WSK Champions Cup i weekenden

Åbningsløbet, og dermed den første runde af WSK Champions Cup køres i weekenden på La Conca. Her er mødes alle de største internationale stjerner og kæmper om WSK-sæsonens første sejr. Ca. 200 kørere er tilmeldte, og heraf 8 danskere.

På fotoet ses Karol Basz, foto: CIK FIA/ KSP.fr

Åbningsløbet, og dermed den første runde af WSK Champions Cup starter officielt idag, torsdag d. 27 med frie træninger. I weekenden køres sæsonens første løb på La Conca. Her er mødes alle de største internationale stjerner og kæmper om WSK-sæsonens første finalesejr, og næsten 200 kørere er tilmeldte, og heraf 8 danskere.
Allerede i næste weekend d. 6. – 9. Marts køres den anden afdeling, samme sted. Begge afdelinger har samme tidsplan og formaliteter.

KF – 47 kørere, 5 danskere
Nicklas Nielsen, Kevin Rossel, Daniel Lundgaard, Nicolai Kjærgaard og Kristian Thorsen er de danske kørere i KF klassen.

KFJ – 71 kørere, 2 danskere
Christian Lundgaard og Capser Røes er danskerne i KF Junior.

KZ – 31 kørere, 1 dansker
Andreas Hansener eneste dansker i KZ.

60 Mini, 43 kørere, 0 danskere
Ingen danskere, men til gengæld italienere i masse-vis!

Tidsplan her.

LiveTIMING her.

LiveSTREAMING her.

Banen
La Conca er 1250 meter og 8 til 10 meter bred, og ligger i syd-Italien Muro Leccese. Weekendens vejr lover omkring 16 grader og et par regnskyld ind i mellem. Normalt køres der på La Conca “midt” i sæsonen, hvor temperaturerne er tårnhøje, vi snakker altså 30-40 grader, hvilket hvert år stiller meget højre krav til kørerne. Der køres så meget gummi og greb i banen, at kørerne oftest tager hjem med bukkede ribben og andre “skavanker”. La Conca er altså en bane der sætter høje krav til koncetrationen og ikke mindst fysikken.

Se et lille klip fra banen her.

La Conca.png
På tegningen ses La Conca banen, foto: WSK Karting

Scroll til toppen