheldig dansker var Toke Christensen (J.S Racing). Efter heatsene var han samlet 25’er, med placeringerne 28, 9 og 7. Desværre var der i prefinalen en anden kører der snurrede foran ham, og ramte Tokes baghjul så akslen blev skæv. Samlet endte han på en 22. plads. Dog viste danskeren sin styrke, og i finalen formåede han at køre en masse placeringer op og sluttede finalen på en flot 12. plads.
Mads Bild (TK Racing
) var efter placeringerne 17, 15 og 22 i heatsene, samlet 33’er. Dette betød også at han skulle køre second chance, hvor han lige akkurat blev 6’er og dermed videre til finalen! I prefinalen fik han kørt en 26. plads hjem i det 34-mands-store felt. I finalen lykkedes det ham at fortsætte de gode takter og sluttede på en rigtig flot 18. plads!

Desværre gik hverken Frederik Gjørlund eller Frederick Hove Sørensen videre til finalerne. Hove blev i sine heats 20, 26 og 28’er, mens Gjørlund blev hhv. 23, 28 og 25.

Alle resultater kan findes her.

Alt i alt er det helt fantastisk at se så mange danskere i aktion til udenlandske løb! Der er blev vist styrke, selvtillid og ikke mindst fightervilje når tingene blev allersværest.

Næste internationale løb er d. 9. – 13. april på Castelletto, hvor det gælder 2. afdeling af WSK Master Series.

Scroll til toppen