Nicklas Nielsen vinder af WSK i Genk

Nicklas Nielsen vandt i weekenden den sidste afdeling af den hårde WSK Euroseries i Genk. Danskeren ender samlet på en andenplads i serien.

Foto: KSP.fr – KF podiet med Nicklas Nielsen på toppen.

Danmarks i øjeblikket nok største kartingtalent Nicklas Nielsen, afsluttede sæsonen i WSK Euroseries på toppen. Den unge Kosmic-kører vandt nemlig den sidste afdeling suverænt.

Weekenden startede ganske vidst også ud på toppen for danskeren, som allerede i træningerne viste masser af fart. I fredagens kvalifikation var han hurtigst og vandt den altid spændende Super Pole. Alle de heats der kunne vindes blev vundet, dvs. fire vundne heats ud af fire mulige. I forhold til taktikken med at spare dæk til finalen, så vidste danskeren godt at prefinalen kunne blive hård. Trods det hele sluttede han på en femteplads, hvilket også gav en femte startplacering til finalen. I finalen havde danskeren friske dæk og på syv omgange var han i front af feltet. Denne placering holdte hele vejen hjem – og danske Nicklas Nielsen sluttede suverænt sin WSK sæson af øverst på podiet med guldet i hænderne.


KF stilling WSK Euro, top 3:
1.    Dorian Boccolacci – 213 p.
2.    Nicklas Nielsen – 145 p.
3.    Karol Basz – 119 p.

KF finale, top 3:
1.    Nicklas nielsen
2.    Ben Barnicoat
3.    Romanov Vasily

KF Junior – Lando Norris urørlig
Lando Norris havde allerede vundet mesterskabet stort foran Alessio Lorandi, og kørte umiddelbart derfor ikke med. Weekendens store vinder var David Beckmann der vandt finalen. Danske Nicolai Kjærgaard kørte også med og gjorde det ganske fint, den hårde konkurrence taget i betragtning. Kjærgaard blev i sine fire heats henholdsvis 8, 24, 25 og 17 og dermed skulle han køre prefinale A. Så surt som noget overhovedet kan være, slutter han på en 18. plads hvilket lige nøjagtig betyder han som sidste mand ikke går med videre til finalen. Kjærgaard kører også med i det tyske mesterskab og Dansk Super Kart hvor han altså begge steder kører fine top 3-placeringer hjem.

KF Junior stilling, top 3:
1.    Lando Norris – 229 p.
2.    Alessio Lorandi – 140 p.
3.    Davic Beckmann – 137 p.

KF Junior finale, top 3:
1.    David Beckmann
2.    Gabriel Aubry
3.    Parker Thompson

KZ2 – Podieplads til Andreas Fasberg
Riccardo Negro har haft en suveræn sæson i WSK og kan kalde sig den endelige vinder i KZ2 klassen. Rigtig dejligt var det at se Andreas Fasberg køre med, og han var fredag 9’er på tiden. På første raceday som var lørdag, sluttede han som henholdsvis 6’er og 5’er i sine heats. Dette fokus holdte han i finalen hvor han kørte en suveræn andenplads hjem, og dermed betrådte det gyldne WSK podie sammen med Ricardo Negro og Alexander Schmitz. Anden raceday søndag bød på ganske fine resultater endnu engang, og her endte Fasberg i sine heats som 5’er og 13’er. I finalen blev det til en sjetteplads, hvorved finalen blev vundet af svenske Joel Johansson.

Samlet set endte Fasberg med at kørte hele 30 point hjem denne weekend, hvilket placerer ham som nummer 11 i det samlede WSK Euro KZ2 mesterskab.

KZ2 stilling, top 3:
1.    Riccardo Negro – 224 p.
2.    Marco Zanchetta – 217 p.
3.    Jan Midrla – 133 p.

KZ2 finale 1, top 3:
1. Riccardo Negro
2. Andreas Fasberg
3. Alexander Schmitz

KZ2 finale 2, top 3:
1. Joel Johansson
2. Emil Antonsen
3. Riccardo Negro

KZ1 – Max Verstappen overlegen vinder

Max Verstappen og David Fore vandt hver deres heat, men Max Verstappen havde allerede vundet mesterskabet ret sikkert og kunne endnu engang tage et mesterskab med sig hjem, fuldstændigt overlegent.

KZ1 stilling, top 3:
1.    Max Verstappen – 215 p.
2.    Benjamin Hanley – 137 p.
3.    Jonathan Thonon – 99 p.

Alle resultater kan findes her.

Scroll til toppen