DASU Race Academy 2014

DASU Race Academy blev afviklet for første gang sidste år, og efter en succesfuld første version af projektet, fortsættes det i 2014.

DASU Race Academy blev afviklet for første gang sidste år, og efter en succesfuld første version af projektet, fortsættes det i 2014.

Konceptet fortsætter som hidtil, nemlig med to race camps, hvor kørerne bliver undervist af dygtige instruktørere indenfor sporten. Her bliver der både undervist i sportsspykologi, sponsorsøgning, køreteknik samt kost og anatomi. Heraf bliver kørerne efterfølgende testet på flere forskellige måder, hvilket skal underbygge pointgivningen der til sidst skal lede til en vinder af projektet. Vinderen belønnes med “Christian Bakkerud Talentpris” som altså gives til den deltager der har klaret sig bedst i løbet af hele projektet. Med prisen følger 3.000 kr. Ydermere belønnes 2. og 3. pladsen også. Alle aktive deltagere modtager et diplom for deres deltagelse i projektet.

Hele projektet gennemføres med støtte fra Team Danmark samt FIA Institute Academy, hvilket betyder at det er gratis at deltage i projektet. Kravet er enkelt: der skal underskrives en tilmeldingsblanket hvor man forpligter sig til at deltage i alle samlinger i DASU Race Academy. Tilmedingen kan ske fra DASUs hjemmeside.

DASU Race Academy henvender sig til deltagere i Dansk Super Kart-klasserne KF Junior, Cadett Junior og Cadett Mini. Formålet er at tilbyde unge udøvere et udviklingsprogram under ledelse af dygtige instruktører, der højner niveauet generelt og forbereder de bedste på optagelse i DASU og Team Danmark’s talentprogram.

International træningslejrSom noget nyt afvikler DASU Race Academy træningssamlinger forud for internationale løb. Det gælder f.eks. den svenske afdeling af EM i Kristianstad. Programmet er under færdiggørelse. Her må der påregnes deltagerbetaling.

Landstrænere i 2014 er atter Christian Markussen og Dennis Wounlund. Landstrænerne vil være til stede ved begge Race Academies, og mindst en af trænerne ved hver runde af Dansk Super Kart. Her kan deltagerne gratis gøre brug af trænernes ekspertise.
Christian Markussen vil i 2014 i særlig grad tage sig af den køretekniske del, mens Dennis Wounlund koncentrerer sig om fysisk træning. Endelig er Janni Storm fortsat tilknyttet projektet som presseansvarlig.

Blandt underviserne på Race Camp vil endvidere være flere af DASU’s internationale topkørere, samt eksterne eksperter.

  • Første Race Camp afholdes i Korsør d. 12. – 13. April.
  • Anden Race Camp afvikles efter sommerferien i Jylland eller på Fyn.
Scroll til toppen