DASU og Team Danmark præsenterer ATK

Aldersrelateret trænings koncept indføres som et led i kartingsportens talentudvikling, med henblik på at højne niveauet generelt.

Ja, og hvad står ATK så for? ATK står for Aldersrelateret trænings koncept, og er DASU’s nye manual for træning af børn og unge i kartsporten. Hele projektet er udarbejdet i samarbejde med Team Danmark. Det er første gang DASU forsøger at lave en komplet anvisning på hvordan man bedst træner børn og unge i bilsporten. ATK er led i DASUs satsning på at tiltrække og fastholde børn og unge i sporten, samt højne niveauet generelt.

Bogen skal højne niveauet i sporten generelt
Manualen er på 162 sider, omhandler emner som køreteknisk træning, sportspsykologi, fysisk træning, ernæringslære og karriererådgivning. Bogens forfattere er en række eksperter indenfor forskellige områder, hvor forordene bl.a. er skrevet af Tom Kristensen. Bogen skal primært anvendes i klubtrænernes arbejde, men også den enkelte kører kan få gavn af de mange anvisninger, tips m.m.

Implementering af træningsmetoderne i klubberne
Næste fase i forhold til ATK, bliver et pilotprojekt hvor DASUs instruktører, anført af projektansvarlig Birger Vilen, i samarbejde med udvalgte kartlubber i løbet af 2014 øver sig i praktisk implementering af træningsmetoderne. Der skal skabes et antal velfungerende træningsmiljøer, der beskrives og herefter tilbydes alle DASUs klubber som “model”.

Læs mere om ATK her.

Supplement til DASU Race Academy
Det nye initiativ supplerer DASU Race Academy for juniorkørere i kartingklasserne Cadett og KF Junior, og er et samlet sats på kartingsporten. Danmark har, trods sin beskedne størrelse, en lang og succesfuld historik i sporten med mange internationale topresultater. Det er denne historie der er den direkte årsag til den store sportslige succes i bilklasserne DASU oplever, og en udvikling DASU ønsker at fastholde og udbygge. Arbejdet sker i tæt samarbejde med TEAM DANMARK og FIA Institute.
ATK Motorsport tilbydes gratis til alle medlemsklubber. Læs mere om DASU Race Academy her.

træning.jpg
Her træner DASU Race Academy deltagerne med Porsche fabrikskøreren Michael Christensen. Foto: Janni Storm

Scroll til toppen