DASU Race Academy denne weekend

Sæsonens første race camp skydes igang i den kommende weekend på Korsør Gokartbane. Mere end 45 unge kartkørere er tilmeldte og klar til en lærerig weekend i Korsør.

DASU Race Academys første camp denne weekend. På fotoet ses sidste års top 3 sammen med Tom Kristensen. Foto: DASU

I weekenden d. 12. – 13. April igangsættes dette års storstilede talentprojekt, DASU Race Academy. Dette sker på Korsør Gokartbane, når mere end 45 unge kartingkørere i alderen 8 – 14 år er klar til årets første Race Camp.

Formålet med disse Race Camps, som er støttet af Team Danmark, DASU og FIA, er at tilbyde juniorkørerne fra Dansk Super Kart, uddannelse og udvikling så de får det bedste udgangspunkt for deres videre færden i sporten. På programmet til årets første Race Camp er bl.a. idrætspsykolog Nikolaj Korsgaard, der ikke kun skal lære de unge om at tackle nederlag og sejre, men forældrene og mekanikerne der også skal lære at blive de bedste til at støtte deres kørere. Ydermere er der undervisning i flag, sikkerhed og ikke mindst køreteknik samt setup af kart. Udover kørsel på banen skal kørerne også udfordres på deres fysiske kunnen med løbetest og paratviden indenfor forskellige kategorier. På den måde er det hensigten at give kørerne en masse værktøjer til at begå sig i sporten. Alle aktiviteter evalueres af landstrænerteamet, som nøje pointgiver kørerne med det formål at finde frem til de enkeltes svagheder og styrker, og deraf finde de rette værktøjer til hver kører. 

Blandt instruktørerne er den tidligere Europamester i karting, Nicolaj Møller Madsen, deltager i FIA Institute 2014 Michelle Gatting, samt DASUs to landstrænere Christian Markussen og Dennis Wounlund, som begge også har en fortid indenfor motorsporten.
Ved Race Camp i Korsør starter samtidig konkurrencen om at vinde dette års Christian Bakkerud Talentpris, samt prisen som årets bedste Cadett Mini aktør.


DASU Race Academy blev oprettet i 2013, og er Danmarks hidtil mest ambitiøse talentprojekt nogensinde. Projektet strækker sig over tre såkaldte Race Camps, som afholdes på tre forskellige lokaliteter rundt om i Danmark. Her inviteres kun de bedste instruktører der sammen udarbejder ambitiøse udviklingsprogrammer til kørerne, så de forberedes på alle aspekter de kan møde i sporten. Nogle af sidste års fokusområder var bl.a. målsætninger, visualisering, fokus, kost og motion, sponsorsøgning og sponsorpleje, køreteknik, generel opførsel og meget mere.

Læs mere om projektet her.

Scroll til toppen