DASU talentprojektets nye landstrænere

Årets første race camp blev i weekenden afholdt i København. De nye landstrænere blev for første gang præsenteret.

I den forgangne weekend skød DASU deres nye talentprojekt igang. Dette skete på Københavns Gokartbane, hvor første Race Camp fandt sted. Hele 32 kørere fordelt på Cadett Mini, Cadett Junior og KF Junior mødte stærkt op – hvilket var over al forventning. Det nye landstrænerteam blev præsenteret. Christian Lundsgaard Markussen og Dennis Wounlund er udvalgt som de nye landstrænere for det mest ambitiøse talentprojekt nogensinde. Yderligere er Michael K. Christensen tilknyttet som ambassadør, hvor han bl.a. rådgiver om målsætninger og drømme. Undertegnede, Janni Storm er tilknyttet projektet som presse/medie-ansvarlig.


Projektet er støttet af FIA og formålet er, at de unge skal rustes på bedst mulig vis. Der bliver undervist i køretræning, fysisk træning, mentalt træning, etik og moral. Det hele både teoristisk og i praksis. Landstrænerne kommer til at være tilstede til alle Dansk Superkart afdelinger, hvor der vil være mulighed for support til alle deltagende i DASU Race Academy.

Racecamp1_markussen
Michael K. Christensen og Christian L. Markussen hjælper de mange unge med målsætninger.

Christian Lundsgaard Markussen er tidligere racerkører. Han startede selvfølgelig i karting, hvor han senere rykkede videre til Formel Ford. Yderligere er det blevet til kørsel i både Formel Renault og andre racerbiler.  Han har erhververet sig i alt 4 DM-titler, 3 i karting og et i Formel Ford. De seneste mange år har Christian Markussen figureret som mekaniker og coach for forskellige kartingkørere. Bl.a. Nicolaj Møller Madsen, Kean Kristensen, Kevin Rossel og Nicolai Sylvest, hvilket har givet ham stor erfaring i den internationale kartingverden.
Dennis Wounlund er også tidligere racerkører. Han startede også sine tidligere år i karting, hvor han senere både har kørt Formel Renault og andre diverse racerbiler. Wounlund har stor erfaring med specielt fysisk træning, hvor han før har haft sit eget fitnesscenter.

Racecamp1_wounlund
Dennis Wounlund forklarer kørerlinjer i børnehøjde.

Sammenlagt skal de to landstrænere rådgive, vejlede og hjælpe de mange håbefulde kartingkørere. Dette sker i samarbejde med Michael K. Christensen som er ambassadør for projektet. Michael K. Christensen deltog i weekenden med et foredrag der gav de mange kørere en masse værktøjer at arbejde med. Der blev lagt stor vægt på at de unge skal lære at sætte sig mål, lave handlingsplaner og derefter evaluere deres egen fremgang. Kevin Rossel blev også hentet ind til arrangementet eksternt. Rossel fortalte meget inspirerende om hvordan det er at køre i udlandet. Der blev bl.a. lagt stor vægt på det afsavn man som kartingkører skal afklares med, og ikke mindst den hårde konkurrence og de mange nedture det indebærer.

Racecamp1_kbh
Og der blev kørt en masse i kulden.

Søndagen blev brugt på en masse køretræning. Dagen startede ud med en løbetur, hvorefter intervaltræningen gik igang. Her blev der holdt nøje øje med kørerne og deres fremgang dagen igennem.

Flere fotos fra DASU’s første race camp kan findes på Facebook.

Scroll til toppen