DASU Race Camp 2 tog til Skærbæk Gokartcenter

Skærbæk gokartcenter var i weekenden vært for DASU Race Academys anden Race Camp. Lidt over 25 kørere var med til en weekend der stod i motorsportens tegn.

DASU har sammen med TeamDanmark og FIA et brændende ønske om, at få nogle særdeles dygtige danske kørere der allerede tidligt har fået de rette værktøjer og træning der skal til for at de kan begå sig i toppen af motorsportens verden. Alt dette sker med hjælp fra landstrænerteamet Christian Markussen og Dennis Wounlund. Tillige Porsche-køreren Michael K. Christensen der med sin enorme erfaring vil forsøge at give de unge kørere de bedste forudsætninger for deres fremtidige udvikling i sporten.
Michael Christensens punkter for denne Race Camp var feedback, kørsel i regnvejr og visualisering, som alle var emner der også blev trænet i praksis. Det er meningen at kørerne først og fremmest fra et tidligt stadie lærer at give den rigtige feedback, men også lærer at visualisere en bane i hovedet og få nogle gode rutiner.


IMG_2951.JPG
Der tales med landstræneren om skemaet “performance målsætning”, hvor kørerne selv skriver deres målsætninger ned.

I Skærbæk blev der kørt en masse træning på banen, både i form at tidtagning-træning, træning af starter og almindelig køreteknik. Landstrænerne sørgede også for at gøre banen våd, så kørerne kunne øve sig i at have kontrol over karten, altså “kart-control”. På den måde var der mulighed for at få en bedre følelse af karten og  de udfordringer en våd bane kan give. Udover en masse kørsel i karterne blev kørernes generelle viden og viden omsporten også testet. Sådan kan der hele tiden følges nøje med i hvordan kørerne udvikler sig i løbet af disse race camps, både teoretisk og kørselsmæssigt. Den kører der har udviklet sig mest, og generelt klaret sig bedst igennem alle gennemgående race camps, vil blive belønnet med DASU Race Academy Talentprisen.

Visualisering_RC.JPG
Der blev trænet visualisering med dartspil.

Til denne Race Camp var også sportspsykologen Nikolaj Bonde Korsgaard, som er tilknyttet Team Danmark. Han arbejder professionelt med udviklingsforløb for unge talenter og yder sportspsykologisk bistand i modstand og kriser. Han fortalte om hvordan man opnår den bedste udvikling for kørerne i denne sport, og gav forældre og mekanikere nogle værktøjer der kan hjælpe kørerne endnu bedre på vej.

Altså endnu engang en succesfuld Race Camp for de mange kørere. Årets tredje og sidste Race Camp vil formentlig blive i Oktober på en af de andre danske baner.


RC2.JPG
Michael Christensens viser Cadett Mini de rigtige ideallinjer.


Vinderne af weekendens RACE ACADEMY 2 blev:
Cadett Mini: Villads Lindenskov, for hans engagement og gå-på-mod
Cadett Junior: Andreas Falch, for top-point i spørgeskema og sikkerhed
KF Junior: Valdemar Risom, for at være weekendens hurtigste

Flere fotos fra weekenden kan ses her.

Scroll til toppen