Dansk markering til Winter Cup

Danskerne fik markeret sig til Winter Cup i weekenden. Nicklas Nielsen vandt pre-finalen suverænt, mens det var Kevin Rossel der leverede det bedste resultat i finalen.

Foto: Forzaracing

Det blev en hæsblæsende og meget spændende afslutning på Winter Cuppen i år. Alt hvad der viste sig at ligge lige til højrebenet for de førende, blev der lavet gevaldigt om på i finalen. Nicklas Nielsen vandt prefinalen med næsten 2 sekunder ned til en af de stærkeste konkurrenter, Karol Basz. Nicklas leverede konstante og meget stabile resultater gang på gang, men i finalen blev han overgået og så ikke rigtig ud til at have den samme fart som i prefinalen, og sluttede på en 8. plads.

Finalen i KF viste sig altså på flere måder at vende op og ned på det sete i prefinalen. En af “hjemmebanekørerne”, Alessio Lorandi så et øjeblik ud til at være i vanskeligheder efter en udgået i et af heatsene. I prefinalen sluttede han på en 6. plads, mens han i finalen bragede frem i feltet og kunne køre sejren sikkert hjem.  En anden der var flyvende, var Kevin Rossel. Han er, som tidligere nævnt, skiftet til Forza Racing, og det ser ikke ud til at være helt skidt. Kevin Rossel havde en fantastisk weekend med lidt af det hele. Egentlig var pre-finalen rigtig skidt for ham, for her udgik han hvilket også gav en startplacering som bagerst til finalen. Så selvom det hele så sort og besværligt ud forud for finalen, fik danskeren godt tag på det hele og susede op igennem feltet. Den ene overhaling tog meget selvsikkert den anden, og han ender finalen på en 6. plads, efter sit startplacering blandt de bagerste. Umådeligt flot præstation fra Kevin Rossel der også ender med at levere det bedste danske resultat i finalen. Christian Sørensen sluttede 12’er i prefinalen, mens det i finalen blev til en 11. plads.

Daniel Lundgaard var den fjerde danske kører i KF feltet. Han debuterede internationalt i KF feltet til dette løb, hvilket ikke er en helt nem sag, mod disse garvede og rutinerede kører. Alligevel formåede han at levere nogle flotte og holdbare resultater specielt i heatsene, og det må siges at det ser lovende ud for den danske mester. I prefinalen kørte han en 21. plads hjem. I finalen så det også rigtig godt ud efter en formidabel start. En placering midt i feltet så længe ud til at være en aktualitet, lige indtil teknikken stod af, og han måtte udgå fra løbet. Amalie Wichmand kørte også med, men nåede desværre ikke videre til finalen efter de indledende heats.

I KF Junior var Christian Lundgaard eneste danske kører. Han leverede også nogle gode resultater. I prefinalen sikrede han sig en 15. plads, mens det i finalen blev til en 24. plads, efter mange kampe oppe foran i feltet. Så to ting kan konstateres her: fighterånden er der helt sikkert, og det skal nok blive spændende at følge de to rookies-brødre i deres internationale færden i år. De har hvertfald lagt rigtig godt fra start.

I KZ var Andreas Hansen eneste deltagende dansker. Tingene så aldrig rigtig ud til at spille for hans vedkommende, og han nåede ikke skridtet videre til finalen, desværre.

Alle resultater kan findes her.

Næste internationale løb i dette regi er WSK Champions Cup som køres på La Conca i weekenden d. 1. – 2. Marts.

Scroll til toppen